На цій сторінці Ви знайдете інформацію про конкретних людей, які регулярно працюють над досягненням цілей Асоціації велосипедистів Києва.

Ознайомтеся з загальною структурою та функціями управлінських органів АВК.

Рада Асоціації велосипедистів Києва

Богдан Лепявко

Голова ради 2015-2016, переобрано в 2017 і 2018 році

У 2011 закінчив радіофізичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка, зараз працює над написанням кандидатської дисертації в галузі фізики плазми. Також має великий досвід в сфері ІТ.

Приєднався до АВК у 2014 році. Волонтер та велотренер Асоціації. У 2015 році, будучи членом Ради, був куратором та організатором програми “Велошкола”, допомагав з організацією заходів АВК, представляв Асоціацію на тематичних зустрічах, брав участь у стратегічному плануванні роботи Асоціації.

У сферу діяльності Богдана входить створення волонтерської програми, налагоджування контактів з іншими громадськими організаціями та ініціативами, що працюють у сфері популяризації велосипеду, безпеки руху та містобудування. Також він працює над організацію велонавчань та велоекскурсій від АВК.

Богдан в проекті “АВК в обличчях”

Євген Гончаренко

Член Ради з 2015 року, переобрано в 2018 році

Член АВК з 2014 року. У перший свій рік членства брав участь у підрахунку велосипедистів та розробці веломаршрутів у Голосієві. На другий рік став велотренером – проводив велонавчання та велоекскурсії.

Як член Ради хоче зосередитись на розвитку велоспільноти:
– збільшення кількості членів Асоціації та волонтерів
– розширення програми велонавчання для збільшення кількості велолюбителів
– розробка туристичних веломаршрутів.

Останні кілька років працює діджитал-маркетологом і консультував Асоціацію з просування сайту.

Євген в проекті “АВК в обличчях”

 

Дарина Пирогова

Член Ради 2014-2016, у 2017 році переобрано в Раду

Закінчила Києво-Могилянську академію, магістр соціології, 2 роки займалася у Докторській школі, працювала над дослідницьким проектом про дауншифтинг.

Із 2011 року і до сьогодні працює у Київському міжнародному інституті соціології координатором проектів. Займаєся організацією, створенням дизайну, плануванням та реалізацією соціологічних досліджень. Тематика – медіа, культура, здоров’я, гуманітарна сфера та соціальний захист.

Із 2014 рокупочала активно їздити велосипедом на роботу і стала спочатку волонтеркою, а потім і членом Асоціації велосипедистів Києва. Брала участь у підрахунку велосипедистів, плануванні велоінфраструктури Києва, Велофорумі у Львові та інших заходах АВК.

Серед напрямів діяльності АВК Дарині близька, з одного боку, аналітична і дослідницька робота (практики інших країн і міст, підрахунок, вироблення evidence-based підходу), а з іншого – робота комунікативна. “Моєю амбітною, але надзвичайно актуальною на сьогоднішній день метою, є консолідація велоспільноти Києва навколо реалізації велоконцепції“, – каже Дарина.

Дарина в проекті “АВК в обличчях”

Максим Козуб

член Ради АВК з 2017 року

Активний міський велосипедист і член АВК з липня 2016 року. Перекладач. Учасник бойових дій.

Був доповідачем на конференції “Велофорум 2016” (доповідь “Велосипед на дорозі — Україна і світ” у секції “Правові аспекти велосипедного руху”), підтримував конференцію як волонтер-перекладач. Також брав участь як волонтер у роботі велоточки АВК на веловиставках Velobike 2017 та Bike Expo 2017, “Живої бібліотеки” на фестивалі Docudays UA, у перекладі та редагуванні англомовних новин АВК, в організації однієї з зустрічей #КрутиПедаліКиїв, у підготовці до акції “30 днів на велосипеді”, у зйомках телесюжету про безпеку велосипедистів та проблеми велоінфраструктури в Києві.

