Новости от 20minut.ua https://te.20minut.ua Новости от 20minut.ua 2018-06-23T23:04:52+03:00 Новости от 20minut.ua https://te.20minut.ua/img/header/logo100.gif https://te.20minut.ua Футбол без пива, побачення без вина. Як у магазинах виконують рішення про "тверезий випускний" https://te.20minut.ua/Podii/futbol-bez-piva-pobachennya-bez-vina-yak-u-magazinah-vikonuyut-rishenn-10699816.html 93e6be1bf9c4f819e19a8c51ba7e4dc2 2018-06-23T22:00:00+03:00 - Після 18.00 хотіли придбати алкогольні напої лише дорослі люди, молодь з таким проханням не зверталася, - каже продавець цілодобового магазину пан Володимир. Оголошення про заборону висить при вході в магазин та біля відділу з напоями. Розмову з продавцем почули кілька покупців. Люди перепитували чи заборона дійсна і для дорослих, оскільки до цього моменту не знали про таке рішення. У одному із супермаркетів «Сільпо» алкогольні відділи зачинені, розвішані копії наказів міського голови. Касири кажуть, що випускників, охочих придбати алкогольні напої не було. - На моїй касі був лише один чоловік, який хотів купити пива. Та я пояснила причину заборони, – коментує продавець супермаркету пані Марія. - Оголошення ми розвішали ще вчора, то люди бачили, що нині ввечері не зможуть купити нічого з алкоголю. Були кілька, що не чули про заборону. Але все обходилося спокійно, без скандалів,  – розповідає працівник мережі продуктових магазинів АТБ пані Ганна. Як ставляться до заборони ми запитали й покупців. - Я не знав по заборону. Збирався купити пляшку вина, бо іду на побачення. Ну нічого, буде просто букет, – каже студент Василь. Як на мене, то таке рішення дуже правильне. Скільки вже було випадків різних отруєнь, може хоч такі дії зменшать їх чисельність, - коментує пенсіонерка Алла Іванівна. - Не знав, що сьогодні не зможу купити пива. Я весь день працював, хотів посидіти з друзями, подивитись футбол. А який футбол без пива? Трохи засмучений, але це ж на користь нашої молоді, – ділиться емоціями покупець Ігор. Автор: Юлія САВЧУК
This version of the page http://te.20minut.ua/rss (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-06-23. The original page over time could change.
Футбол без пива, побачення без вина. Як у магазинах виконують рішення про "тверезий випускний"

Футбол без пива, побачення без вина. Як у магазинах виконують рішення про "тверезий випускний"

Автор:

20 хвилин

  • Уже чотири години у Тернополі діє заборона на продаж алкоголю. Нагадаємо, згідно з рішенням міськвиконкому закладам торгівлі міста продаж пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв заборонено здійснювати з 18.00 23 червня до 8.00 24 червня.
  • Таке рішення ухвалили з метою дотримання громадського порядку у місті під час випускного. Про те, чи багато людей знали про заборону і чи приходили випускники придбати алкоголь після 18:00, ми запитали у продавців кількох продуктових магазинів.

- Після 18.00 хотіли придбати алкогольні напої лише дорослі люди, молодь з таким проханням не зверталася, - каже продавець цілодобового магазину пан Володимир.

Оголошення про заборону висить при вході в магазин та біля відділу з напоями. Розмову з продавцем почули кілька покупців. Люди перепитували чи заборона дійсна і для дорослих, оскільки до цього моменту не знали про таке рішення.

У одному із супермаркетів «Сільпо» алкогольні відділи зачинені, розвішані копії наказів міського голови. Касири кажуть, що випускників, охочих придбати алкогольні напої не було.

- На моїй касі був лише один чоловік, який хотів купити пива. Та я пояснила причину заборони, – коментує продавець супермаркету пані Марія.

- Оголошення ми розвішали ще вчора, то люди бачили, що нині ввечері не зможуть купити нічого з алкоголю. Були кілька, що не чули про заборону. Але все обходилося спокійно, без скандалів,  – розповідає працівник мережі продуктових магазинів АТБ пані Ганна.

Як ставляться до заборони ми запитали й покупців.

- Я не знав по заборону. Збирався купити пляшку вина, бо іду на побачення. Ну нічого, буде просто букет, – каже студент Василь.

