Вибрані статті

На часі. Всесвітній день без тютюну

31 травня відзначають Всесвітній день без тютюну. Про тенденції останніх років, заходи та методи профілактики – у розмові з лікарем обласного Центру здоров’я Людмилою Ганчин.

Вибрані статті

Школо, прощавай!

Сьогодні останній дзвоник пролунав у більш ніж 20-ти школах Ужгорода. На лінійці зібралися учні, батьки, вчителі. Всі у святковому вбранні, з квітами та гарним настроєм. Детальніше у нашому сюжеті.

Вибрані статті

«Дитячі дні в ужгородському скансені»

На нещодавньому засіданні круглого столу в Закарпатській ОДА, де обговорювали основні проблеми забезпечення прав дитини, законодавчих засад та перспективних ініціатив правової допомоги, вирішили провести в рамках Міжнародного дня захисту дітей, яке щорічно святкують 1 червня, майстер-класи, змагання та екскурсії під назвою «Дитячі дні в ужгородському скансені».

Вибрані статті

Дошкуляє алергія?

Весняно-літній період у кожної людини асоціюється з теплими вечорами, цвітінням дерев і тривалими прогулянками на свіжому повітрі. Але, якщо ви один з тих, що реагують  на пилок, у цей період вам не позаздриш.  Нежить, чхання, свербіння очей і сльозотеча. Деякі з цих симптомів люди помилково приймають за застуду.  Як рятуватися від дошкульних  симптомів, дивіться  в… Читати далі »

Вибрані статті

Кондиціонер. Без шкоди для здоров’я

Не дивлячись на те, що весна на Закарпатті видалась зовсім не теплою, сезон спеки невпинно наближається і вже зовсім скоро в офісах, машинах і помешканнях  активно запрацюють кондиціонери. Як охолоджуватись при цьому не завдаючи шкоди здоров’ю дивіться далі у сюжеті.

Вибрані статті

Скандальні рішення

Серед семи десятків проектів рішень, котрі були винесені на засідання сесії Ужгородської міської ради найбільш гаряче розглядали ті, що стосувалися виділення земельних ділянок. До сесійної зали прийшли міські активісти, аби донести громаді свою позицію щодо окремих ділянок. Катерина Хижняк – докладніше.

Вибрані статті

Рішення сесії Ужгородської міської ради

Ужгородська міська рада сьогодні провела сесійне засідання. Депутати внесли зміни і доповнення до рішень попередніх засідань, розглянули електронні петиції громадян, обговорили інші важливі питання. Розпочали роботу з відзначення талановитої молоді міста: за визначні досягнення на всеукраїнському та міжнародному рівнях нагородили юних спортсменів, а також представників студії сучасного танцю «Бліц». Більшістю голосів була ухвалена заборона у… Читати далі »

Вибрані статті

На часі. Молодіжні ініціативи

Молодіжні ініціативи міськради в Ужгороді: про премію міського голови, фінансування громадських проектів та збір пропозицій про День молоді через Фейсбук. Про це і не тільки у ефірі програми «Деталі. На часі» на телеканалі «21 Уждгород» розповів заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак. 

Вибрані статті

Стихійна торгівля. Небезпечно для здоров’я

Щодня ми,  споживачі товарів і послуг, робимо вибір – де купувати продукти. В магазині чи у вуличних торгівців, яких можна зустріти практично по всьому місту біля ринків, просто неба, з розкладкою на  брудних тротуарах. В чому небезпека стихійних ринків,  чому це явище і досі існує в Україні,  спробував розібратись наш журналіст Олександр  Парамонов.

Вибрані статті

Ужгородський виконком

Близько двох десятків питань: облаштування місць відпочинку, заборона купання в межах міста, порушення цілісності об`єктів благоустрою. Це та інше обговорили сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міськради.

Вибрані статті

ФК «Минай» у Першій лізі!

Футбольний клуб «Минай» вийшов до Першої ліги України! У суботу відбулись завершальні матчі групи А Другої ліги, де нашу область представляла команда з Ужгородщини.  Минайці здобули впевнену перемогу і закріпились на першій сходинці турнірної таблиці, що дозволило їм отримати пряму путівку для підвищення у класі. Більше – у сюжеті Олександра Парамонова.

Вибрані статті

До уваги споживачів природного газу

Споживачі природного газу часто скаржаться на донарахування у платіжках. Мовляв, використали менше, аніж зазначено у рахунку. Такі проблеми можна вирішити, якщо вчасно передати показники лічильника. Тим більше, що споживач це робити зобов’язаний. А ще способів передачі даних достатньо. Катерина Хижняк – докладніше. 21 Ужгород

Вибрані статті

Ціни на городину поки що не зросли

Негода на Закарпатті призвела до чималих збитків у агрогосподарствах, які попередньо оцінюють у  50 млн. грн. Через це прогнозувався ріст цін на городину, яку постачають на ринки області  з Іршавського та Виноградівського районів. Мешканка села Гребля, що на Іршавщині каже: село добряче постраждало, зараз ціни на городину поки не піднімають,  ще старий урожай, та незабаром… Читати далі »

Вибрані статті

Берег Ужа прибирають від сміття

Обласний центр  переніс минуло тижневу паводкову хвилю  відносно спокійно. Опадів останніми днями не було, тож рівень води в річці Уж спав. Щоправда, сильна течія встигла принести в місто чимало сміття та гілля дерев, які залишилися на берегах та опорах мостів. Прибирання розпочали вже сьогодні, однак за день всю територію не охопити. В Ужгородській міській раді… Читати далі »