This version of the page http://ford.ua/novyny-5 (40.118.102.46) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-04-26. The original page over time could change.
Ford Ukraine - Тест безпілотного Transit Connect для доставки

Тест безпілотного Transit Connect для доставки

МАЙАМІ, США, 25 червня 2018. — Компанія Ford оголосила про початок тестування автоматичної доставки за допомогою спеціально модифікованого комерційного фургона Transit Connect. Співпраця у сфері «безпілотної» доставки з компанією Postmates, що займається доставкою їжі та товарів із ресторанів, кафе та магазинів, не тільки стане у нагоді кінцевим споживачам, а й сприятиме розвитку локального бізнесу.


Наразі пілотний проект із Postmates уже запущено в Майамі та Майамі-Біч. У ньому беруть участь понад 70 компаній. Ці підприємства швидко розвиваються завдяки можливості доставки своїх товарів, що дозволяє їм легко знаходити нових клієнтів. А тепер вони зацікавлені у тому, щоб дослідити можливості, які відкриє для них самокерований транспорт у майбутньому.
Мешканцям районів, де працює проект, у разі замовлення продуктів чи інших товарів надається можливість вибрати опцію доставки на автономному автомобілі.

Для цієї пілотної програми компанія Ford розробила Transit Connect із системою спеціальних боксів для перевезення товарів. Одна машина зможе обслуговувати одразу декілька замовлень у межах одного маршруту. Такі сервіси, як Postmates, доставляють найрізноманітніші замовлення (від суші до господарчих товарів), тому бокси для доставки відрізняються за розміром, до того ж кожен обладнаний парою підсклянників для безпечного перевезення напоїв. За підсумками проекту можна буде визначити оптимальну конфігурацію таких боксів.

Механіку отримання замовлення споживачем було максимально спрощено. Після того як автомобіль із товаром прибуває до пункту призначення, користувач отримує СМС про те, що замовлення можна забрати. На сенсорному екрані необхідно набрати код доступу, отриманий після розміщення замовлення, після чого на дисплей виводиться повідомлення із зазначеним місцезнаходженням товару, та підсвічується відповідний бокс. Попередній проект показав, що клієнтам подобаються звукові підказки, тому їх також включено у програму Postmates.

Це перший комерційний самокерований автомобіль, спеціально модифікований компанією Ford для тестування різноманітних інтерфейсів: сенсорного екрана, системи з кількома боксами та зовнішньої аудіосистеми. За підсумками цього проекту до 2021 року має бути розроблено дизайн самокерованого автомобіля, спеціально призначеного для комерційного використання.

Тестові машини для пілотних проектів Ford виглядають як повністю автономні, хоча насправді керуються вручну досвідченим водієм. Це зумовлено тим, що головне на цьому етапі — налагодити правильну роботу системи у кінцевих точках, на етапах завантаження товару та передачі його споживачеві. Водночас Ford продовжує тестування та розробку технологій автономного керування на інших експериментальних машинах.

Ford має на меті дослідити готовність та відкритість бізнесу та кінцевих споживачів до сервісів, що використовують автономні автомобілі. Співпраця з Postmates дозволить Ford протестувати різноманітні способи ефективної доставки, що допоможуть місцевим компаніям збільшити зону своєї присутності, розширити клієнтську базу та запропонувати новий досвід для своїх клієнтів.