This version of the page http://www.tavria.ua/uk/museum/ (89.184.75.38) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-11-27. The original page over time could change.
Музей ДМК "ТАВРІЯ"
Заявка на участь в клубі

Музей ДМК "ТАВРІЯ"

Музей ДМК "ТАВРІЯ" - історія крізь долі людей

Далеко не кожне підприємство може пишатися своїм власним музеєм. Дім марочних коньяків «Таврія» цю можливість має.

Створений майже півстоліття тому, сьогодні музей став дивовижним куточком живої історії, який знайомить відвідувачів з унікальною історією нижнього Лівобережжя Дніпра, з його неповторною природою, а головне, з тієї її складової, яка розповідає про розвиток виноградарства і виноробства рідного краю, про Дім марочних коньяків «Таврія».

Головна концепція музею - показ історії підприємства через долі людей, що стоять у витоків його створення. Тут Ви знайдете відповіді на такі питання: коли і хто здійснював перші спроби закладки виноградників і виробництва вина в цій місцевості, чому наприкінці XIX століття тут з'явилися французько-швейцарські колоністи -виноградарі, як їм вдалося здійснити неможливе на пісках, перемогти піщані бурі, створити оазис родючості.

У музеї представлені понад 6,5 тисячі експонатів, постійно діють п'ять експозиційних залів, кожен із яких має свій напрямок: від подій громадянської і Великої Вітчизняної війни, до унікальних знахідок та унікальних за своєю історичною цінністю експонатів виноробства  Особливу увагу присвячено піонерам виноградарства Херсонського краю - швейцарським колоністам, про яких ще не так давно мало що було відомо.

Юних відвідувачів не залишають байдужими експонати, що демонструють зразки флори, фауни краю, військові трофеї, предмети старовинного домашнього ужитку, інструменти, вітрини з унікальними «скарбами».

Музей ДМК «Таврія» служить відправною точкою у захоплюючій екскурсії по виноградниках, по підприємству, готує кожного до захоплюючого таємничого ритуалу  дегустації, що дозволяє відкрити неперевершені смак і аромат коньяків Дому марочних коньяків «Таврія».

Кожна нова екскурсія в музеї ДМК «Таврія» - це імпровізація, підґрунтям якої є точні дані, знахідки, що мають велику історичну цінність.

ДМК «Таврія» знаходиться на тій же паралелі, що й відоме на  весь світ французьке  місто Коньяк. Давні традиції, гаряче сонце і кращі сорти лози - ось характерні риси двох відомих виноробних зон - таврійської і французької. Це факт доведений часом, а експонати і матеріали, зібрані в музеї, - найкраще тому підтвердження. Атмосфера старовини, мистецтва, предмети побуту - все це не тільки дивує,розбурхує уяву, надихає та пробуджує невгамовне прагнення до нових відкриттів.

Відвідайте музей і Ви самі в цьому переконаєтеся!


Вам уже исполнилось 18 лет?
Вам вже виповнилося 18 рокiв?
Are you already 18?