This version of the page http://zib.com.ua/ua/opinion/ (89.184.70.2) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-06-23. The original page over time could change.
Окрема думка. Щоденник "Закон і Бізнес"

Окрема думка

Віталія Каргова

За останні декілька років стрімко зростає кількість нормативно-правових актів щодо обміну інформацією між країнами, а так само прослідковується тенденція щодо «прозорості інформації». Під цей термін також підпадає розкриття інформації про кінцевих бе…

Валентин Гвоздій

25 травня набули чинності нові вимоги Європейського парламенту щодо захисту персональних даних. Правила закріплені в General Data Protection Regulation. Документ за своє природою є регламентом і має пряму дію та є обов’язковим для імплементації.

Віктор Шерегі

Питання відступлення права вимоги та його розмежування з правовідносинами пов’язаними з факторингом неодноразово ставали предметом дискусії між практикуючими правниками та суддівським корпусом.

Анна Гаро

По мере личностного роста не цепляющие типы клиентов уходят на задний план, а люди становятся твоими почитателями и рекомендуют тебя всем своим друзьям, знакомым. Но появляются новые типажи...

Ростислав Кравець

Досить непомітно у ЗМІ пройшла інформація щодо прийняття Конституційним Судом рішення у справі за конституційним поданням 57 народних депутатів щодо відповідності Конституції (конституційності) Закону про засади державної мовної політики.

Олексій Фазекош

Поділюся своїми суб'єктивними враженнями від зустрічі в Адміністрації Президента з обговорення законопроекту «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та прогнозами щодо можливого розвитку подій.

Дмитро Кулик

15 грудня набрав чинності Закон «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», що змінює розгляд податкових с…

Анжелика Моисеева (Сицко)

Уважаемые коллеги-адвокаты, ну вот и настал тот час, когда наши услуги в процессе проведения обыска стали востребованы, и законодатель закрепил наше право быть полноценным участником столь важного следственного действия с правом проведения его видеоф…

Александр Вернигора

На сегодня в украинском бизнесе просматривается тенденция перевода бумажного документооборота в электронный вид. Причин этому явлению несколько, но главная связана с политикой государства.

Олена Сулима

Система блокування реєстрації податкових накладних працює вже три місяці. З урахуванням того, що дуже часто після зупинення реєстрації податкової накладної, ДФС в подальшому відмовляє в її реєстрації, платники податків змушені звертатися до суду.

Олексій Фазекош

Після публікації мого інтерв’ю в газеті «Закон і Бізнес» мої опоненти в соціальних мережах не наводячи жодних контраргументів почали закидати мені, що не можуть порозуміти на чому все-таки я ґрунтую свої висновки. Добре, поговоримо про аргументацію.

Руслан Чернолуцкий

2017 год стал переломным в сознании не только представителей криптосообщества и финтеха, но и ознаменовался трансформацией правовых систем многих стран при переходе некоторых отраслей и деятельности госсектора на блокчейн-платформы.

Коментарів: 4

Валерій Бондар

Одним з пріоритетів мереж HLB є підвищення рівня автоматизації процесів при наданні аудиторських, нотаріальних та інших послуг, а також забезпечення надійного захисту інформації.

Володимир Марченко

Підроблення печаток державних та приватних нотаріусів – тема не нова. Засоби масової інформації у своїх журналістських розслідувань говорять про можливість замовити в мережі Інтернет підробної або аналог печатки нотаріуса за 500 гривень.

Володимир Мерцин

Напередодні звітно-виборчого З’їзду адвокатів України, який відбудеться 9-10 червня, цілком логічно та допустимо буде поділитись своїми думками і з приводу цієї важливої події не тільки для адвокатів країни.

Денис Пономаренко

Питання недопустимості доказів не перестає бути актуальним, не зважаючи на величезну кількість як наукових так і науково-практичних робот на цю тему.

Дмитро Хромеєв

Значне знецінення гривні протягом останніх років призвели до того, що тисячі людей, які брали кредити в іноземній валюті на купівлю житла або для будь-яких інших потреб, на сьогодні просто не здатні виконувати свої зобов’язання за кредитними договора…

Алексей Иванкин

Право на налоговый кредит НДС позволяет плательщикам налогов не платить дважды. Так государство возвращает 20% от общей стоимости проведенных операций и эта сумма учитывается при составлении итоговых счетов. Тем не менее, это не всегда работает.

Станіслав Куценко

Згадайте, ще 3-4 роки тому жодна з державних установ не розміщувала оголошення на вакантні посади на сайтах пошуку роботи чи у соціальних мережах. Оголошення про проведення конкурсу друкувалось у газетах з мінімальною кількістю читачів та «ховалось»…

Коментарів: 1

Валентина Аврамич

Найбільш надійним способом забезпечення кредитних зобов’язань на сьогодні є передача в іпотеку нерухомого майна. З огляду на це, питання погашення кредитної заборгованості за рахунок іпотечного майна є одним з найбільш поширених в судовій практиці.

Наталья Морщагина

На днях на базе ОАХС по инициативе председателей всех судов Одесского региона была проведена совместная пресс-конференция на тему состояния обеспечения основных гарантий независимости правосудия в Украине.

Ярослав Добровольський

Іноді банк, в якому знаходиться майно в іпотеці, не може виконати рішення суду про стягнення заборгованості на предмет іпотеки шляхом продажу майна на аукціоні, внаслідок того, що подружжя поділило це майно між собою в судовому порядку.

Тетяна Іванович

Фінансова прозорість чиновників, появу якої попри технічні негаразди все ж обіцяють українцям із упровадженням системи е-декларування, може виявитися черговою нездійсненною мрією. І цього разу винними будуть не «любі друзі», а члени сім’ї декларанта.

Дмитро Хромеєв

Зміст та правова природа, яким вітчизняний законодавець наділив термін «договору комерційної концесії», повністю збігається зі змістом сталого у всьому світі терміну «договору франчайзингу». Це породжує виникнення непорозумінь у тлумаченні термінів.

Кристіна Чаплієва

Встановлення факту використання неприбутковою організацією доходів (прибутків) для цілей інших, ніж передбачені установчими документами, є підставою для виключення такої організації з Реєстру, а також нарахування податкового зобов'язання, штрафних са…

Таміла Алексик

Прийнятий нещодавно за основу проект Закону про внесення змін до КПК щодо окремих питань слідчих дій з метою забезпечення додаткових гарантій законності при їх проведенні розширює повноваження органів досудового розслідування під час проведення обшук…

Валерий Строгий

В зависимости от статуса фигуранта судебного рассмотрения, а также этапа самого производства, адвокат имеет право представлять интересы как подозреваемого, подсудимого, так и уже осужденного гражданина.

Коментарів: 3

Марина Томаш

Недавно представленный в профильном комитете Верховной Рады пакет налоговых изменений, предполагающий корректировку в администрировании налогов, изменения по налогу на прибыль, НДС и НДФЛ содержит нормы, которые могут ухудшить условия ведения бизнеса…

Руслан Чернолуцкий

Украинский законодательный орган в очередной раз не перестает удивлять. Казалось бы, что еще можно придумать такого, чтобы явное нарушение и ущемление прав граждан Украины трактовались бы и подавались обществу как достижение демократии?

Коментарів: 2

Діана Жар

Адвокати відчувають на собі тягар правозастосовних дій і після певних резонансних подій - спрацьовує механізм генерації змін.

Завантажити більше публікацій
Створено в Студії Дмитра Бабича