Як на мене, то таке рішення дуже правильне. Скільки вже було випадків різних отруєнь, може хоч такі дії зменшать їх чисельність, - коментує пенсіонерка Алла Іванівна.

- Не знав, що сьогодні не зможу купити пива. Я весь день працював, хотів посидіти з друзями, подивитись футбол. А який футбол без пива? Трохи засмучений, але це ж на користь нашої молоді, – ділиться емоціями покупець Ігор.

Автор: Юлія САВЧУК

]]> Патрульні встигли врятувати чоловіка, який перерізав собі горло (відео) https://te.20minut.ua/Kryminal/patrulni-vstigli-vryatuvati-cholovika-yakiy-pererizav-sobi-gorlo-video-10699813.html a042abbda489cd3103f784a6659e6b79 2018-06-23T21:45:00+03:00 Патрульний екіпаж прибув за адресою, де мешкала заявниця, на вулицю Тролейбусну, вже за декілька хвилин. Охоронці порядку почали обстежувати прилеглу територію. Перехожі вказали поліціянтам на чоловіка, який ходив по вулиці з лезом. Підійшовши ближче, інспектори побачили, як громадянин перерізує собі горло. Патрульний кинувся до нього, щоб зупинити кровотечу. Навздогін підбігли небайдужі громадяни. Разом вони надали домедичну допомогу та викликали швидку. Бригада швидкої медичної допомоги шпиталізувала потерпілого до реанімаційного відділення у лікарні. Завдяки професійним діям патрульних та лікарів наразі життю чоловіка нічого не загрожує.
Патрульні встигли врятувати чоловіка, який перерізав собі горло (відео)

Патрульні встигли врятувати чоловіка, який перерізав собі горло (відео)

Автор:

20 хвилин

22 червня, близько 20-ї години, патрульні отримали терміновий виклик про спробу самогубства. Зі слів заявниці, чоловік погрожував накласти на себе руки і пішов з дому в невідомому напрямку, повідомляють у Патрульній поліції Тернопільської оласті.

Патрульний екіпаж прибув за адресою, де мешкала заявниця, на вулицю Тролейбусну, вже за декілька хвилин. Охоронці порядку почали обстежувати прилеглу територію. Перехожі вказали поліціянтам на чоловіка, який ходив по вулиці з лезом.
Підійшовши ближче, інспектори побачили, як громадянин перерізує собі горло. Патрульний кинувся до нього, щоб зупинити кровотечу. Навздогін підбігли небайдужі громадяни. Разом вони надали домедичну допомогу та викликали швидку.
Бригада швидкої медичної допомоги шпиталізувала потерпілого до реанімаційного відділення у лікарні.
Завдяки професійним діям патрульних та лікарів наразі життю чоловіка нічого не загрожує.

