Media Sapiens

Про нас

Хто ми Наша місія Що ми робимо Команда

Хто ми

«Детектор медіа» (у 2004-2015 роках – ГО «Телекритика») - це незалежний багатофункціональний хаб. Ми є унікальною для Центральної і Східної Європи медіаплатформою та аналітичним центром, що охоплюють найширший спектр медійної тематики та є універсальним джерелом інформації, аналітики та знань про медіа в Україні.

Наша місія

Сприяти становленню демократичних, вільних та професійних медіа в Україні і формуванню критичного мислячого та обізнаного медіаспоживача.

 Наші принципи

У своїй діяльності організація керується принципами поваги до прав людини і громадянських свобод, етичного кодексу журналіста та професійних стандартів, а також орієнтації на суспільний інтерес.

Стратегічні пріоритети

1. Сприяння підвищенню якості контенту (зокрема новинного) медіа в Україні.

2. Підвищення медіаграмотності громадян

3. Протидія пропаганді

Що ми робимо

Детектор Медіа прагне відповідати реальним потребам та викликам українського суспільства, української та світової медіаспільноти. Організація поєднує функції засобу масової інформації та аналітичного центру в сфері медіа в Україні, і посідає гідне місце серед подібних аналітичних центрів на міжнародному рівні.

Організація виробляє широкий спектр власних інформаційних продуктів ( медіакритику, аналітику, інфографіку, відео, ток-шоу тощо), бере участь у робочих групах та дорадчих структурах при органах влади, проводить моніторинги та дослідження, тренінги та різноманітні публічні заходи.

 Команда

Головою та засновницею організації є Наталія Лигачова, відома журналістка й медіаекспертка, голова Незалежної медійної ради, співголова Реанімаційного пакету реформ (з грудня 2017-го року), член Правління МФВ «Відродження».

Серед членів ГО «Детектор медіа» – Світлана Остапа, Наталя Соколенко, Андрій Куликов, Юрій Луканов, Мар’яна Закусило, Антоніна Черевко, Євген Булавка, Отар Довженко, Ганна Шерман, Андрій Черніков, Олексій Мацука.

До Правління ГО «Детектор медіа» входять авторитетні експерти та фахівці медіагалузі Інна Кузнецова, Ірина Бекешкіна, Тарас Петрів, Ігор Когут, Антоніна Черевко.

Членами Наглядової ради  є Валерій Іванов, Світлана Конончук та Юрій Рубан.

Директор ГО «Детектор медіа» – Галина Петренко. Програмний директор – Вадим Міський. Керівник Центру моніторингу та аналітики – Отар Довженко. 

 

 

 

 

 

 

Продукти ГО «Детектор медіа»

    Усі продукти

ГО «Детектор медіа»

Наталія Лигачова
голова ГО «Детектор медіа», шеф-редактор порталу «Детектор медіа»

Заслужений журналіст України. Володарка нагороди «Лідерство у ЗМІ» Міжнародної неурядової організації Internews Network (2008р.) та премії імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» (2011р.), яка вручається журналістам за професіоналізм і громадянську мужність. Член комісії з журналістської етики. Член НСЖУ та ННПУ. Найчастіше цитований телеканалами та ділової пресою експерт у медіасфері.

Галина Петренко
директорка ГО «Детектор медіа». Член ГО «Детектор медіа»

Член Громадської ради при Державному агентстві з питань кіно; член Української кіноакадемії.

Вадим Міський
програмний директор ГО «Детектор медіа»

З 2014 року обіймав керівні посади у Реанімаційному Пакеті Реформ (РПР), останні півтора роки очолював відділ адвокації, де координував співпрацю з органами влади для пришвидшення реформ. У 2013-2014 роках  координував регіональну мережу Громадського руху ЧЕСНО, а до того — регіональне представництво руху в Чернівецькій області. Магістр прикладної математики та державного управління.

З 2015 року на громадських засадах є членом Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», з 2017 року обіймає посаду секретаря Наглядової ради.

Ігор Морозов
фінансовий директор
Cвітлана Остапа
редакторка сайту "Суспільне мовлення", заступниця шеф-редактора зі зв’язків із громадськістю. Член ГО «Детектор медіа».

Заслужена журналістка України. Член Наглядової ради Суспільного мовлення; член Громадської ради при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики; член Громадської ради при Держкомтелерадіо; член Комісії з журналістської етики.

Мар’яна Закусило
головна редакторка порталу «Детектор медіа». Член ГО «Детектор медіа»
Сергій Кравчук
проектний менеджер ГО «Детектор медіа»
Олена Демченко
проектна менеджерка ГО «Детектор медіа»
Олена Леоненко
головна бухгалтерка ГО «Детектор медіа»
Андрій Чулков
головний програміст
Олексій Темченко
програміст
Владислав Дзіковський
IT-менеджер

Звіти з заходів