Зерно проростає при будь-якій владі

12/03/2014

Зателефонував на днях читач та почав звинувачувати редакцію у відсутності громадянської позиції: «Чому нічого не пишете про революцію, політичне становище, викриття злочинів, пошану героям?»
Зазирнули у пошту, а там один текст про півника, якого прозвали «тітушкою», а інший – про термінове перейменування вулиць і населених пунктів, які зберегли пам’ять про Жовтневу революцію 1917 року. Автор, натхнений революційною хвилею 2014 року, саме у перейменуванні назв і поваленні пам’ятників радянської доби бачить початок нової європейської країни. Може, воно й так, але у той самий час на Сході люди чергують біля тих монументів...
А через кілька годин у слухавці – стурбований голос жінки: невже Україна таки вступає у Європейський союз? І що тепер робити селянам, які мають корів, бо купити доїльний апарат, як того вимагають європейські стандарти, прості люди не в змозі. Як, до речі, виконувати ще одну вимогу: уникати подвірного забою худоби. «А що тепер буде з землею? Невже таки продаватимуть?» – з тривогою питають одні. «Тепер уже нарешті відкриють ринок землі?» – з надією запитують інші.
Щоб розставити крапки над «і», пояснюємо: ми – газета всеукраїнська. І сьогодні, коли одні люди відчувають себе переможцями, а інші – переможеними (бо всі ж ми розуміємо, що справа не тільки у ставленні до президента України і наявності або відсутності корупції), «Рідне село» не має права приставати на чиюсь позицію, якою б вона не була..
Крім того, впевнені, що для селянина весна – не час для гасел. Розбудовувати країну маємо працею. По всіх регіонах розпочалася посівна. А зерно ростиме при будь-якій владі. Було би кому вкласти його у землю.

Олена Сухорукова