This version of the page http://www.providna.ua/company/yevroprotokol (178.33.149.74) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-01-18. The original page over time could change.
ПРОВІДНА СТРАХОВА КОМПАНІЯ

Урегулювання
0-800-50-45-45
Застрахованим за ДМС

Європротокол

19 вересня 2011 року набрав чинності закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплат страхового відшкодування", відповідно до якого вступила в дію система спрощеного оформлення ДТП - Євпропротокол.

Європротокол – це спеціальний бланк уніфікованого зразка, який заповнюється водіями-учасниками ДТП на місці події. Документ складається з трьох аркушів: оригінал, копія та Інструкції щодо заповнення.

Згідно з нововведеннями, учасники дорожньо-транспортних пригод отримають право самостійно оформляти матеріали ДТП без участі співробітників ДАІ. Якщо у ДТП брало участь більше одного транспортного засобу, Європротокол підписується окремо з кожним учасником ДТП.

Після спільного заповнення та підписання Європротоколу, водії можуть залишити місце ДТП і звільняються від обов'язку інформувати про нього ДАІ. Натомість учасники ДТП повинні не пізніше трьох робочих днів з дати інциденту звернутися зі своїм примірником заповненого Європротоколу до страховика, з яким укладали договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності. За новими правилами, весь процес врегулювання не повинен перевищувати 90 днів з моменту звернення страхувальника з заявою про виплату до страховика. Страхова компенсація виплачується не пізніше ніж через 15 днів з моменту узгодження страховиком з потерпілим її розміру.

Скористатися Європротоколом можна в тому випадку, якщо:

  • - в результаті ДТП немає травмованих або загиблих;
  • - жоден з учасників ДТП не перебуває під впливом алкогольних, наркотичних чи лікарських препаратів;
  • - ДТП сталося за участю транспортних засобів, забезпечених полісами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, укладеними не раніше 19 вересня 2011 року;
  • - водії обох транспортних засобів прийшли до згоди щодо обставин ДТП.

Якщо хоч одна з цих умов не буде дотримана, учасники ДТП мають право викликати представників ДАІ и оформляти ДТП за звичною процедурою.

Відповідно до закону, бланк Європротоколу страхувальник безкоштовно отримує у свого страховика при укладанні договору страхування відповідальності автовласника. Якщо страхувальник використовує свій бланк, то він у будь-який момент зможе безкоштовно отримати його повторно в офісі своєї страхової компанії.

  

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування»

Інструкція щодо заповнення Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду

Типові схеми дорожньо-транспортних пригод

Наші новини

З Новим роком та Різдвом Христовим!
Інтерв’ю Виконавчого Директора СК «ПРОВІДНА» Лесі Миколаївни Щербакової газеті «Сьогодні»

Виплати клієнтам

  • СК «ПРОВІДНА» виплатила страхове відшкодування в розмірі 194 044 грн за пошкоджений автомобіль PORSCHE CAYENNE
  • СК «ПРОВІДНА» виплатила страхове відшкодування в розмірі 313 180 грн за пошкоджений автомобіль INFINITI Q50
  • СК «ПРОВІДНА» виплатила страхове відшкодування в розмірі 223 570 грн за пошкоджений автомобіль MAZDA 6
  • СК «ПРОВІДНА» виплатила страхове відшкодування на суму понад 123 тис. грн власнику BMW Х5

Події

ПРОВІДНА відсвяткувала 20-ту річницю роботи на ринку ДМС
Провідна прийняла участь у «10th Health Insurance Forum»
ПРОВІДНА взяла участь в форумі з медичного страхування