This version of the page http://pravda.if.ua/news-138540.html (178.20.156.56) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-07-24. The original page over time could change.
Правда.if.ua — Вони врятували світ: у Франківську вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС (фоторепортаж)

Вони врятували світ: у Франківську вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС (фоторепортаж)

Tweet

Сьогодні, 14 грудня, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у Франківську провели панахиду за жертвами катастрофи.

Захід відбувся біля пам’ятника жертвам Чорнобиля, що на вулиці Незалежності, інформує WestNews.

Згадати про загиблих прийшли представники обласної та міської влади, організацій, які об’єднали ліквідаторів чорнобильського лиха та небайдужі мешканці міста.  Всі разом помолилися за упокій душ померлих.

“Учасники ліквідації є по всій Україні. В нашій області теж багато людей, які допомагали жертвам з перших хвилин. На жаль, багатьох з них уже немає в живих, дехто зараз дуже хворий. Тих, кого немає, ми вшануємо сьогодні”, – розповів Анатолій Кайдашев, голова обласної спілки чорнобильців.

“На сьогоднішній день 650 людей залишилися з ліквідаторів. Держава недостатньо підтримує цих героїв. У них мізерні пенсії, а потрібно платити комунальні послуги та купляти ліки”, -додаєч оловік.

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС до пам’ятника жертвам трагедії поклали квіти та поставили поминальні свічки.

“Я хочу, щоб місцева влада сприяла таким заходам. Уявіть, в один момент, ви заїжджаєте в місто, а там тишина. В мене по тілу пройшли мурашки. Ці відчуття не передати”, – поділився спогадами ліквідатор Йосип Яресимів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи брали участь 800 000 осіб і серед них – весь персонал Чорнобильської АЕС. Всього ж в Україні від Чорнобильської катастрофи постраждало понад три мільйони осіб, 90 тисяч переселено із забруднених територій.

 


15 грудня 2017, 1:09  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

Додати новий коментар




Останні новини з категорії Фоторепортаж:
“Шекспір проти Шиллера”: в Івано-Франківському театрі відбувся двобій персонажів з різних епох (фото+відео)
15 грудня 2017, 8:02
Матері дітей-інвалідів хочуть, щоб влада Франківська збільшила їм допомогу
15 грудня 2017, 6:39
Юній прикарпатці необхідна допомога у боротьбі з раком
15 грудня 2017, 2:25
У Франківську урочисто відсвяткували шосту річницю проголошення Митрополії (фото)
15 грудня 2017, 0:15
Дорогу Р-24 Татарів-Кам’янець-Подільський продовжують ремонтувати (фото)
14 грудня 2017, 23:09