This version of the page http://pravda.if.ua/news-138547.html (178.20.156.56) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-07-23. The original page over time could change.
Правда.if.ua — “Шекспір проти Шиллера”: в Івано-Франківському театрі відбувся двобій персонажів з різних епох (фото+відео)

“Шекспір проти Шиллера”: в Івано-Франківському театрі відбувся двобій персонажів з різних епох (фото+відео)

Tweet

“Новий Театр” продовжує дивувати своїми видовищами глядачів.

В Івано-Франківську на одній сцені зустрілися Шекспір і Шиллер, звісно не особисто, а через героїв свої найекспресивніших п’єс, інформує WestNews. Вистава “Шекспір проти Шиллера” ламає будь-які стереотипи, змушуючи поглянути на твори відомих авторів минулої епохи іншим поглядом.

Актори театру перевтілилися у яскравих персонажів п’ятьох  п’єс: “Ромео і Джульєтта”, “Приборкання норовливої”,“Підступність і кохання”, “Розбійники” та “Марія Стюарт”. Ролі виконували: Володимр Тафійчук, Ірина Бенюк, Анна Андрусишин, Юлія Амплейкіна, Каріна Гриньків, Ірина Деблюк та інші.

Незважаючи на те, що твори написані в минулу епоху, актуальності вони не втратили. Адже у п’єсах порушуються проблеми, які близькі і сучасному поколінню: невзаємна любов, суперечки з батьками, зрада близьких людей. Ця вистава про кохання, заради якого помирають, про пристрасть, що зводить із розуму та нестримне бажання підкорити інших людей.

Блюзнірство та краса, дружба та інтриги, кохання та ненависть. Такі різні почуття панували на одній сцені. Що ж переможе? А ніщо! Адже без цього клубка емоцій наше життя було б сірим та одноманітним.

“Це одвічна боротьба стихій. Тут найосновніше не сюжет, а дія, прагнення персонажа в дану секунду щось зробити. Це не розважальна драматургія, тут треба включати розум та думати”, -розповідає Тарас Бенюк, режисер “Нового Театру.”

Персонажі змінюють один одного в шаленому ритмі. А глядачі намагаються впізнати епізоди з раніше прочитаних книг.

Уривок із Шекспірової п’єси “Ромео та Джульєтта” вражає креативною задумкою та історією палкого кохання. Дві долі та два серця, які понад усе хочуть бути разом. Під музику глядачі, затамувавши подих, спостерігають як розвиваються почуття закоханих.

А уривок із п’єси “Приборкання норовливої” – це момент зустрічі гордої Катеріни та Петруччо. Дівчина висміює залицяльника та наче маленька кішка вислизає із його рук. На сцені впродовж пристрасного діалогу Кет бороться із наполегливістю Петруччо. Юнак називає її славною, найкращою та клятою Кет. Та врешті-решт, після словесних перепалок – солодкі поцілунки.

П’єса  Шиллера “Розбійники” – це історія про двох братів, Вільгема та Карла, які відрізняються один від одного характерами, звичками та манерами. На сцені панує штовханина та словесне змагання: хто із двох юнаків є кращим. Зал оживає: пролітає хвилина сміху та десятки очей світяться захватом. Гра акторів – вражає.

“Підступність і кохання” – це історія про двох жінок, які закохані в одного чоловіка. Їх кохання стирає будь-які межі влади та моралі. Леді Мільдоф, жінка в красивому червоному платті, поєднює у собі гордість та самопожертву.  Цю сценку глядачі запам’ятають завдяки божевільному сміху цієї леді.

Також глядачі насолоджувалися уривком п’єси “Марія Стюарт”. Ця історія про шотландську королеву, яку підозрюють у вбивстві чоловіка. Вона сподівається на підтримку та захист англійської королеви Єлизавети. Отож, на сцені з’являються дві титуловані жінки із коронами, які прикрашені діамантами, що виблискують. Та  жіночої дружби тут не буде.

Вистава закінчується справжім божевільним танцем, завдяки якому можна ще раз поглянути в очі кожному героєві.

Після перегляду вистави глядачі поділилися своїми враженням:

“Мені дуже сподобалася вистава. Я думаю, що ця боротьба була заради того, щоб ще один раз підкреслити : кожна емоція – має значення”.

“Я люблю ходити в театр, хоча роблю це дуже рідко. На мою думку, ця вистава одна з найкращих. Після перегляду неодмінно прочитаю книжки Шекстпіра та Шиллера”.

“Я читала п’єси Шекспіра і мені було цікаво дивитися, як актори виконували ролі персонажів творів”.

“Після робочого дня, ця вистава те, що треба для відпочинку. Я насолоджувався кожної хвилиною”.

У виставі лунали такі музичні треки: Andrew Belle – “Pieces”, Manafest – “Impossible”, Queen – “Show Must Go On”, LANA DEL REY – “CARMEN”, Two Steps From Hell – “Dreams of the Seven”, Manowar  – “Today Is A Good Day To Die”, Bob Dylan- “Knockin’ on Heaven’s Door”.

 


15 грудня 2017, 8:02  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

Додати новий коментар




Останні новини з категорії Фоторепортаж:
Матері дітей-інвалідів хочуть, щоб влада Франківська збільшила їм допомогу
15 грудня 2017, 6:39
Юній прикарпатці необхідна допомога у боротьбі з раком
15 грудня 2017, 2:25
Вони врятували світ: у Франківську вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС (фоторепортаж)
15 грудня 2017, 1:09
У Франківську урочисто відсвяткували шосту річницю проголошення Митрополії (фото)
15 грудня 2017, 0:15
Дорогу Р-24 Татарів-Кам’янець-Подільський продовжують ремонтувати (фото)
14 грудня 2017, 23:09