У Раді займатимусь у першу чергу такими питаннями:

  • залучення нових активних членів, зокрема, через розширення зв’язків з туристичними, ветеранськими та іншими колами велоспільноти, з якими маю широкі контакти;
  • аналіз та підготовка проектів документів з розвитку велоінфраструктури та відповідної нормативно-правової бази, а також стратегічних документів самої АВК, зокрема, з використанням навичок аналітичної обробки інформації з різних джерел, а також свого минулого правничого досвіду;
  • залучення зовнішньої фінансової та нефінансової підтримки для АВК, зокрема, через розширення співпраці зі ЗМІ.

Олександр Ружицький

Член Ради АВК з 2018 року

Адвокат на велосипеді 😊 Я є членом АВК з 2015 року, спершу їздив велосипедом на роботу сам і про це знімало відеосюжет ТСН, пізніше почав «велосипедизувати» юридичну компанію Everlegal, у якій я працюю. Ми встановили спершу велопарковку, пізніше закупили перші корпоративні велосипеди, а ще пізніше переїхали у новий офіс, оновили корпоративні велосипеди, встановили душ та врешті виграли конкурс «Велопрацедавець року» (2017).

У Раді АВК маю намір розвивати корпоративний сектор, клуб велобізнесу. На прикладі Everlegal хочу спонукати інші компанії створювати комфортні велоумови в компаніях, що, сподіваюсь, призведе до збільшення кількості активних велосипедистів у місті і покращення велоінфраструктури.

Персонал

Анастасія Макаренко

директорка Асоціації велосипедистів Києва з 2017 року

 

До команди АВК приєдналася навесні 2014 року як координаторка по роботі з партнерами. Також відразу запустила новий напрямок “Велоточка” – участь АВК у різних міських фестивалях з метою промоції велокультури серед людей, які ще не їздять на велосипеді.

Крім того, займалася програмою bike-friendly, брала участь у всеукраїнському турі “Енергонезалежність – наша спільна справа” для поширення практики “Велоточка АВК” для 8-ми міст України; учасниця Байккемпу, участь в організації “Велофорум 2015”, День ПАРКУ(вання), літній День “Велосипедом на роботу” та інші.

Навчалася в Національному транспортному університеті за напрямком “транспортна інженерія”. Ще зі студентських років почала брати участь в організації доброчинних культурних та громадських проектів. У 2013 році була асистентом проекту «Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова». А 2014 року заснувала разом із друзями громадську ініціативу «Бібліотека Майдану».

Анастасія в проекті “АВК в обличчях”

Денисенко Вадим

координатор з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва з 2017 року, був членом Ради 2015-2016

В Асоціації з 2014 року. Приєднався до організації як волонтер при розробці київської велоконцепції і в подальшому, вже як член, брав активну участь у активностях та заходах організації.

Вадим Денисенко прийшов в офіс АВК з посади старшого аналітика компанії маркетингових досліджень InMind і члена Ради АВК, маючи за плечима 6 років роботи аналітиком у сфері маркетингових та соціальних досліджень і кількарічний досвід волонтерства.

Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка у 2010 році за спеціальністю психологія. Більше п’яти років працює аналітиком у сфері маркетингових та соціальних досліджень.

Вадим в проекті “АВК в обличчях”

 

Яна Брик

координаторка роботи Асоціації по Києву з 2018 року

До команди АВК долучилась у 2018 році. Працювала координаторкою проектів у ГО «Місто-Сад», а також помічником-консультантом народного депутата Верховної Ради України (на громадських засадах) і радницею міського голови м.Каховка.

Яна Брик має ступінь магістра юридичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. У 2018 році пройшла програму підвищення кваліфікації у Ризькій Вищій Школі Права і програму LAD Ukraine: Stanford+Школа управління Українського католицького університету «Академія лідерства для розвитку». У 2016-2017 роках закінчила курс «Школа мерів» (Міжнародний інститут менеджменту, МІМ-Київ) і курс «Лібералізм, право власності та навколишнє середовище» «Міжнародної академії лідерства» в м.Гуммерсбах, Німеччина.

Марина Блудша 

медіакоординаторка АВК (з 2016 року)

Марина Блудша приєдналась до команди АВК у 2016 році. На посаді медіакоординаторки АВК Марина відповідає за інформаційні ресурси Асоціації, зв’язки з громадськістю та роботу зі ЗМІ.

