This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/kvytok-na-hamyat.html (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-01-16. The original page over time could change.
Квиток на пам’ять - Блог Наталка Колтун на te.20minut.ua
Інші блоги

Квиток на пам’ять

  • Автор: Наталка Колтун
  • Головний редактор
  • access_time
  • chat_bubble 0

Що може розрухати тернополян? Не парки, які невпинно зменшуються, не «духм’яні» котельні на торфі, не садочки по 1215 гривень, і навіть не генеральний план, за яким будь-хто будує будь-що і будь-де. Проста собі жовта маршрутка, перекошена і смердюча, нерідко з водіями-хамами і буркотливими пасажирами, - стала символом громадянської свідомості містян. Таку самоорганізацію Тернопіль востаннє бачив у часи Майдану. На транспортне віче людей не вивели політики і не вигнали начальники. Вони прийшли самі і домоглися скасування здирницьких тарифів, бодай тимчасового. Люди вимагали, щоб підвищення ціни було економічно обґрунтованим, а підрахунки проводили незалежні експерти. 

За останній тиждень журналістам наших видань щонайменше тричі доводилося чути, що винні в усьому «RIA плюс» та «20 хвилин». Фразу з одного провладного кабінету «Вбила б те РІА» сприймаємо  як найвищу нагороду і визнання. А поки що спробуємо допомогти вам зорієнтуватися, чи справді маршрутки збиткові настільки, як розповідають, чому так важливо брати квиток у маршрутці і скільки насправді заробляють перевізники.

Нас звинувачували у маніпуляціях. Закидали, що цифрами 8 грн. за тролейбус і 9 грн. за маршрутку ми вводимо людей в оману, що таку ціну, завдяки чарівній картці, платитимуть тільки ледачі. На пам’ять про п’ять днів, коли нам розповідали байки, у мене в шухляді залишився квиток на тролейбус, на якому чітко вказана ціна – 8.00 грн. Хочеться вірити, що він залишиться лише сувеніром із днів транспортної революції.

Коментарі (0)
Наталка Колтун - Інші дописи автора
В горі і в радості

Інколи мені здається, що якби в Україні існувала служба «911», вона була б на базі нашої редакції. З якими тільки...

Квиток на пам’ять

Що може розрухати тернополян? Не парки, які невпинно зменшуються, не «духм’яні» котельні на торфі, не садочки...

І ще раз про тарифи

Про те, що вартість проїзду у громадському транспорті підвищиться, говорили давно. На гривню, на дві… Але не вдвічі. Попри...

Про батьківські комітети

Хто ми? Батьки! Чого ми хочемо? Добра своїм дітям! Десь так виглядає початок другої частини батьківських зборів...

Блог
Ігор Дуда
У мене є мрія
Олександр Вільчинський
От би сюди автомата?..
Наталка Колтун
В горі і в радості
Олександр Малик
Дорогі друзі! Вітаю вас із Новим 2019 роком!
Всі блоги Створити блог

Новини Тернополя за сьогодні

21:00 Тернополяни взяли участь у турнірі з міні-футболу пам'яті Павла Худзіка 20:00 Зробіть Улянці подарунок на день народження. Підтримайте петицію, яка врятує життя їй і ще 200 дітям з рідкісною недугою 19:00 Що означає рішення міської ради про обов'язкове сортування сміття і коли запрацює система 18:00 В Open Space немає таких черг, як у РАЦСі: за місяць обслужили понад 1000 людей Від читача 15:47 Представлено нового керівника Бучацького лісгоспу 17:30 У Зарваниці помер священик, який опікувався парафією в часи підпілля УГКЦ 16:56 Засідання суду щодо відмиванні коштів на бруківці під ОДА будуть закритими 16:34 Молоковоз з кювету витягали дорожники з рятувальниками 16:08 У Тернополі обговорять новий сезон футбольного чемпіонату області 15:29 Під колесами КамАЗу опинилася іномарка: пасажир у важкому стані 15:00 “Покажіть мені аптеку, де я маю оздоровитися за 75 гривень у рік”. Чорнобилець розповів про державну допомогу 14:27 16-річний тернополянин викрав мобільний з магазину 14:00 Фотограф з Тернопільщини перемогла у Всеукраїнському конкурсі photo_camera 13:09 Розшукують злодія, який у кафе Stone Street "обчистив" кишені відвідувача 12:32 Помер професор ТНТУ Тимофій Рибак 11:55 Судитимуть працівницю дитсадка, через яку інфікувалось сальмонелою 17 дітей 11:35 Яким має бути пам'ятник вчителю за мільйон 11:00 Шахраїв, які дурили людей за схемою "ваш син у поліції", затримали правоохоронці Тернопільщини 10:30 Секс по-новому. Що думають тернополяни про зміни до Кримінального кодексу (опитування) play_circle_filled 10:00 На вулиці Тернополя уже вийшли інспектори з паркування
Дивитись ще keyboard_arrow_right
“Покажіть мені аптеку, де я маю оздоровитися за 75 гривень у рік”. Чорнобилець розповів про державну допомогу
Фотограф з Тернопільщини перемогла у Всеукраїнському конкурсі photo_camera
Свіжий випуск

№ 52 від 24 грудня 2019

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up