]]>
Не пошкодували сотень доларів. Випускниці розповіли про свої сукні https://te.20minut.ua/Podii/vipuskniki-proschalis-zi-shkilnim-zhittyam-10699811.html 2eb5ff3e4a1da17e374a29e94ce19922 2018-06-23T21:20:00+03:00 Після урочистої ходи містом випускники зі своїми батьками, вчителями та гостями міста зайняли місця на міському стадіоні.  Випускників нагородили грамотами та медалями, а Катерині Симко вручили грошову винагороду в сумі 2000 гривень за 200 балів на ЗНО. Для випускників виступив український співак Андрій Підлужний і подарував пісню «Вставай сонце», яку вважає дуже доречною до цього свята. {photo_gallery id=18487|} Тернопільські випускниці розповіли, як обирали сукні та у скільки їм це обійшлось. Через погану погоду хтось доповнював свій образ шкіряною курткою, джинсовим жакетом, кардиганом. Але були і сміливці, які впевнено крокували у вечірніх сукнях без верхнього одягу. Хлопці ж, як справжні чоловіки, дощу не злякались.   - Я дуже давно задумала собі цей наряд і пошила в однієї з відомих тернопільських кравчинь. Дуже задоволена сукнею, адже ця сукня була моєю мрією.  Вона коштує досить дорого, десь 800 доларів, - розповідає Четвертак Катя, випускниця школи № 3. - Я дуже довго обирала собі образ, обшукала усі сайти, але одного разу натрапила на один сайт в інстаграмі, мені там сподобалась одна сукня і я вирішила собі її пошити.  На неї я витратила 180 доларів, - коментує Муляр Марта, випускниця школи № 10. Юля з школи № 11 поміряла тільки дві сукні і одразу ж обрала. - Одну сукню я поміряла в Тернополі, іншу у Львові і одразу зупинилась на другому варіанті. Львівська сукня і все, ми одразу її купили. Досить дорого я за неї заплатила, але оскільки я працюю, то половину суми я заплатила сама, а іншу половину батьки, - каже дівчина. Випускниця Тоня з школи № 23 в пошуках своєї сукні об’їздила кілька міст.   - Я була і в Чернівцях, і у Львові, але так толком нічого і не обрала. Тільки в останній момент надійшла інформація, що в тернопільському магазині є нові сукні. Я прийшла туди і одразу  купила. За сукню я заплати 9600 гривень, - каже дівчина.  - Свою сукню я шукала дуже довго і купила його в одному з весільних салонів Тернополя.  Я заплатила за неї дорого, але скільки саме – це секрет,- каже Аня, випускниця школи-медичного ліцею № 15. {photo_gallery id=18488|} Хлопці до своїх образів поставились теж з відповідальністю. Хтось обирав наряд собі сам, а комусь допомагали батьки. Але загалом цього року серед випускників чоловічої статті переважали костюми в клітинку. Були також рожеві, голубі, зелені та коричневі.  Крокували хлопці і в кедах, які стильно доповнювали їхній образ.  
Не пошкодували сотень доларів. Випускниці розповіли про свої сукні

Не пошкодували сотень доларів. Випускниці розповіли про свої сукні

Автор:

Юлія Огороднік

  • Свято  «Випускник 2018» провели на Центральному стадіоні у суботу, 23 червня. Цьогоріч зі школою попрощалось 1132 тернопільських одинадцятикласників. 

  • Випускники отримали 154 медалей: 112 золотих і 42 срібних.

  • Під час свята вручили грошову винагороду випускниці, яка здала ЗНО на 200 балів, а також нагородили переможців кращих вишиваних костюмів.

Після урочистої ходи містом випускники зі своїми батьками, вчителями та гостями міста зайняли місця на міському стадіоні.  Випускників нагородили грамотами та медалями, а Катерині Симко вручили грошову винагороду в сумі 2000 гривень за 200 балів на ЗНО.

Для випускників виступив український співак Андрій Підлужний і подарував пісню «Вставай сонце», яку вважає дуже доречною до цього свята.

Тернопільські випускниці розповіли, як обирали сукні та у скільки їм це обійшлось. Через погану погоду хтось доповнював свій образ шкіряною курткою, джинсовим жакетом, кардиганом. Але були і сміливці, які впевнено крокували у вечірніх сукнях без верхнього одягу. Хлопці ж, як справжні чоловіки, дощу не злякались.  

- Я дуже давно задумала собі цей наряд і пошила в однієї з відомих тернопільських кравчинь. Дуже задоволена сукнею, адже ця сукня була моєю мрією.  Вона коштує досить дорого, десь 800 доларів, - розповідає Четвертак Катя, випускниця школи № 3.

- Я дуже довго обирала собі образ, обшукала усі сайти, але одного разу натрапила на один сайт в інстаграмі, мені там сподобалась одна сукня і я вирішила собі її пошити.  На неї я витратила 180 доларів, - коментує Муляр Марта, випускниця школи № 10.

Юля з школи № 11 поміряла тільки дві сукні і одразу ж обрала.

- Одну сукню я поміряла в Тернополі, іншу у Львові і одразу зупинилась на другому варіанті. Львівська сукня і все, ми одразу її купили. Досить дорого я за неї заплатила, але оскільки я працюю, то половину суми я заплатила сама, а іншу половину батьки, - каже дівчина.

Випускниця Тоня з школи № 23 в пошуках своєї сукні об’їздила кілька міст.

 

- Я була і в Чернівцях, і у Львові, але так толком нічого і не обрала. Тільки в останній момент надійшла інформація, що в тернопільському магазині є нові сукні. Я прийшла туди і одразу  купила. За сукню я заплати 9600 гривень, - каже дівчина. 

