This version of the page http://uamedia.visti.net/golos_ukrainy (195.64.225.66) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-04-11. The original page over time could change.
Газета „Голос України”

Газета „Голос України”


КОРОТКО

13 березня 2019 2

Посівна на Рівненщині.

До посіву ярих зернових культур взялися аграрії Здолбунівського, Острозького та Рівненського районів, повідомили у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА. Ними вже засіяли 1,7 тис. га. Підживлюють посіви озимих культур, під які відвели 129 тис. га, інформує наш власкор Олександра ЮРКОВА.

Учора "Ощадбанк"розпочав процес виплат субсидій у готівковій формі тим громадянам, які не є пенсіонерами і яким субсидію було призначено до 31 грудня 2018 року (Мінсоцполітики).

На Полтавщині діють 25 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги потерпілим від домашнього насильства та насильства за ознаками статі. Загалом в області запланували створити 31 таку бригаду, повідомляє наш власкор Василь НЕЇЖМАК.

Фото: rivnenews.com.ua

Голос України


Творчість Кобзарева невмируща

13 березня 2019 3

До 205-річчя Тараса Шевченка у фойє Київського планетарію розгорнуто виставку з сімнадцяти полотен Валерія Франчука.

У Товаристві "Знання"України продовжують вшановувати пам'ять Великого Кобзаря. До 205-річчя Тараса Шевченка у фойє Київського планетарію розгорнуто виставку з сімнадцяти полотен на цю тематику народного художника України, лауреата Шевченківської премії Валерія Франчука. Творчість художника зацікавила студентів Університету сучасних знань підготовчого відділення для іноземців та осіб без громадянства України, який працює при Товаристві "Знання". Студенти - громадяни Алжиру разом з викладачами прийшли оглянути виставку. Вони послухали цікаву й пізнавальну лекцію про Кобзаря й поспілкувалися з автором, який розповів, що ще одна тематична виставка з присвятою Кобзареві працюватиме до травня в бібліотеці "Героїв Небесної Сотні"на Оболоні. Валерій Франчук продемонстрував студентам макет майбутнього альбому, подарував візитівки зі своїми творами та сфотографувався на згадку біля роботи "Мрійник Тарас".

Людмила ЧЕЧЕЛЬ.

Голос України


Венесуела без світла, води і розуміння чого чекати в майбутньому

13 березня 2019 4

У Венесуелі вийшла з ладу найбільша гідроелектростанція у країні й без електрики залишилися 23 із 25 штатів, в тому числі й столиця Каракас, виникли проблеми і з водопостачанням.

"США виведуть весь персонал, який залишався в американському консульстві в Венесуелі. Це рішення відбиває погіршення ситуації в Венесуелі, а також пов'язано з тим, що присутність дипломатичних співробітників у посольстві обмежує політику США", - повідомив 11 березня держсекретар Сполучених Штатів Майк Помпео у Твіттері.

Того саме дня він звинуватив Росію та Кубу в тому, що вони відіграли головну роль у кризі, в якій нині опинилася Венесуела, оскільки ці дві країни підтримували і підтримують режим Ніколоса Мадуро. Так, за його словами, російська державна компанія "Роснефть", усупереч санкціям США, закуповує нафту у венесуельської державної компанії PDVSA, а Росія забезпечила Мадуро зброєю, повідомляє DW.

11 березня Національна асамблея Венесуели, яку контролюють опозиційні сили, оголосила в країні надзвичайний стан. Вона наказала силовим структурам захищати енергомережі й не придушувати протести проти відключень електроенергії. Також, як зазначає агентство dpa, йдеться про те, що влада повинна забезпечити пальне для генераторів та припинити постачання нафти на Кубу.

Після того, як 7 березня вийшла з ладу найбільша гідроелектростанція у країні й без електрики залишилися 23 із 25 штатів, в тому числі й столиця Каракас, виникли проблеми і з водопостачанням. Люди шукають воду в кращому випадку в гірських джерелах. Мешканці міст змушені набирати її у потоках, що стікають в місцеві ріки (на знімку). Багато крамниць зачинено, а венесуельці часто не мають готівки, щоб купити їжу, повідомляє DW. На автозаправках, які ще не закрилися, шикуються довгі черги.

Без електропостачання залишилися і лікарні. Щоб підтримувати життя пацієнтів, які перебувають у критичному стані, використовують електрогенератори. Однак уже зафіксовані випадки , коли життя людей (не менше 21) обірвалося через те, що зупинилася робота медичних апаратів.

Уряд Мадуро провину за відключення електрики в країні покладає на хакерські атаки з-за кордону і звинувачує "ворожі сили"в диверсії. Натомість опозиція наголошує на непрофесійних діях влади.

Тимчасовий президент Гуайдо закликав людей вийти у вівторок на масові протести. Ситуацію у Венесуелі він назвав "катастрофою".

Скрін з відео, розміщеного на сторінці у Твіттері Патрісії Лайї.

Голос України