This version of the page http://uamedia.visti.net/gazeta_den (195.64.225.66) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-04-30. The original page over time could change.
Газета «День»

Газета «День»


Зеленський опублікував перші результати аналізів

Фото Миколи ТИМЧЕНКА, "День"

Кандидат в президенті Володимир Зеленський опублікував результати аналізів зроблені у столичній клініці Eurolab.

"Весна прийшла і ми зробили це разом", - написав Володимир Зеленський над фотокопіями результатів аналізів.

На фото видно, що результат скринингу на наркотики негативний.

Крім того, повідомляється, що додатково зразок біоматеріалу для дослідження вмісту наркотичних речовин надіслано до незалежної лабораторії мережі клінік HM Hospitales (Іспанія).

Газета День


Вперше в історії України зносять незаконну багатоповерхівку (фото)

Уже два тижні тривають роботи із зносу 7-поверхового незаконного самобуду на вул. Личаківській, 259. Робітники за цей час знесли покрівлю, демонтували вікна та почали руйнувати певні будівельні конструкції. А від сьогодні залучили спеціальну 26-тонну техніку.

Дана ділянка перебуває у приватній власності. Проте багатоповерхівка була збудована там без жодних дозвільних документів. Оскільки на її демонтаж зараз витрачаються державні кошти, то буде скеровано відповідний позов до власника ділянки, на покриття витрат по проведених демонтажних роботах. У Львівській міськраді сподіваються відсудити ділянку і потім за рішенням громади зробити там дитячий чи спортивний майданчик.

"Держава є там, де є закон, де є сила закону. Цей будинок був збудований без жодного дозвільного документу з боку міста. Фальсифікація документів, рішення судів, які є на межі здорового глузду, маніпуляція з документами. Бачимо, чим це все закінчується. Було більше сотні засідань судів, чітка, тверда позиція громади міста Львова. Анархія і корупція руйнують нашу державу. Ми прийняли політичне рішення, що цей будинок має бути знесений, бо він збудований з порушенням всіх норм чинного законодавства. Пройшли горнило судових засідань, приступили до виконання робіт із демонтажу цього будинку. Це перший раз в історії української незалежності ми маємо чітке виконання закону. Це також чіткий меседж всім забудовникам у місті та в Україні - якщо ви будете порушувати закон, на вас чекає така ж доля, як цей будинок", - заявив мер Львова Андрій Садовий.

Окрім незаконності будови, вона була зведена із порушенням будівельних норм. В багатоповерхівці є тріщини, а один із кутів взагалі просів.

"У процесі того, коли розпочалося виконавче провадження, підрядною організацією перед початком було залучено ліцензовану особу, яка перед проведенням робіт здійснила обстеження всього будинку і в тому числі і монолітних конструкцій, і фундаментів цього будинку. І дійсно будинок перебуває в надзвичайно незадовільному стані і рекомендації цієї ліцензованої особи були саме такі, що будинок має бути знесений обов'язково, бо він не придатний для подальшого використання. Фундамент має тріщини, один кут будинку є у аварійному стані, він похилився і у будь-який момент може відбутися руйнування. Зараз роботи відбуваються на цьому об'єкті з тимчасовими заходами, щоб цей будинок не впав вже зараз", - розповів керівник юридичного відділу Інспекції державного архітектурно- будівельного контролю Львова Святослав Кіндратів.

Повністю демонтаж будівлі планують завершити через два тижні, до Великодня. Також зазначимо, що жодна із квартир в цьому будинку не була продана.

Павло ПАЛАМАРЧУК, "День", фото автора

Газета День


Курц виступив проти додаткового відтермінування Brexit

Фото Reuters

Канцлер Австрії Себастьян Курц вважає, що немає причин для додаткового відтермінування Brexit, доки немає змін у ситуації всередині Британії.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми, як Європейський Союз, встановили дуже чіткі терміни, і немає ніяких підстав продовжувати ці терміни. Поки ситуація в Британії не зміниться. Але ми ще не досягли цього", - сказав Курц.

Газета День