This version of the page http://www.sirotstvy.net/ua/about-us/ (91.238.192.103) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-04-06. The original page over time could change.
ПРО ПРОГРАМУ «СИРІТСТВУ – НІ!»

Я ознайомився із Політикою конфіденційності та даю свою згоду на обробку моїх персональних даних.

Політика конфіденційності
Всеукраїнський портал національного усиновлення
«Сирітству — ні!»
Гаряча лінія
0-800-50-90-01



ПРО ПРОГРАМУ «СИРІТСТВУ – НІ!»

Програма «Сирітству – ні!» розпочата Фондом Ріната Ахметова 1 червня 2008 року.
Сімейні цінності – пріоритет для Фонду. І Фонд робить усе можливе для того, щоб кожна дитина росла і виховувалася в сім’ї: сприяє національному усиновленню, надає підтримку родинам опікунів, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу.

За час реалізації програми Фонд Ріната Ахметова:

Розробив і запустив  Всеукраїнський портал національного усиновлення www.sirotstvy.net, де розміщена інформація про дітей, які підлягають усиновленню. Партнерами проекту є Міністерство соціальної політики України, служби у справах дітей обласних держадміністрацій та Служба у справах дітей та сім’ї Київської міської держадміністрації.

Щомісяця спеціалісти програми відвідують інтернатні заклади в різних куточках України, щоб зробити якісні фото дітей та відеоісторії про них, аби якомога більше хлопчиків і дівчаток отримали шанс знайти свої люблячі родини. 

У 2009 році відкрито гарячу телефонну лінію з питань усиновлення та влаштування дитини в інші сімейні форми.

У 2011–2013 роках реалізувано пілотний проект у Дніпропетровській області «Сім’я для дитини», спрямований на реформування інтернатних закладів, розвиток сімейних форм виховання та профілактику сирітства (робота з кризовими сім’ями). Партнером проекту була Дніпропетровська обласна державна адміністрація. 

Фонд підтримав створення 41 дитячого будинку сімейного типу в Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Львівській, Кіровоградській областях та в м. Києві, у кожному з яких виховується більше п’ятьох дітей.

У 2010–2014 роках реалізовано пілотний проект у Донецьку «Збережемо дитині родину». Партнерами проекту була Донецька міська рада та Міжнародна організація HealthRight International («Право на здоров’я»). 


У рамках пілотного проекту «Збережемо дитині родину» в Донецьку створено кризовий центр для роботи з сім’ями в складних життєвих обставинах, головне завдання якого –  зменшення кількості позбавлень батьківських прав.

У 2012 році відкрито соціальну квартиру для адаптації підлітків і центр матері та дитини в Донецьку.

У 2013 році відкрито соціальну квартиру для вагітних і мам з дітьми раннього віку в складних життєвих обставинах у Києві.

У 2016–2017 роках реалізовано пілотний проект «Наставництво», спрямований на підготовку вихованців інтернатних закладів до самостійного дорослого життя. У проекті взяли участь 77 дітей з інтернатних закладів Святогірська та Маріуполя. Діти брали участь у групових заходах за напрямками: соціалізація, профорієнтація та допомога в навчанні. Також Фонд Ріната Ахметова підготував 107 потенційних наставників, 43 з них стали індивідуальними наставниками для дітей. 

Для підтримки усиновителів, опікунів, прийомних батьків та батьків-вихователів у рамках програми «Сирітству – ні!» Фонд Ріната Ахметова проводить тренінги та вебінари з психологами, лікарями, експертами у сфері захисту прав дітей.



Поділитися:

Шукаю батьків

Анастасія 13 років
Марія 16 років
Іван 14 років
Юля 18 років
Лілія 13 років
Юля 19 років
Яна 14 років
Сергій 16 років
Богдан 9 років
Галя 7 років
Аліса 9 років
Ігор 17 років
Діма 17 років
Мирослава 9 років
Михайлик 7 років
Світлана 7 років
Олексій 13 років
Валерій 17 років
Сергій 17 років
Олександр 12 років
Дивитися всі анкети