У співачки Тетяни Піскарьової тюльпани цвітуть на дереві

Заслужена артистка України, співачка, композитор, солістка оркестру Збройних сил Тетяна Піскарьова народилася в місті Мала Виска Кіровоградської області. Оскільки батько був військовим, то довелося пожити в різних містах.

Найдовше, 12 років, провела в Кривому Розі. Зараз живе в заміському будинку поблизу Києва зі своїм чоловіком Андрієм і двома доньками: 12-річною Анастасією та 5-річною Надією.

– Перше, що бачать люди, заходячи на наше подвір’я, – це величезний дуб посередині. По суті, він і причарував мого чоловіка, коли той вибирав будинок для купівлі. Дерево складається з двох частин – корінь один, а стовбури два. Коли повертаюся змучена з гастролей, обіймаю дуб і набираюся від нього сили та енергії. На дубі висить гойдалка, на якій удень гойдають наші дівчатка, а вечорами я, – розказує Тетяна Піскарьова.

Дуб візуально ділить подвір’я на дві частини. В одній – будинок, а в іншій – газон із басейном.

На подвір’ї є літній дерев’яний будинок із терасою. На літо артистка її заквітчує горщиками з петунією, бо родина там обідає в теплу пору. Там же звели піч для приготування страв.

– Найчастіше в печі варю борщ у глиняному горщику. Узимку червоний, а влітку зелений. Коли говорю про борщ, завжди автоматично переходжу на українську мову. Говорити про нього російською – це непристойно, – продовжує артистка.
Усі овочі та фрукти вирощують самі

За огорожею облаштували город. Там вирощують картоплю, баклажани, помідори, капусту, зелень.

– Я більше керую, щоб усе вчасно було оброблено. А про деталі вирощування більше знає старша донька Настя. Тут у неї морква, щавель, шпинат. Помідори сію тільки чері. Усе, що на грядці, одразу беремо до столу, – розказує співачка. – Малину не думали вирощувати, поки наш кум не привіз саджанці та дуже її розхвалив. Дійсно, ягоди розміром із півпальця і весь кущ ними обліплений.

На подвір’ї співачки ще росте катальпа – дерево з великими серцевидними листками та дрібним білим цвітом. Ближче до осені він перетворюється на зелені плоди. Вони схожі на бурульки, які звисають донизу.

– Мій чоловік Андрій великий поціновувач цікавих рослин. Ялинки в нас улюбленці. Біля парадного входу посадили чотири блакитні. Та й на всій території росте їх більше десятка, але вже зелених, – уточнює співачка. – Навіть береза на подвір’ї росте. Вона символізує жіноче начало. Є також калина. Із фруктових маємо кизил, яблуні, сливи, персик. Із садом допомагають два сини мого чоловіка від першого шлюбу. Часто в нас гостюють. Кожен має окрему кімнату, – продовжує Тетяна Піскарьова.

У співачки є ще тюльпанове дерево, яке посадив чоловік. Зацвітає навесні водночас із півоніями та бузком. На його гілках розпускаються справжні тюльпани, тільки меншого розміру, ніж зазвичай.

– Мої улюблені квіти – хризантеми. Я народилася в останній день літа, коли вони якраз масово цвітуть. Ще подобаються півонії, але вони швидко віцвітають, а хризантеми аж до морозів, – розповідає артистка.

На порозі будинку стоїть вазон із довгим зеленим листям, схожим на мечі.
– Це кокос. Привезли його з Мальдівів разом із донькою Надею під серцем. Ростуть тепер разом, – згадує артистка. – У нас і з Африки є речі. Чоловік їздив на полювання й привіз на підлогу шкуру тамтешньої кози, схожої на антилопу. Ще дві шкури висить на стіні. Але я не фахівець, тому не знаю, з кого вони.

Чоловік Тетяни Піскарьової, окрім сафарі в Африці, також захоплюється більярдом. Навіть має кубки зі змагань. Донька також займається спортом. Завоювала відзнаки з плавання. Для кубків у будинку встановили окремий стелаж. На ньому також зберігають подарунки від дітей, сувеніри з гастролей.

Карина ХОМЕНКО

Коментарі

Додати новий коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде показаний.
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Дайте відповідь на це запитання, щоб ми знали що ви людина, а не робот.