This version of the page http://zpl.com.ua/ (77.120.124.76) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-06. The original page over time could change.
Заробітна плата

Вітаю на Вашому новому сайті!

Будь ласка, зробіть наступні кроки для настройки і початку використання Вашого сайту:

  1. Настройте Ваш сайт Зайшовши перший раз відвідайте секцію адміністрування, де Ви можете настроїти під свої вимоги усі аспекти Вашого сайту.
  2. Включіть додаткову функціональність Далі, продивіться список модулів і включіть можливості, які відповідають Вашим специфічним вимогам. Ви можете знайти додаткові модулі на сторінці завантаження модулів Друпалу.
  3. Налагодьте дизайн Вашого сайту Щоб змінити "вигляд та механіку" Вашого сайту, прогляньте секцію тем. Ви можете обрати одну з існуючих тем дизайну або завантажити додаткові теми з секції завантаження тем Друпалу.
  4. Почніть публікувати наповнення Нарешті Ви зможете створювати наповнення для Вашого сайту. Це повідомлення зникне після появи першої публікації на головній сторінці.

За повнішою інформацією зверніться до секції допомоги, або до онлайн підручників Друпалу. Також Ви можете звернутись за допомогою на форумі Друпалу, або переглянути велику кількість інших можливостей підтримки.

Актуальні новини:

  • 02:10
    Подання електронних документів до ФСС
  • 01:10
    З 1 жовтня — новий порядок отримання лікарняних
  • 28:09
    о 15.00 год - початок прямої лінії з ФСС
  • 28:09
    Термін подання заяви-розрахунку
  • 28:09
    Термін подання заяви-розрахунку
Читайте №10, 2018

Новий порядок заповнення таблиці 5 звітності з ЄСВ здійняв стільки «галасу», що, можливо, повз вас пройшла інформація про те, що 5 вересня КМУ ухвалив розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», яким передбачено проведення Держпраці, ДФСУ, ПФУ, Національною поліцією України та іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Які ж саме нові заходи розробив уряд, на час підготовки журналу до друку ще не відомо. Але який сенс в оформленні трудових відносин, якщо особи, які виконують роботи (надають послуги) за договорами ЦПХ, мають ті ж права, що й наймані працівники? Наприклад, право на страховий стаж, а отже, і на оплату «лікарняних» та «декретних». Інша справа, якщо акцент буде зроблено на детінізації оплати праці… Доцент кафедри цивільного та трудового права Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, кандидат юридичних наук і автор нашого журналу Олександр Єфімов на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук пише, що в цивільному праві є феномен, який називається «джерело підвищеної небезпеки». Це може бути майно, сам факт володіння яким уже створює небезпеку. І тут же зазначає, що «у таке джерело (підвищеної небезпеки. — Прим. ред.) поступово перетворюється найманий працівник. Відмінність лише в тому, що класичне джерело підвищеної небезпеки створює цю небезпеку не стільки для його володільця, скільки для оточуючих. Найманий же працівник створює підвищену небезпеку для самого роботодавця». Одним словом, чим далі «в ліс», тим більша небезпека…
Залишайтеся з нами!

З повагою,
головний редактор журналу
«Заробітна плата»
Дмитро Кучерак

Відсторонення від роботи: підстави та наслідки

25
Галина Фольварочна

Питання відсторонення працівника від роботи регулюється лише ст. 46 КЗпП, якою, зокрема, визначено, в яких випадках воно допускається. За певних обставин законодавство чітко встановлює правило щодо збереження за працівником заробітної плати на період відсторонення, а в деяких ситуаціях, навпаки, постають запитання
щодо необхідності її збереження. Тож про випадки відсторонення, його оформлення та інші важливі аспекти, що стосуються цієї процедури, — у статті

Водій змінює автомобіль: особливості оплати праці

35
Станіслав Соломонов

Водій вантажного автомобіля простоює не з власної вини, а через несправність автомобіля. Чи може він на період ремонту працювати на іншому автомобілі? Так, може… Але відразу ж постають запитання: а якщо той іншої вантажопідйомності або іншого типу? Як нараховувати водію зарплату, якщо за роботу на іншому автомобілі встановлено іншу тарифну ставку? Чи потрібно оформлювати якісь додаткові документи в такому разі чи достатньо подорожнього листа на інший автомобіль з прізвищем водія? Відповіді на ці запитання — в статті

Відпустка наперед і звільнення: як бути з боргом працівника?

64
Катерина Чучаліна

Підприємство свого часу надало працівнику відпустку в рахунок невідпрацьованої частини робочого року та оплатило її. Згодом він звільнився, і підприємство провело перерахунок сум відпускних. Оскільки на дату звільнення не було з чого утримувати наперед виплачені відпускні, виник борг перед роботодавцем. Як у цій ситуації діяти підприємству?

Новини від партнерів:

  • 28:02
    Анте

bottom menu

       

© 2016 Заработная плата