This version of the page http://te.20minut.ua/Osvita (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-04-30. The original page over time could change.
Новини освіти у Тернополі, освітні новини - 20 хвилин Тернопіль

Освіта

Відомі імена кращих учнів року у Тернополі

Команда Тернопільського педуніверситету перемогла на всеукраїнській олімпіаді з історії

Команда історичного факультету - Аня Сеньків, Iryna Bernatska, Віталій Слойко - здобула перемогу на Всеукраїнській студентській...

Не носити короткі спідниці та не ходити в сумнівні компанії: чому тернопільських школярів вчать бути скромними

Не носити короткі спідниці, не робити занадто яскравий макіяж, не повертатися додому пізно увечері, не задиратися до старших...

У Тернопіль приїде навчати англійської відомий волонтер Тарас Малюжинський (оновлене)

Приїхати влітку у Тернопіль навчати безкоштовно дітей та дорослих англійської знову планує вчитель з Канади Тарас Малюжинський. Рівень...

Коли у Тернополі буде свято "Останнього дзвоника", державна підсумкова атестація та вручення атестатів

Управління освіти рекомендувало дні для проведення свята "Останній дзвоник", підсумкової державної атестації, а також вручення...

Уроки онлайн, контрольні через інтернет, без рюкзаків та ранніх підйомів: як вчаться діти у дистанційній школі

Кілька тернопільських сімей на прикладі власних дітей знають, що таке освіта вдома. Батьки кажуть, що тепер їхні діти мають більше часу на саморозвиток, хобі, гуртки, подорожі та вивчення улюблених предметів. Вони переконують, що дистанційна школа - не забаганка, а більші можливості для дітей. І хоч в Україна вчитися не в школі – явище не дуже розповсюджене, закордоном освіта вдома - звична річ.

photo_camera Антибуки і екстремальне читання: у Тернопільській бібліотеці розпочався тиждень дитячої книги

Із книжкової виставки-атракціону під назвою "Ульотне читання" у Тернопільській центральній дитячій бібліотеці розпочався Тиждень дитячої книги. Бібліотекарі кажуть, що на цей час запланували безліч цікавих заходів для дітей, які допоможуть дітям показати світ книг по-новому.

Щоб прийняти дитину в черговий садок, у тернополянина вимагають довідку, що він у той час не буде у відпустці

Тернопільські садочки зараз складають графік ремонтів влітку. У цей час вихованців мають перевести у чергові садочки. В одному з чергових дитсадків у батьків попросили показати документ із роботи, який підтверджує, що на час ремонту в постійному садку батьки не будуть у відпустці.

photo_camera У Тернополі створили колекцію шкільних форм з елементами вишивки та світловідбивачами

Лінійку дизайнерських шкільних форм створили учні та викладачі Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму. Одяг представляли на Всеукраїнському конкурсі, який проходив у м.Хмельницький. Шкільні форми оздоблені етнічними елементами та мають вставки зі світловідбивачами.  

Діти у тернопільському садку могли захворіти через воду. Завідувач каже, годі з них знущатися

Ротавірусна інфекція, через яку захворіли семеро вихованців садка №14, могла потрапити в дитячий організм із питної водою. ЇЇ у пластиковій ємності без супровідної документації доставляли у групу батьки. Так це чи ні, дізнавалась журналістка «20 хвилин».

Тернопільським училищам потрібно півтори тисячі учнів. Отримувати середню спеціальну освіту абітурієнти не поспішають

1571 - саме на стільки учнів після 9-х класів у 2019-20-му навчальному році чекають тернопільські училища та коледжі. Проте начальник управління освіти каже, що такої кількості не наберуть, оскільки зараз є обов'язковою здача ЗНО після 9-ого класу і більшість учнів залишаються в школах.

Учні тернопільських шкіл змагалися з технічного моделювання

Традиційні міські змагання з початкового технічного моделювання відбулися 16 березня на базі комунального закладу міської ради «Станція юних техніків». Метою змагань є розвиток технічних здібностей школярів молодшого шкільного віку та популяризація технічної творчості.

photo_camera Охорона для “краси”: чому в тернопільські школи пускають сторонніх. Ексклюзив "20 хвилин"

Охорона в школах не працює так, як би мала, скаржаться батьки. Журналістка “RIA плюс” перевірила, чи пустять у заклад сторонню особу. Факти візиту в заклад чергові мали б вносити у спеціальний журнал. Як це працює на практиці - читайте.

Тернопільським батькам компенсують вартість дитячих гуртків. Як можна отримати гроші?

За відвідування дітьми дитячих секцій тернопільські батьки можуть отримати компенсацію від держави. “Живі” гроші давати не будуть, лише пропонують податкові пільги. Отримати їх не так просто, але реально!

У садку №14 - кишкова інфекція. У закладі кажуть, що не винні, а збудник принесла дитина

У садочку №14 зареєстрували спалах кишкової інфекції. Наразі постраждали п'ятеро дітей, троє із них — у лікарні, двоє — на амбулаторному лікуванні, про це повідомили працівники «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України». Що спричинило спалах захворювання у закладі, дізнавалася журналістка “20 хвилин”.

Свіжий випуск

№ 14 від 8 квітня 2019

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
keyboard_arrow_up