Має досвід роботи в агенції соціальних комунікацій PR House і 7 років роботи в інтернет-журналістиці. Була волонтеркою в декількох проектах, в т.ч. “Не будь байдужим” та Асоціації велосипедистів Києва.

Закінчила Національний університет “Києво-Могилянська академія” за спеціальністю філологія. Працювала в загальнонаціональних онлайн-виданнях редактором новин і журналістом. Є авторкою багатьох статей на тему велотранспорту в різних контекстах – суспільному, екологічному, транспортному, економічному тощо. Координувала два всеукраїнські конкурси для журналістів від Асоціації велосипедистів Києва.

Марина в проекті “АВК в обличчях”

 

Марина Павленок

координаторка соцмереж АВК з 2018 року

Марина Павленок стала SMM-координаторкою і тепер веде соцмережі АВК у Facebook, Twitter, Instagram, Youtube і створила Telegram.

Марина має два роки досвіду в SMM, розвивалась професійно в діджитал-агенції Sasquatch Digital.

У 2017 році закінчила філофський факультет КНУ імені Шевченка.

 

Марія Шененко 

координаторка членської та волонтерської програми з 2018 року

До АВК приєдналася як волонтерка у 2015 році, а через рік стала координаторкою велоточок АВК. З 2018 року Марія координує напрямки роботи з волонтерами та членами АВК.

Марія почала займатися громадською діяльністю та волонтерством з 2013 року. Ще під час навчання допомагала з організацією освітніх проектів у межах “Спілки ініціативної молоді”, згодом потрапила до волонтерського руху “Екоцентр” (нині – “Екодія”) від Національного екологічного центру України. Разом з командою екоактивістів брала участь у міжнародних кліматичних переговорах COP21 в Парижі.

Випусниця бакалаврської програми з філології та магістерської програми зі зв’язків з громадськістю Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Марія в проекті “АВК в обличчях”

Маріанна Маршаленко

координаторка партнерської програми АВК з 2018 року

З лютого 2018 року Маріанна курує партнерську програму АВК, є розробницею та координаторкою сертифікаційної програми для bike-friendly закладів, розвиває Клуб велобізнесу та корпоративну велошколу, координує конкурс “Велопрацедавець року”.

Має 5 років досвіду як координаторка корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) в міжнародній компанії.

Катерина Шульга

координаторка проекту “Зелене світло для велоруху в громадах”

Катерина Шульга приєдналась до команди АВК у 2018 році як асистентка проектів, а потім стала координаторкою проекту “Зелене світло для велоруху в громадах”.

Працювала проектним менеджером у ГО “Містосад”, де брала участь у створенні нових публічних просторів на сході країни.

Випускниця кафедри екології Києво-Могилянської академії. Має досвід навчання за обміном на факультеті просторового планування міст в University of Groningen і досвід адаптації екологічних директив у проекті Європейського Союзу в Міністерстві екології України. Під час навчання брала активну участь в екологічних та урбаністичних студентських ініціативах, таких як еко-клуб «Зелена хвиля» та Revitaliza Naukma.

 

Наталя Князева

асистентка проектів АВК з 2018 року

До команди АВК Наталя Князева приєдналась улітку 2018 року як асистентка проектів і тепер відповідає за забезпечення ефективної роботи офісу та допомагає в організації та проведенні подій АВК.

Має досвід в організації заходів різного формату (подорожі, фестивалі, тренінги, квести). Була координаторкою «SVIDOMI: Урбаністична школа для підлітків» і волонтеркою в European Volonteer Service (EVS) i Міжнародному скаутському центрі в Швейцарії.

За освітою вчителька історії, закінчила Київський університет імені Бориса Грінченка.

 

АВК каже дякую тим, хто багато зробив для становлення і розвитку організації:

Ірина Бондаренко, координатор з національної роботи АВК і директорка АВК до 2017 року

Ірина Бондаренко попрощалась з АВК через від’їзд на навчання в університет США (спеціальність “транспортне планування”), ставши стипендіаткою програми академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта в Українi.

