This version of the page http://btu-center.com/news/den-polya-v-pustovar-vts/ (185.68.16.192) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-09-14. The original page over time could change.
День поля в Пустоварівці
UA RU EN

День поля в Пустоварівці

4липня 2013 року в с. Пустоварівка, Сквирського району, Київської області відбувся день поля «Керувати родючістю можна» організаторами якого були компанії ПП «БТУ-Центр»,ТОВ «Агрофірма Колос», ТОВ «Расава», ТОВ «Органік Лайн» та « Волинська Фондова Компанія».

 

В роботі заходу приймали участь біля 100 осіб - це представники господарств 8 областей, науковці, а також колеги з Росії з 7 областей.
Це такі господарства як ТОВ «Фірма Астарта-Київ», ТДВ «Шамраївський цукровий завод», ТОВ «Подільські цукроварні», ТОВ «Кернел-Трейд», «УкрАгроІнвест- Холдинг», ФГ «Геркулес» та інші.


Відкриття дня поля розпочав привітальним словом директор ТОВ « Агрофірма Колос» Леонід Васильович Центило. Який розповів про план заходів, демонстраційні поля, сучасні біотехнології та техніку.

Далі з привітальним словом виступила Болоховська Валентина Антонівна, директор з перспективи та розвитку компанії «БТУ-Центр»: «Ми вже 5-й рік працюємо разом із ТОВ «Агрофірма Колос» і проводимо 4-й день поля. Сьогодні компанія «БТУ-Центр» це компанія яка професійно займається виробництвом і впровадженням біопрепаратів наринку України вже 15 років. Працівники компанії – це висококваліфіковані мікробіологи, біохіміки, агрономи із стажем роботи біля 40 років.


Сьогодні ми разом із ТОВ «Агрофірма Колос» розробляємо і впроваджуємо самі нові підходи та технології для збільшення продуктивності різних сортів пшениці, кукурудзи, соняшнику. Проводимо весь технологічний цикл від обробітку насіння до внесення деструкторів рослинних рештків нового покоління які сприяють посиленню процесів гуміфікації і перетворюють пiсляжнивнi рештки в цінне органічне добриво, цим самим регулюючи чисельність шкідників та збудникiв хвороб.


Сьогодні ви побачите результати підтверджені практикою.


Ведуться рiзноплановi роботи в різних господарствах та інститутах України. Принезначних матеріально-грошових витратах, ми бачимо позитивні результати – це економічна ефективнiсть, підвищення урожайності. А саме головне ми відновлюємо родючість землі.»


Також привітальні слова сказали Ломага Т. Л., начальник маркетингу та розвитку ВФК,Бурейко В.С., директор ТОВ «Рассава», Губський В.Г., голова Сквирської районної державної адміністрації, Соболь Б.В.,голова Сквирськоїрайонної ради та ін.


_______________________
Після привітальних слів всі учасники дня поля виїхали на демонстраційні поля.


Спочатку були представлені поля з соняшником, горохом, соєю, кукурудзою.


Соняшник та кукурудзу обробляли біокомплексом починаючи від насінна та по вегетатиці, а горох та сою – Біоінокулянтом-БТУ.
Була відмічена міцна, повноцінно розвинута коренева система, наявність бульбочок на сої та горосі.


Стерня попередніх культур оброблялась Біодеструктором стерні від компанії БТУ-Центр


Що ж нам дає обробка біопрепаратами?


Біокомплекс-БТУ–це спеціально відібрані найбільш активні штами фосфор- та каліймобілізуючих, азот фіксуючих мікроорганізмів, продуцентів вітамінів, рослинних гормонівросту, антибіотиків, які пригнічують розвиток фітопатогенів. Всі ці мікроорганізми – природні мешканці кореневої та позакореневої зони пшенці, ячменю, ріпаку, соняшнику, кукурудзи. Поселяючисьнарослинах, вони включають потужній механізм постачання їх необхідними елементами живлення, стимуляторами розвитку кореневої та листової систем, засобами захисту від хвороб і шкідників.
Біокомплекс-БТУ відмінно поєднується з хімічними засобами захисту від хвороб та шкідників, що можна використовувати в інтегрованих агротехнологіях.







