This version of the page http://www.business.ua/blog (31.131.22.105) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-07-10. The original page over time could change.
Блоги

Sidebar

Меню журналу

Про відповідальність недоторканих

Злочин — це передбачене Кримінальним кодексом суспільно небезпечне винне діяння, вчинене фізичною осудною особою.

Детальніше...

Інспекції Держпраці: перевірок не буде, але чи надовго?

Без попередження і з можливістю безперешкодного цілодобового доступу до будь-яких приміщень. Саме так кілька років проводила інспекційні відвідування (читай - перевірки) Державна служба України з питань праці (Держпраці). А бізнес, який не встигав до них підготуватися і навіть зателефонувати адвокату, "попадав" на кругленьку суму штрафу. Причому усунення виявлених порушень від штрафів не рятувало. Кількість "покараних" підприємств обчислювалася тисячами, а санкції – мільйонами гривень.

Детальніше...

Кадровий магніт

Говоритимемо про «Кадровий магніт», адже саме зараз нашій економіці потрібно, щоб кожне підприємство, та й уся країна, перетворились на кадровий магніт. Це і є метою комплексної програми «Трудові резерви», яку взялася реалізовувати громадська мережа «Суспільна альтернатива» з кількох бізнес-об’єднань, включно з групою Бізнес 100.

У грудні минулого року «Бізнес» писав про кадровий «крововилив», його комплексне дослідження та напрями боротьби з ним. У «Кадровому магніті» будемо детальніше говорити про практику і досвід цієї боротьби: знахідки і невдачі, без яких не буває перемог.

Детальніше...

Інновації від одеських митарів: блокування електронної системи реєстрації накладних

Тільки учора написали гарячу новину про те, як в період «мєждуцарствія» Кіровоградська та Одеські митниці почали затягувати з оформленням вантажів для стимулювання свіжих потоків кешу від бізнесменів, які через людську простоту сподіваються на зміни у системі…. Аж тут новий дзвіночок: ДФС в Одеській області включила «інноваційний механізм» відключення платників податків від електронної системи подачі (реєстрації) податкових накладних…. Упссс. У Вас проблеми? Далі приголомшеним платникам нашептують – це питання тримає на контролі сам керівник обласної податкової – Мілютін Глєб.. Сьогодні запис на особистий прийом до нього - вже на 23 червня… Ай-ай-яй… У вас горять накладні?
Тоді спеціально для Вас, унікальна торгова пропозиція від одеських митарів: а символічні 1% від обороту проблему можна вирішити блискавично!! 

А Ви кажете, що змін не буде))

Як делегувати повноваження

Я часто кажу про важливість делегування, коли мова йде про розширення і диверсифікацію вашого бізнесу. Нещодавно до мене звернувся 19-річний підприємець і попросив дати більш докладну пораду з приводу делегування, оскільки його стартап дійсно почав розвиватися.

Детальніше...

БІЗНЕС-ЗАХИСТ як місія

Останні п’ять років багаті на приклади, коли українці беруть на себе відповідальність, виконуючи важливі функції держави, захищаючи саме її існування. Найефективнішими є підприємці, які мають відповідний ресурс. Вони підставили плече і допомогли відбити агресора. Але навіть досвідченим бізнесменам важко відбивати атаки агресора внутрішнього — рейдерів та нечистих на руку фіскалів і силовиків. Проблема вийшла з-під контролю і стала економічною загрозою.

Детальніше...

Популярне з блогів

  • Кадровий магніт
  • Як делегувати повноваження
  • Інновації від одеських митарів: блокування електронної системи реєстрації накладних
  • Інспекції Держпраці: перевірок не буде, але чи надовго?
  • БІЗНЕС-ЗАХИСТ як місія