Іра працювала в Асоціації з 2009 року. До того була журналісткою в Бюро журналістських розслідувань “Свідомо” та прес-секретарем у Національному екологічному центрі України. В Асоціації почала волонтерити з підготовки прес-релізів, бо вважала, що медіаробота налаштована недосконало. Перший організований нею проект, акція з вимогами велопарковок біля супермаркетів, закінчилася встановленням велопарковки біля ТРЦ “Караван”.

Іра є авторкою та організаторкою Велопарадів дівчат (з 2012 – Велопарадів для всіх), які потім почали проводити ще 10 міст України. Також Іра придумала та організовує конкурс на визначення кращого вело-офісу “Велопрацедавець року”, який проводиться щороку, а з 2012 року також у Харкові.

З 2013 року Іра працювала в Асоціації як штатний працівник, вела загальну організацію всієї роботи АВК та координувала роботу по Києву, у 2015-2016 роках координувала національну роботу АВК.

Розробник велоконцепцій за німецької методикою 8 міст України (Київ, Харків, Миколаїв, Житомир, Черкаси, Біла Церква, Вишгород, Українка), дві з них вже затверджені та впроваджуються, інші в процесі; автор довідника з планування велоінфраструктури для міст України; автор десяти публікацій щодо розвитку велоінфраструктури; організатор і модератор 6 міжнародних конференцій Велофорум; учасниця п’яти світових конференцій по розвитку велотранспорту у містах; лектор більше 30 лекцій на тему транспортних рішень по вело; редактор перекладу німецьких стандартів розвитку велоінфраструктури.

Іра в проекті “АВК в обличчях”

Олеся Сторожук

медіакоординаторка до 2016 року

Навчалася в університеті ім. Т.Шевченка в Інституті філології, потім закінчила магістерську програму з політології в Києво-Могилянській академії, в рамках якої провела академічний семестр в університеті ім. Ф.Шиллера в м. Йена (Німеччина). Згодом проходила стажування в Німецькому парламенті.

Олеся є засновницею інтернет-порталу про навчання за кордоном Unistudy, над яким працює з 2006 року, брала участь у безлічі міжнародних освітніх програм. Останні 3 роки цікавиться проблемами екології, тому шукала себе в різних проектах зі сталого розвитку.

Після майже річного використання велосипеду як щоденного транспорту в Німеччині та в екскурсійних цілях в інших містах Європи, захотілося побачити те ж саме в Україні – тому з осені 2013 року почала волонтерити в АВК, займаючись наповненням сайту.

Олеся в проекті “АВК в обличчях”

Анна Гайдай

асистентка проектів

Закінчила юридичний факультет за спеціальністю правознавство.

Працювала маркетологом, керівником групи по роботі з клієнтами в рекламній агенції, координаторкою проекту творчих подорожей, засновниця та кураторка громадської культурної організації Центр PhotoCULT.

Їздить велосипедом з дитинства, але більш активно в останні роки – велоподорожі та поїздки містом.

Захоплюється фотографією, дизайном, управлінням проектами.

З 2013 року брала участь у заходах АВК як волонтерка, а з травня 2014 року почала роботу в Асоціації на посаді асистентки проекту “Розвиток велотранспорту задля добробуту громад” та є членом АВК. Працює за такими основними напрямками Велошкола, Членська програма, Підрахунок велосипедистів, Конкурс “Велопрацедавець року” та інше.

Анна в проекті “АВК в обличчях”

 

Ксенія Семенова

координаторка роботи Асоціації по Києву у 2015-2018 роках

Ксенія в Асоціації з 2010 року. До того отримала освіту у Швеції у сфері управління проектами громадських організацій. Перебуваючи в Скандинавії зрозуміла, що прагне працювати в Україні, робити українські міста більш комфортними та зручними. В Асоціації Ксенія допомогла розробити першу для АВК стратегію роботи організації, допомагала з пошуком фінансування, організацією різноманітних подій. “Я вірю, що з кожним роком у Києві буде зростати кількість людей, які переживають це прекрасне відчуття свободи, що охоплює мене коли я рухаюсь містом на велосипеді”, – каже Ксенія.