Біоінокулянт-БТУ
–спеціально відібрані та відселекціоновані азот фіксуючі мікроорганізми фіксують атмосферний азот (в умовах симбіозу з бобовими культурами) та перетворюють його у форму, доступну для засвоєння рослинами, синтезують ростостимулюючі речовини (вітаміни, гетероауксини, гібереліни тощо)


 

Далі учасники Дня поля мали змогу побачити поля з озимою пшеницею селекції ТОВ «Рассава»


А також поля з ріпаком, де використовувався біоклей «Липосам».


Обробка біоклеєм сприяє попередженню розтріскування стручків, завдяки утворенню гнучкої еластичної сітки здатної розтягуватись та склеювати плоди; забезпечує природне дозрівання верхніх і нижніх ярусів технічних та зернобобових культур; відбувається зменшення втрати урожаю до (30-50)% та захист рослин від несприятливих погодних умов (вітру, дощу, тощо) у фазі біологічної та технічної стиглості сільськогосподарських культур



Слідуючим етапом в проведенні дня поля був огляд техніки від компанії «ВФК»:


Дискова борона Agrisem DISC-O-MULCH GOLD 6.0.


Оприскувач UniaEuropa II 3200.


Розкидувач органічних добрив UniaTytan 18


Розкидувач мінеральних добрив UNIA MX 950 h Premium.


Подрібнювач рослинних рештків UNIA KORNIK XL 2.8.


Культиватор чизельний Agrisem Cultiplow


(фото техніки на офіційному сайті компанії «ВФК»)

Агроном компанії «БТУ-Центр», Ростоцький Олександр Володимирович, детально розповів про сучасну біотехнологію переробки рослинних рештків за допомогою біодеструкторів стерні виробництва «БТУ-Центр».

Завдяки направленій селекції науковців та удосконаленій виробником технології виготовлення сучасних препаратів - деструкторів, корисні мікроорганізми, що входять до складу препаратів, мають вищу активність, швидкість розмноження, стійкість до коливань температур, опромінення та ін.


Саме тому технологія використання новітніх деструкторів забезпечує швидке заселення рослинних решток активною корисною мікрофлорою та пригнічення розвитку фітопатогенної мікрофлори за рахунок субстратної конкуренції та продукції антибіотичних речовин селекційними штамами. Під час життєдіяльності мікроорганізмів підсилюється їх ферментативна активність, що й обумовлює покращення процесу розкладання решток. Стійкість біодеструктора до несприятливих кліматичних умов забезпечується властивістю мікроорганізмів утворювати спори або продукувати капсульні полісахариди, які не тільки захищають клітини бактерій та мікроміцетів (мікроскопічних грибів) від висихання, перегріву, охолодження але й сприяють утриманню вологи та покращенню процесу деструкції.

Застосування одного із таких вітчизняних препаратів – деструктора стерні Екостерну має комплексну та пролонговану дію, тому що не тільки забезпечує захист від хвороб, правильно скероване розкладання решток, але й активізацію біологічного чинника грунту. А це сприяє покращенню процесу живлення, розвитку рослин та їх урожайності, одержанню гарантованого економічного ефекту.


Комплексний за складом і ефективний за дією біодеструктор стерні, призначений для обробки стерні і грунту після збирання зернових, зернобобових, кукурудзи, соняшника, сорго та інших культур, а також сидератів безпосередньо перед проведенням лущення стерні.


На відміну від традиційної технології (спалювання або заорювання рослинних решток) біодеструктор прискорює розкладання рослинних залишків, не знищуючи цінні органічні рештки, покращує родючість грунту; підвищує продуктивність сільськогосподарських культур на 10-30%, пригнічує розвиток патогенної мікро- та макробіоти в грунті.

Після огляду полів та техніки учасники Дня поля мали змогу обговорити побачене за святковим столом, де компанія «БТУ-Центр» провела розіграш цінних призів. Ми вітаємо переможців та дякуємо всім учасникам та організаторам ФГ «Колос», ТОВ «Рассава», Компанії «ВФК» за організацію та проведення Дня поля.

Публікації