- Свою сукню я шукала дуже довго і купила його в одному з весільних салонів Тернополя.  Я заплатила за неї дорого, але скільки саме – це секрет,- каже Аня, випускниця школи-медичного ліцею № 15.

Хлопці до своїх образів поставились теж з відповідальністю. Хтось обирав наряд собі сам, а комусь допомагали батьки. Але загалом цього року серед випускників чоловічої статті переважали костюми в клітинку. Були також рожеві, голубі, зелені та коричневі.  Крокували хлопці і в кедах, які стильно доповнювали їхній образ.  

]]>
За інтимні сцени на людях можуть виписати штраф https://te.20minut.ua/Vin-i-Vona/za-intimni-stseni-na-lyudyah-mozhut-vipisati-shtraf-10699709.html f46e58045993142fa0a1aa94d2d369f8 2018-06-23T21:00:00+03:00 - Наразі такі дії кваліфікують як хуліганство, за що передбачено штраф, - каже він. – Точної статистики, скільки було зареєстровано випадків надмірної сексуальної близькості у людних місцях, ми не маємо, адже ніхто їх окремо не виокремлює. Але час від часу тернополяни стають свідками відвертих еротичних «сцен». На щастя, у нас таких випадків не так багато, мабуть, тут велику роль відіграє релігійність регіону. За словами правоохоронця, у Тернополі, як і в інших містах України є таке явище, як ексгібіціонізм. «Демонстратори» своїх оголених органів найбільше активізуються у весняний та осінній період. За таку непристойну поведінку законодавством наразі передбачена всього лиш адміністративна відповідальність.   ДОВІДКА 1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років. 2. Ті самі дії, вчинені групою осіб, караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років. 3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за хуліганство, чи пов'язані з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов'язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії, караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.  
За інтимні сцени на людях можуть виписати штраф

За інтимні сцени на людях можуть виписати штраф

Автор:

Ліза Солодка

Охочі проявляти надмірну сексуальну близькість привселюдно – потенційні праворушники. За такі дії передбачена відповідальність, щоправда поки що – лише адміністративна, говорить начальник відділу комунікації поліції у Тернопільській області Сергій Крета.

- Наразі такі дії кваліфікують як хуліганство, за що передбачено штраф, - каже він. – Точної статистики, скільки було зареєстровано випадків надмірної сексуальної близькості у людних місцях, ми не маємо, адже ніхто їх окремо не виокремлює. Але час від часу тернополяни стають свідками відвертих еротичних «сцен». На щастя, у нас таких випадків не так багато, мабуть, тут велику роль відіграє релігійність регіону.

За словами правоохоронця, у Тернополі, як і в інших містах України є таке явище, як ексгібіціонізм. «Демонстратори» своїх оголених органів найбільше активізуються у весняний та осінній період. За таку непристойну поведінку законодавством наразі передбачена всього лиш адміністративна відповідальність.

ДОВІДКА

1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

2. Ті самі дії, вчинені групою осіб, караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за хуліганство, чи пов'язані з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов'язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії, караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

]]>
У Збаражі серйозна пожежа. Горить спиртова база (оновлено) https://te.20minut.ua/Podii/u-zbarazhi-seryozna-pozhezha-gorit-spirtova-baza-10699809.html 303bb282039f4eb80a9a3144446f3bec 2018-06-23T20:16:00+03:00 У коментарях пишуть, що на місце виїхали 15 пожежних машин і ще прибувають. Люди переживають, щоб не було вибуху, адже поряд є житлові будинки. На місці працюють надзвичайники, є швидка. Медики чергують тут ще з 18.00, кажуть, що потерпілих немає.  Як повідомив начальник УДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей, виклик зафіксували о 18.00 на вулицю Зарубинська, 61 у Збаражі. - До місця пожежі прибули пожежно-рятувальні підрозділи міста Збаража. Підтвердили третій, підвищений, номер виклику. Горіли склади, площею орієнтовно 1200 м кв. На момент прибуття підрозділів горіли 8 резервуарів біоетанолу, - розповідає Віктор Маслей. На 21.10 пожежникам вдалося локалізувати пожежу і подбати про те, щоб вогонь не перекинувся на сусідні житлові і складські приміщення, де виготовляють меблі. Врятували адміністративний корпус підприємства. За словами головного рятувальника області, до гасіння пожежі залучили 14 одиниць техніки і близко 60 чоловік особового складу з Тернополя і Збаража, прибув також пожежний поїзд, техніку надали сільгоспвиробники району, прибули й пожежно-рятувальні бригади з Вишнівця і Нижніх Луб'янок. Про причини пожежі рятувальники сказати наразі не готові. Залишається загроза вибуху, тому на місці залишаються чергувати бригади пожежних. З найближчих житлових будинків, які на відстані 50 метрів від осередку пожежі, відселили людей. У деяких будинках потріскали вікна. Як повідомив голова Збаразької РДА Валерій Савчук, для них підготували гуртожитки і харчування. Розміри збитків встановлять згодом і компенсують.   
У Збаражі серйозна пожежа. Горить спиртова база (оновлено)

