This version of the page http://vet.in.ua/news (91.207.44.21) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-02-20. The original page over time could change.
Новини | Ветеринарія в Україні

Новини

Чума серед диких свиней на Рівненщині

Відразу сім диких тварин хворих на африканську чуму свиней було виявлено в Рівненській області під час проведення профілактичних заходів.

Німецькі фермери вимагають знишити 70% диких свиней

Африканська чума свиней загрожує Німеччині багатомільярдними збитками. Аби запобігти розповсюдженню захворювання, німецька фермерська асоціація пропонує скоротити популяцію диких свиней в рази.

Віце-президент асоціації Вернер Шварц зазначає: "Страждання тварин в наслідок дій мисливців набагато менші, а ніж від розповсдження чуми."

Бразилієць став п'ятою людиною, що була вилікувана від сказу

Чотирнадцятирічний Матеуш дош Сантош да Сильва став п'ятою в світі людиною, яку було вилікувано від сказу. Це повідомляють офіційні джерела охорони здоров'я Бразилії.

Бразильський підліток, його сімнадцятирічний брат Лукаш та десятирічна сестра Міріа були покусані кажанами в листопаді минулого року. Лукаш та Міріа померли через тиждень після зараження, проте Матеуша вдалося вилікувати.

На сході України в цьому році зареєстровано два спалахи чуми

Дніпропетровська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини в м. Дніпро 11 січня 2018 року було підтверджено діагноз на африканську чуму свиней в двох зразках патологічного матеріалу з Луганської та Донецької областей (експертизи №№ 000031 п.м./18 та 000032 п.м./18 від 11.01.2018 відповідно).

В Новоселицькому районі на Буковині два спалахи АЧС

Початок 2018 року ознаменувався погіршенням епізоотичної ситуації в Чернівецькій області. Одразу два випадки африканської чуми було зареєстровано ветеринарною службою Новоселицького району з тижневим інтервалом.

Ветеринари отримуватимуть гроші з державного бюджету

В 2018 році фінансування державних ветеринарних лікарень та лабораторій здійснюватиметься з державного бюджету України.

Польща будуватиме стіну, щоб захиститися від чуми з України та Білорусі

Стіну довжиною 729 км побудує Польща на своєму східному кордоні, щоб стримати розповсюдження африканської чуми свиней з України та Білорусі.

Африканську чуму в Рівенській області виявили під час відстрілу диких свиней

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області 06 грудня 2017 року в мисливських господарствах ТзОВ «Сокіл» та ТОВ «Тандемсвіт» Костопільського району Рівненської області виявлено африканську чуму серед диких свиней.

Черговий випадок АЧС на Рівненщині спалахнув у виправній колонії

Спалах африканської чуми свиней зареєстровано сьогодні, 05.12.2017 року, в підсобному господарстві виправної колонії №96, села Городище Рівненського району Рівненської області.

Повідомлення про загибель свиноматки та двох поросят на відгодівлі ветеринари отримали напередодні. Під час проведення епізоотичного обстеження було з’ясовано, що хворі свині відмовлясь від корму, мали виоку температуру тіла (до 42,2С), а вранці, 04 грудня, загинули.

Пріонні інфекції можуть передаватись через шкіру

Вчені виявили на шкірі людей пріони, що здатні викликати людську форму, так званого, "коров'ячого сказу".

Аномальні білки, що руйнують мозок людини і пов'язані з розвитком хвороби Крейтцфельдта-Якоба, було виявлено на шкірі хворих. Про це повідомили дослідники з Case Western Reserve School of Medicine в США. Вкрай малоймовірно, щоб це смертельне захворювання могло б поширюватися за допомогою звичайного шкірного контакту, оскільки рівень виявлених на шкірі пріонів був в 1000 - 100000 разів нижче, ніж в мозку.

Сторінки

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • наступна ›
  • остання »

Епізоотична ситуація

Німецькі фермери вимагають знишити 70% диких свиней
Бразилієць став п'ятою людиною, що була вилікувана від сказу

Забезпечення служби

Мінагропрод затвердив форму ветеринарного паспорта на тварину
В.Башинського обрано головою Громадської ради при Держпродспоживслужбі

Анонси подій

ХIII Міжнародний конгрес спеціалістів ветеринарної медицини України

Особлива думка

Чому Мінагрополітики саботує реформу контролюючих органів