This version of the page http://zpl.com.ua/content/specvypusk-no1-2019 (77.120.124.76) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-06-28. The original page over time could change.
Спецвыпуск №1, 2019 | Заробітна плата

Спецвыпуск №1, 2019

Середня зарплата: визначаємо правильно

Однією з гарантій оплаті праці є збереження за працівником середнього заробітку. В окремих випадках зберігається саме середній заробіток (наприклад, за час відпустки), а в окремих випадках виплати, які проводяться працівникам, мають бути не меншими за середній заробіток (наприклад, за час відрядження). Крім того, середня зарплата може бути розрахунковою величиною, зокрема, для виплати вихідної допомоги в разі припинення трудового договору або притягнення працівника до матеріальної відповідальності.

Про особливості обчислення середньої заробітної плати за різних умов її збереження читайте у спецвипуску «Середня зарплата: визначаємо вірно» № 1/2019, з якого дізнаєтеся:

  • які періоди роботи чи перебування у трудових відносинах виключаються з розрахункового періоду;
  • як до розрахунку середньої зарплати включаються премії та одноразові винагороди;
  • як до розрахунку середньої зарплати включаються «перехідні» суми відпускних та допомоги по тимчасовій непрацездатності;
  • як на величину середньої зарплати впливає система оплати праці та зміна режимів роботи.

bottom menu

       

© 2016 Заработная плата