This version of the page http://pravda.if.ua/news-138480.html (178.20.156.56) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-08-22. The original page over time could change.
Правда.if.ua — Керівники обласної ради з робочим візитом побували на Тлумаччині

Керівники обласної ради з робочим візитом побували на Тлумаччині

Tweet

З метою аналізу використання коштів обласного бюджету, результатів впровадження обласних конкурсів проектів та програм розвитку місцевого самоврядування і визначення пріоритетних проблем районів керівники обласної ради з робочим візитом побували на Тлумаччині.

Об’єкти соціально-культурного призначення району голова обласної ради Олександр Сич, його перший заступник Василь Гладій та заступник Сергій Басараб оглядали спільно з депутатами обласної ради Богданом Станіславським, Миколою Кузьмою та керівниками органів місцевого саморвядування. 

Свою роботу посадовці розпочали із відвідин села Олеша. Зокрема, побували в місцевому дошкільному навчальному закладі "Ромашка", на проведення капітального ремонту приміщень, зміцнення матеріально-технічної бази та проведення заходів з охорони підземних вод якого у 2017 році спрямовувалися кошти з обласного бюджету. Окрім цього, завдяки реалізації обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування були придбані нові крісла для будинку культури с. Олеша.

Разом з цим, підтримки обласного бюджету потребує ще один об’єкт – спортивний зал на території школи. Його будівництво розпочалося десять років тому, однак основна частина робіт була виконана упродовж останніх двох років після надходження коштів з державного бюджету. В ОТГ сподіваються, що введуть приміщення в експлуатацію до початку нового навчального року. 

Перебуваючи на Тлумаччині керівники обласної ради також оглянули очисні споруди в селищі Обертин. Лише упродовж 2017 року на їх будівництво та будівництво каналізаційних мереж в населеному пункті з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища було виділено майже 5,5 мільйона гривень. "Розбудова каналізаційних мереж в Обертині триває вже другий рік завдяки екологічним коштам обласного бюджету. За цей час була розроблена проектна документація, зроблена розводка. На останній сесії обласної ради виділені кошти на придбання спеціального обладнання. Сподіваємося, що у наступному році завершимо роботи та зробимо благоустрій", - розповів Богдан Станіславський.

"Чи не перша ознака цивілізованості – каналізування відходів. На Прикарпатті немає жодного районного центру чи містечка з цією елементарною цивілізаційною ознакою. В Тлумацькому районі, зокрема в Обертині та Олеші, ми побачили активну роботу в напрямку розбудови каналізаційних мереж. Буде дуже добре, коли через декілька років вони зможуть каналізувати цілі населені пункти", - підкреслив Олександр Сич.

Вирішувати екологічні проблеми завдяки підтримці обласної ради вдається і в Тлумацькій міській об’єднаній територіальній громаді. Завдяки коштам обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для місцевого комунального господарства було придбано спецмашну для збору та перевезення сміття. "На придбання сміттєвозу ми отримали з обласного екологічного фонду 1,9 мільйона гривень. Зараз очікуємо на контейнери, які також закупили за екологічні кошти. Окрім цього, для нашого комунального підприємства ми придбали ще одну одиницю техніки за рахунок інфраструктурної субвенції", - відзначив міський голова Тлумацької ОТГ Роман Круховський.

"Дуже тішить, що буквально за рік в об’єднаній територіальній громаді були закуплені дві одиниці техніки для вирішення екологічної проблематики. Думаю, що таким чином повинна поступати кожна ОТГ. Як правило, чи не кожне село просить кошти на спецавтомобілі, але для одного села це не раціонально, бо він попрацює декілька годин і буде стояти. Натомість одна така машина, зможе обслуговувати всі села, які входять в ОТГ", - наголосив голова облради.

На завершення візиту очільники вищого самоврядного органу влади області зустрілися з керівниками органів місцевого самоврядування, депутатами районної ради та представниками громадськості.

Підсумовуючи робочий візит, керівник депутатського корпусу відзначив, що стратегічним питанням для розвитку Тлумацького району, як і для Городенківського, є функціонування Дністровського регіонального ландшафтного парку. "Перспектива цих територій – це залучення туристично-рекреаційного потенціалу Дністровського каньйону. Власне для цього ми створили комунальне підприємство, діяльність якого спрямована на впорядкування земель, встановлення меж, розвитку інфраструктури та залучення туристів. А це, в першу чергу, сприятиме збільшенню доходів місцевих громад", - акцентував Олександр Сич.

Озвучені під час поїздки та наради проблемні питання, які можна вирішити за кошти обласного бюджету, будуть взяті на контроль і, виходячи з наявних ресурсів обласного бюджету, фінансуватимуться упродовж наступного року. "Такі поїздки дають нам можливість напрацювати своєрідну дорожню карту, бо спілкуючись з керівниками районів, населених пунктів, ми обираємо пріоритети на наступний рік, узгоджуємо їх з депутатським корпусом і керівництвом ОДА. Зробити все і зараз неможливо, але вибрати пріоритети і сказати, що спільними зусиллями будемо рухатися в цьому напрямку, ми можемо. Практика показує, що де ми об’єднуємо бюджети усіх рівнів, там є успіх. Натомість, коли кожен бюджет шукає можливості окремо один від одного, там, як правило, добитися успіху не вдається, бо жоден бюджет не є самодостатнім. Тільки кооперувавши свої зусилля ми виконуємо реальну роботу", - резюмував Василь Гладій.

 


Джерело
14 грудня 2017, 11:29  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

Додати новий коментар




Останні новини з категорії Фоторепортаж:
“Шекспір проти Шиллера”: в Івано-Франківському театрі відбувся двобій персонажів з різних епох (фото+відео)
15 грудня 2017, 8:02
Матері дітей-інвалідів хочуть, щоб влада Франківська збільшила їм допомогу
15 грудня 2017, 6:39
Юній прикарпатці необхідна допомога у боротьбі з раком
15 грудня 2017, 2:25
Вони врятували світ: у Франківську вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС (фоторепортаж)
15 грудня 2017, 1:09
У Франківську урочисто відсвяткували шосту річницю проголошення Митрополії (фото)
15 грудня 2017, 0:15