This version of the page http://pravda.if.ua/news-138525.html (178.20.156.56) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-07-27. The original page over time could change.
Правда.if.ua — У Бурштині відбувся форум «Бурштин – 2025: Перспективи та виклики»

У Бурштині відбувся форум «Бурштин – 2025: Перспективи та виклики»

Tweet
Бурштин має стати сучасним європейським містом привабливим для проживання та ведення бізнесу. Для цього будуть використані наявні ресурси, конкурентні переваги території, збережено та покращено стан навколишнього середовища, а також запроваджено інновації кращих світових практик управління сталим розвитком.

У роботі форуму взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Марії Савка, народні депутати України, депутати обласної та місцевих рад, експерти у сфері місцевого самоврядування, міські голови, представники громади, громадських об’єднань та бізнесу.

 «Для Івано-Франківської області надзвичайно важливо, щоб міста мали розроблені стратегії свого розвитку і перспективні плани, - наголосила Марія Савка. -  У першу чергу необхідно створювати комфортні умови для проживання, роботи, зайнятості, відпочинку та всебічного розвитку мешканців. Основою для цього мають стати п’ять основних напрямків, які будуть передбачені в стратегії розвитку кожної території нашої області: конкурентоспроможність міста, енергоефективність, охорона здоров’я, соціальна інфраструктура й активізація громади, екологія та довкілля. Також необхідно провести аналіз найгостріших проблем міста, а на основі результатів проведених опитувань мешканців та місцевих експертів і обрати пріоритетні сфери розвитку. І тут має бути повне взаєморозуміння усіх зацікавлених – органів державної та місцевої влади, бізнесу, представників комунальних, культурних  та освітніх установ міста, членів громадських організації та активні городяни».

«Сьогодні ми з міським головою Зеленодольська (Дніпропетровська область) не просто підписали угоду про співпрацю, ми започаткували партнерські взаємовигідні стосунки між нашими містами заради спільного розвитку. Незабаром розпочнеться обмін та співробітництво в різних формах місцевого самоврядування, у галузях  економіки й торгівлі, культури й освіти, спорту й охорони здоров’я та в інших сферах. Ми будемо обмінюватись фахівцями та досвідом. І першим нам буде корисний досвід міста-партнера в сфері енергообстеження всіх бюджетних установ», - зазначила Роксолана Джура.

 «Успіх розвитку малих міст полягає у партнерстві державних органів влади, місцевих громад та бізнесу. Бурштин, як і інші міста Івано-Франківської області, може стати комфортним для проживання. Зважаючи на процеси децентралізації влади, передачу значної кількості функцій і повноважень на місцях, малі міста можуть самостійно приймати рішення щодо покращення власного соціально-економічного стану. І розробка Стратегії сталого розвитку міста Бурштин до 2025 року є першим і важливим кроком для успішного розвитку громади. За підтримки обласної влади та активній роботі міського голови Бурштина, місто має всі можливості для успішного розвитку», - підкреслив голова постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Андрій Левкович.

У рамках цього форуму міський голова Зеленодольська Андрій Савченко та міський голова Бурштина Роксолана Джура підписали п’ятирічну угоду про співпрацю та встановлення партнерських відносин між моно-містами, де працюють теплові електростанції компанії ДТЕК.

За результатами форуму прийнято резолюцію, в котрій зазначено першочергові завдання в рамках реалізації Стратегії сталого розвитку міста Бурштин.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА


14 грудня 2017, 20:18  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.



Коментарі:
, 27 січня, 20:16
Бурштинська Теплова Єлектро Станція побудована за часи Іосіфа Вісаріоновича Сталіна,і майутне цього регіону пов'язано з ціею санції та вирощування толтолоба аж да 2025 року.Як це розуміти?Шановні.
Відповісти

Додати новий коментар




Останні новини з категорії Політика:
Американські винищувачі обстріляли російські бойові літаки у Сирії
15 грудня 2017, 8:24
Турчинов: РФ може розпочати широкомасштабні бойові дії у будь-який момент
15 грудня 2017, 5:40
Держдеп США висунув українській владі вимоги для отримання фінансової допомоги МВФ
14 грудня 2017, 14:37
Саакашвілі зробив гучну заяву щодо балотування у президенти України
14 грудня 2017, 11:34
Борис Колесніков: Вибори в парламент повинні пройти за пропорційною системою з відкритими списками
14 грудня 2017, 11:27