This version of the page http://kpi.ua/capital (77.47.133.222) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-09-04. The original page over time could change.
Україна і Київ | КПІ ім. Ігоря Сікорського 

РозкладБібліотекаe-КампусНовиниМедіаВідпочинокОплата

Ви є тут

Україна і Київ



Україна

Україна – держава Центрально–Схiдної Європи. Вона займає південний захід Східноєвропейської рівнини, частину Карпат, Кримські гори. З пiвночi на південь Україна простягається на 893 кілометри, із заходу на схід – на 1316 кілометрів. Україна розташована в помірних широтах i має вихід до Чорного i Азовського морів.



Вас запрошує і чекає стародавній Київ – столиця України

Київ. Це коротке звучне слово – назва міста, корені якого йдуть глибоко в сиву давнину. Його історія нараховує більш ніж 1500 років. Це одне з найстаріших слов'янських міст  - столиця ранньофеодальної держави Київська Русь, місто, відоме в історії як «мати міст руських». Один із центрів, де зароджувалася рання слов'янська культура  як  важлива  складова  світової цивілізації.



Музей гуцульської магії

Останнім часом українські музеї почали пробуджуватися від хронічної дрімоти, вивчати досвід європейських фахівців та відкривати нові експозиції на розвагу відвідувачам.



Побачити зелений промінь: Кінбурнська коса

Зелений промінь – рідкісне природне явище, що трапляється при заході сонця. У тиху ясну погоду на морі часом можна побачити, як у ту мить, коли сонце ховається за горизонт, на небі  спалахує зелений промінь. Одне з таких місць  – Кінбурнська коса (Миколаївська область).



Витрішкуватий прибулець - гідрологічна пам'ятка природи "Оконські джерела"

Сьогоднішнім фантастам не позаздриш. Це колись вигадували про космос і підземні царства. Нині, завдяки досягненням науки і техніки, можна  зазирнути в будь-які куточки планети. Та й анімація розширила можливості для фантазерів.



Про дива у казці і житті

Кажуть, дива трапляються лише в казках. Та життя іноді підкидає такі сюжети, що куди там казкарям. Якось на Закарпатті...



Вилкове – місто на воді

Запитання до любителів кросвордів: яке місто навесні пахне полуницею, а восени – айвою? Куди у квітні пориваються гурмани, щоб поласувати щойно виловленими оселедцями? Яку дорогу ганять водії, долаючи 200 км шляху за 5 годин? Де мешканці замість велосипедів пересуваються на човнах?



Меморіал "Героям Чорнобиля" на Троєщині

Одним із найбільших житлових масивів Києва є Вигурівщина-Троєщина (у повсякденному спілкуванні киян просто Троєщина) площею в три з половиною тисячі гектарів і майже з  півмільйонним населенням. Забудова масиву почалася в 1981 році, а заселення – у 1983 році.



Студенти КПІ в музеї "Чорнобиль"

Смерч чорнобильської трагедії скалічив  долі, забрав здоров'я, залишив біль і порожнечу.  Люди самовіддано боролися з наслідками катастрофи. Про це, зокрема, розповідає експозиція Національного музею "Чорнобиль". Він розташований у приміщенні Подільського пожежного депо м. Києва.



Студенти-іноземці знайомляться з традиціями Масляної

Щороку свято Масляної в Україні проходить у різний час. Це залежить від дати початку Великого посту, який передує світлому святу Воскресіння Христового.

Сторінки

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • далі ›
  • в кінець »
x

Електронний кампус

Інформаційні ресурси

Викладачі КПІ

GitHub репозиторій

x

Департамент навчальної роботи

Розклад занять Розклад сесії Розклад для викладачів
x

Медіа-ресурси КПІ

Web-камери Радіо Відеорепортажі КПІ KPI TV | ONLINE
x

Бібліотека

Сайт бібліотеки Каталог Електронний архів