новини

Київські велосипедисти просять не забути прокласти велодоріжку на мості Патона під час його ремонту. Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

Листа із проханням прокласти велодоріжку на тротуарі моста велосипедисти надіслали заступнику мера Денису Бассу, Головному управлінню транспорту та компанії “Київавтодор”, яка має проводити ремонт.

 

“Для прокладання доріжки на мості Патона уже все готово: її наявність тут передбачена рішенням Київської міської ради та розпорядженням Київської міської державної адміністрації, погоджена Головним управлінням транспорту КМДА, УДАІ ГУМВС України в м. Києві, КП “Київдорсервіс”, КК “Київавтодор” та Асоціацією велосипедистів Києва”, – йдеться у листі велосипедистів. Мова йде про рішення Київської міської ради від 24 грудня 2009 року №907/2976 “Про невідкладні заходи щодо влаштування велосипедних доріжок у місті Києві”, яким була затверджена Програма облаштування та розвитку велосипедних доріжок у Києві на 2010-2012 роки. Згідно з цією програмою, на мості Патона має пролягати частина велосипедного маршруту №1 “Мале кільце”. Другий документ – розпорядження голови КМДА від 01.07.2008 №886 “Про облаштування та розвиток велосипедних доріжок в м. Києві”. Ним була затверджена кінцева дата облаштування доріжок на Московському, Парковому мостах та мості Патона. Ця дата – 30 грудня 2008 року.

 “Якби кінцеві терміни, вказані у розпорядженні, були дотримані, кілька хороших людей залишилися би живими. Влітку 2009 на Московському мості машина збила велосипедистку, яка впала через відбійник і померла за 15 хвилин. Водій втік. Дівчина залишилася би живою, якби їхала велодоріжкою. А доріжка там уже мала бути”, – заявив в.о. голови Асоціації Дмитро Александров. “З огляду на те, що КМДА збирається зараз ремонтувати тротуари моста Патона, ми вважаємо, що за доцільне одночасно виконати, нарешті, ці давно затверджені рішення”, – пишуть велосипедисти.

Також велосипедисти просять включити їхніх представників до складу робочої групи, яка наглядатиме за ремонтом моста. За даними Асоціації, у Києві близько 15 тисяч велосипедистів, з яких майже третина їздить на велосипеді щодня. Під час проведення Дня Києва 29 травня на велопарад зібралося близько шести тисяч велосипедистів, що приблизно на тисячу людей більше, ніж минулого року.

Нагадаємо, під час цього велопараду таксист “Шансон” протаранив колону велосипедистів, збив і переїхав один велосипед, і втік, незважаючи на вимоги співробітника ДАІ зупинитися. За інформацією постраждалого велосипедиста, проти таксиста порушено адміністративну справу.

інші цікаві матеріали

Долучайтесь до обговорення Національної транспортної стратегії

Міністерство інфраструктури України чекає на пропозиції та коментарі про затвердження плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії до 2030 року. З проектом…

Велосипедом до школи в Житомирській області

У Коростишівській об’єднаній територіальній громаді встановили велопарковки у школі та провели велошколу з безпеки руху для школярів. Подія є складовою кампанії «Велосипедом до школи» в…

Велопарковки для школярів встановили у трьох областях

У Чернігівській, Полтавській і Вінницькій областях встановили велопарковки в школах Корюківської, Лохвицької і Якушинецької об’єднаних територіальних громад. Подія є складовою кампанії «Велосипедом до школи» в…