This version of the page http://te.20minut.ua/Nashe-mynule (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-04-30. The original page over time could change.
Наше минуле - новини про історичні пам'ятки - 20 хвилин Тернопіль

Наше минуле

Подивіться, яким був старий Тернопіль (фото)

Який вигляд мала вулиця Сагайдачного 60 років тому

Фото вулиці Сагайдачного за 1959 рік опублікував на своїй сторінці в соцмережі тернополянин Віктор Мадрі

Куди тернополяни ходили за покупками 50 років тому

Ретро-фото тернопільських будинків з найбільшими магазинами поширив на своїй сторінці у соцмережі тернополянин Віктор Мадрі. 

У 1970-х з Тернополя курсували літаки в усі напрямки

Вирізку з газети із розкладом руху літаків з Тернопільського летовища опублікували у соцмережі в групі "Бучацькі справи"

Який Дід Мороз і Снігурка стояли на Театральному майдані Тернополя 50 років тому

Тернополянин Віктор Мадрі пригадав, які були Дід Мороз і Снігурка на Театральному майдані в Тернополі в 1967 році

Представили марки, присвячені особливим українським орденоносцям

Шість особливих поштових марок, присвячених 100-річчю завершення Першої світової війни, репрезентували у Тернополі історик, доктор гуманістики  Сергій Ткачов та художниця, кандидат історичних наук Марія Юрчак. На них зображені українці, які отримали вищі військові нагороди за участь у Першій світовій війні від шести країн – Великобританії, Австро-Угорщини, Румунії, Туреччини, Франції та Німеччини. Вони вийшли у серії «Власна марка».

Як виглядав Тернопільський став у 60-х

Спогад про те, як виглядало Тернопільське озеро в 1965 році та останніми роками, поширив у своїй сторінці в соцмережах колекціонер старих світлин Тернополя Віктор Мадрі

У Тернополі зняли фільм про долю зв’язкової УПА Лідії Романчук

До Дня Захисника України у соцмережі Facebook з’явився документальний фільм студії "Білий птах" "Берегиня". Це перший фільм у відеоциклу "Воїни духу", який складатиметься із спогадів воїнів УПА.

Історія Тернополя вагою 1 кг 350 г

«Олюднену» історію про Файне місто написав історик Володимир Окаринський. Вона не лише про події, а й про специфічну ментальність тернополян та її витоки. Автор книги за підсумками 2017 року став лауреатом обласної премії в галузі культури: «Етнографія і музейна справа»  ім. Володимира Гнатюка - за книгу «Тернопіль: місто, люди, історія (від давнини до 1991 року)»;  

Цей день в історії. 13 серпня - Міжнародний день шульг

13 серпня — 225-й день року (226-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 140 днів.

Цей день в історії, 5 червня: Всесвітній день охорони навколишнього середовища і цього дня продали комп’ютер Apple II

В цей день у 1919 році Тернопіль визволили від поляків. Під час українсько-польської війни розпочалася Чортківська операція Української Галицької Армії (УГА), в ході якої від поляків визволили Чортків, Тернопіль, Бучач та Перемишляни

Кінець війни: тернопільські новини травня 1945-го

Якщо, приміром, 9 травня 1931 року тернополяни у місцевій пресі читали про утікачів із Соловецьких островів, то вже у 1945-му в Тернополі вільної преси не було. Така існувала тільки у діаспорі. Зрештою, і теми змінилися: на початку травня 1945 року увагу усіх приковувало закінчення війни в Європі.

Старожили Тернополя про 9 травня 1945 року

Масовою стріляниною і гулянням солдат по всьому місту запам'яталося 9 травня 1945 року тернопільським старожилам. Як вони пригадують, вже о 4-й ранку почали лунати постріли і люди думали, що це облава. Натомість преса писала про "салют".

Тернополяни в соцмережах публікують фото рідних і знайомих, які пройшли війну

У Дні пам'яті, примирення і Перемоги, люди кажуть: "Бог простить"

Як тернополяни у давнину волонтерили

Нібито дрібними побутовими, але насправді життєво важливими справами щоденно і здавна допомагали тернополяни одні одним.

Свіжий випуск

№ 14 від 8 квітня 2019

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
keyboard_arrow_up