This version of the page http://czo.gov.ua/trustedlist (193.111.173.6) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-03-06. The original page over time could change.
Центральний засвідчувальний органДовірчий список

Ministry of Justice of Ukraine
Central certification authority

Міністерство юстиції України
Центральний засвідчувальний орган

Довірчий список

Центральний засвідчувальний орган впроваджує, підтримує в актуальному стані та публікує на своєму офіційному веб-сайті Довірчий список, в якому міститься інформація про кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг разом з інформацією про кваліфіковані електронні довірчі послуги, які вони надають.

Довірчий список впроваджується, підтримується в актуальному стані та публікується в безпечному режимі з обов’язковим додаванням електронної печатки центрального засвідчувального органу у вигляді, придатному для автоматичної обробки.

Інформація, що міститься у Довірчому списку, є відкритою.

Обов’язкові вимоги до Довірчого списку встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Порядок ведення Довірчого списку затверджується центральним засвідчувальним органом.

Файл Довірчого списку, в якому містяться відомості про кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг та їх кваліфіковані електронні довірчі послуги, надання яких передбачає використання алгоритмів електронного підпису, визначених ДСТУ ETSI TS 119 312:2015 «Електронні підписи й інфраструктури (ESI). Криптографічні комплекти» (ETSI TS 119 312:2014, IDT):

https://czo.gov.ua/download/tl/TL-UA.xml

значення геш-функції файлу Довірчого списку TL-UA.xml:

https://czo.gov.ua/download/tl/TL-UA.sha2

Файл Довірчого списку, в якому містяться відомості про кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг та їх кваліфіковані електронні довірчі послуги, надання яких передбачає використання алгоритмів електронного підпису, визначених ДСТУ 4145-2002 «Інформаційні технології. Криптографічний захист інформації. Цифровий підпис, що ґрунтується на еліптичних кривих. Формування та перевіряння»:

https://czo.gov.ua/download/tl/TL-UA-DSTU.xml

значення геш-функції файлу Довірчого списку TL-UA-DSTU.xml:

https://czo.gov.ua/download/tl/TL-UA-DSTU.dstu