This version of the page http://history.org.ua/en/post/42801 (194.44.11.139) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-03-05. The original page over time could change.
Third International Scientific and Practical Conference on the History of Weapons and Weapons

Third International Scientific and Practical Conference on the History of Weapons and Weapons

  •   12 – 15 June 2018
  •    Announcements, Conference

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Національний історико-культурний заповідник "Софія Київська", Національний військово-історичний музей України, Інститут історії України Національної Академії Наук України оголошують про проведення Третьої міжнародної науково-практичної конференції з історії зброї та озброєнь 12-15 червня 2018 р.

Відкриття конференції відбудеться в приміщенні Центрального будинку офіцерів Збройних cил України за адресою: вул. Грушевського, 30/1, м. Київ, Україна (адреса проведення конференції може змінитися, про що буде завчасно повідомлено).

Засновниками та організаторами конференції є: Національний історико-культурний заповідник "Софія Київська", Національний військово-історичний музей України, Інститут історії України НАНУ, ГО "Центр Дослідження Історичної Зброї" (Київ, Україна), The Fund for Research of Ancient Civilization (NY, USA).

Мета конференції: дослідження історії матеріальної культури України у світовому контексті, введення до наукового обігу нових джерел та матеріалів з історії зброї та озброєнь, історії бойових мистецтв, розвиток досліджень та міжнародного наукового співробітництва у сфері вивчення пам’яток військової історії, зброї та озброєнь, що зберігаються в музеях та приватних колекціях України та світу, обговорення проблем збереження, реставрації та експонування.

Робочі мови конференції: українська, англійська, російська.

Конференція складається з трьох частин:

І. (День 1-2). "Історія Зброї та Озброєнь". Заплановані доповіді учасників конференції в Національному військово-історичному музеї України.

ІІ. (День 3). "Мечі й Святі. Зброярство Раннього Середньовіччя". Заплановані доповіді учасників конференції в Національному історико-культурному заповіднику "Софія Київська", присвячені дослідженням рицарського озброєння, насамперед, середньовічних мечів. Будуть також розглянуті проблеми розвитку зброярської справи у контексті торгівельних, виробничих та культурних зв’язків Європи зі Сходом.

ІІІ. (День 4). Заплановані доповіді та семінари, присвячені методам дослідження історичної зброї (Національний військово-історичний музей України), реконструкції давніх ковальських технологій (Золоті Ворота, Київ, Україна) та проблемам українського законодавства у галузі антикварної зброї.

На конференції заплановано розглянути такі теми:

— значення та місце зброєзнавчих студій у вивченні історії України та її національної культури;

— зброєзнавство як галузь історичної науки, проблеми методології, термінології;

— дослідження загальної проблематики історії зброї та озброєнь;

— дослідження окремих зразків історичної зброї;

— проблеми археометалургії, збереження, реставрація та реконструкція предметів зброї та озброєння;

— дослідження проблематики історії бойових мистецтв;

— проблеми розвитку зброярської справи у контексті торгівельних, виробничих та культурних зв’язків середньовічної Європи зі Сходом;

— обговорення проблем українського законодавства у галузі антикварної зброї, повернення предметів культурної спадщини.

Для участі у конференції необхідно до 15 травня 2018 року:

1. Заповнити представлену на цій сторінці або завантажену реєстраційну форму.

2. Надіслати тези доповідей обсягом 2000–10000 знаків (з пробілами). Якщо тези не англомовні, необхідна також анотація англійською (500–700 знаків з пробілами).

3. До 15 червня 2018 р. слід також надати повний текст статті. Вимоги до оформлення тез і статті можна завантажити за цим посиланням:

http://zbroeznav.com/wp-content/uploads/2017/12/De...

Матеріали просимо надсилати по електронній пошті: denisvt68@gmail.com (з темою листа «Конференція» та прізвищем відправника, наприклад «Конференція Петренко») або звичайною поштою за адресою: 01010, м. Київ, вул. Грушевського 30/1 Національний військово-історичний музей України (з приміткою «3-я Зброєзнавча конференція, 2018»)

До відкриття конференції планується видання тез доповідей.

Після закінчення конференції планується видання збірника праць конференції у повному обсязі.

Оргкомітет залишає за собою право відхилити заявку на участь у конференції й текст, наданий до публікації без пояснення причин.

Для учасників з України встановлений реєстраційний внесок у розмірі 120 грн.

Кожний учасник зможе взяти участь в урочистому фуршеті в день відкриття заходу, отримає програму та збірник тез, а також збірник наукових праць після його публікації (протягом 2018-2019 рр.). Сплатити можна через посилання на офіційній сторінці конференції або за реквізитами:

Назва компанії: ГО ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕННЯ ІСТОРИЧНОЇ ЗБРОЇ

МФО: 321842

Розрахунковий рахунок: 26005053021822

ЄДРПОУ: 41431630

Найменування послуги: Внесок у фонд Міжнародної Зброєзнавчої конференції

Контакти:

Тоїчкін Денис Віталійович (Інститут історії України НАН України). Тел.: +380503841786; мейл: denisvt68@gmail.com.

Офіційна веб-сторінка конференції: http://zbroeznav.com/?page_id=4513

Фейс-бук сторінка: https://www.facebook.com/zbroeznavstvo

ПРОГРАМА Третьої міжнародної зброєзнавчої конференції

Contact

Institute of History of Ukraine NASU
Michael Hrushevsky street 4,
Kyiv 01001, Ukraine

  +38 (044) 279-6362
  sekretar@history.org.ua
  hboriak@gmail.com
  eiu.redkol@gmail.com (з питань "Енциклопедії історії України")

Information

Language of the site