Довгий час в АВК Ксенія відповідала за роботу на національному рівні: консультації містам щодо розвиткувелотранспорту, адміністрування сайту Українського інформаційного центру велотранспорту, координацію проекту “Розвиток велотранспорту задля добробуту громад“, а також допомагала з підготовкою проектних заявок, перекладами та стратегічним розвитком організації.

У 2015-2018 роках займалась київським напрямком роботи Асоціації: адвокатування велосипедної інфраструктури в столиці, консультації щодо нових веломаршрутів і контроль їх спорудження, діалог з місцевою владою та комунальними підприємствами.

У 2015 році Ксенія стала радницею київського міського голови (на громадських засадах), а в 2016 році її було обрано віце-президентом Європейської федерації велосипедистів.

У 2015 році Ксенія Семенова активно моніторила проектні та будівельні роботи на веломаршруті “Європейська площа – ж/м Троєщина” і домоглась встановлення одного ряду складаних сидінь у фунікулері для більш зручного перевезення дитячих візків та велосипедів. У 2016 році вона брала участь у підготовці нової редакції розділу по транспорту і міській мобільності в Стратегії розвитку Києва 2025 і контролювала роботи по веломаршруту “Троєщина – Європейська площа”, а в 2017 році консультувала КМДА експеримент з рухом велосипедистів по смугах для громадського транспорту, розробила і передала КП “Київпастранс” нагадування для водіїв автобусів та тролейбусів щодо правил взаємодії на дорогах Києва з користувачами велотранспорту, допомагала розробити велоконцепцію Києва і формувати бюджет на розвиток велоінфраструктури. У 2018 році Київрада ухвалила велоконцепцію Києва, а Ксенія ініціювала інфокампанію Асоціації велосипедистів Києва #будуй_велодоріжку.

Ксенія в проекті “АВК в обличчях”

Анастасія Леухіна

Член Ради у 2015-2017 роках

Анастасія має 18 років досвіду роботи з проектами в бізнес-освіті, державному управлінні та громадському секторі. На її професійному рахунку проекти з розвитку та управління змінами в державних органах, зокрема створення патрульної служби в МВС, пілотних ініціатив з реструктуризації бізнес процесів та електронного декларування в портах.

Вона працювала програмним керівником проектів Агенції міжнародного розвитку США в Білорусі та реалізувала декілька еко- та вело- громадських ініціатив в Україні.

Останнє десятиліття Анастасія викладала ведення переговорів та вирішення конфліктів у Києво-Могилянській та Единбурзькій Бізнес школах та на бакалаврських програмах Києво-Моглянської академії. Анастасія – регулярний колумніст Української правди.

На освітньому рахунку Анастасії бакалаврат у Могилянці та магістерська програма у найкращому католицькому університеті США.

Ініціатор створення спільноти “ВелоЧернігів”, член Асоціації велосипедистів Києва з 2014 року. Брала організаційну участь у створенні та поширенні зовнішньої соціальної реклами з безпеки руху “Нам по дорозі”.

У складі Ради Асоціації планує розвивати напрям створення “велополіції”, пошуку фінансування для АВК, професіоналізації проекту велоекскурсій.

Анастасія в проекті “АВК в обличчях”

  • Nick Vognick

    Норм команда) Давайте тепер побільше про рядових учасників – комюніті білдінг же. В кінці додати питання про те, куди б вони хотіли поїхати на вєльчику.

    • Олеся

      Якраз почали це робити: http://avk.org.ua/tag/avk-v-oblychchyah/
      Розкажеш про себе?

інші цікаві матеріали

У Києві заморозили велодоріжки в 2018 році

У бюджеті Києва на 2018 рік зменшили видатки спеціального фонду бюджету Департаменту транспортної інфраструктури КМДА на будівництво велодоріжок. Громадська організація «Асоціація велосипедистів Києва» проаналізувала останню…

Українська велосипедна мережа просить велопарковки на вокзалах

Українська велосипедна мережа зробила пропозиції до Плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України 2030. Пропозиції передано в Міністерство інфраструктури України. До…

Впиши себе у велоісторію України

До створення велосипедної історії України може долучитись кожен. Дослідження про історію велосипеда в Україні робить Ольга Мартинюк, авторка і кураторка виставки «Велобум 1890-х». Пропонуємо вписати…