У Збаражі серйозна пожежа. Горить спиртова база (оновлено)

Автор:

20 хвилин

У Збаражі горить спиртова база. Про це повідомляє у соцмережі "Фейсбук" Олег Миколайчук. Він завантажив фото, де видно масштаби пожежі. 

У коментарях пишуть, що на місце виїхали 15 пожежних машин і ще прибувають. Люди переживають, щоб не було вибуху, адже поряд є житлові будинки.

На місці працюють надзвичайники, є швидка. Медики чергують тут ще з 18.00, кажуть, що потерпілих немає. 

Як повідомив начальник УДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей, виклик зафіксували о 18.00 на вулицю Зарубинська, 61 у Збаражі.

- До місця пожежі прибули пожежно-рятувальні підрозділи міста Збаража. Підтвердили третій, підвищений, номер виклику. Горіли склади, площею орієнтовно 1200 м кв. На момент прибуття підрозділів горіли 8 резервуарів біоетанолу, - розповідає Віктор Маслей.

На 21.10 пожежникам вдалося локалізувати пожежу і подбати про те, щоб вогонь не перекинувся на сусідні житлові і складські приміщення, де виготовляють меблі. Врятували адміністративний корпус підприємства. За словами головного рятувальника області, до гасіння пожежі залучили 14 одиниць техніки і близко 60 чоловік особового складу з Тернополя і Збаража, прибув також пожежний поїзд, техніку надали сільгоспвиробники району, прибули й пожежно-рятувальні бригади з Вишнівця і Нижніх Луб'янок.

Про причини пожежі рятувальники сказати наразі не готові. Залишається загроза вибуху, тому на місці залишаються чергувати бригади пожежних.

З найближчих житлових будинків, які на відстані 50 метрів від осередку пожежі, відселили людей. У деяких будинках потріскали вікна. Як повідомив голова Збаразької РДА Валерій Савчук, для них підготували гуртожитки і харчування. Розміри збитків встановлять згодом і компенсують. 

 

]]>
Тернополянка змагатиметься на чемпіонаті Європи з легкої атлетики https://te.20minut.ua/Sport/ternopolyanka-zmagatimetsya-na-chempionati-evropi-z-legkoyi-atletiki-10699808.html aed0c004a023622747bacef88a083334 2018-06-23T20:05:00+03:00 Наша землячка змагатиметься на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів та юніорок з вадами слуху, що відбудеться у столиці Болгарії – Софії. Руслана Муравська вирушить на змагання у складі Національної Дефлімпійської збірної України.
Тернополянка змагатиметься на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Тернополянка змагатиметься на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Автор:

Андрій ТИХИЙ

Представниця тернопільського центру "Інваспорт" Руслана Муравська з 27 червня до 7 липня візьме участь у європейській першості.

Наша землячка змагатиметься на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів та юніорок з вадами слуху, що відбудеться у столиці Болгарії – Софії.

Руслана Муравська вирушить на змагання у складі Національної Дефлімпійської збірної України.

]]>
На Тернопільщині розшукують чоловіка, якого підозрюють в тероризмі https://te.20minut.ua/Kryminal/na-ternopilschini-rozshukuyut-cholovika-yakogo-pidozryuyut-v-terorizmi-10699803.html 46eab11a4990217f4eb900ec4f485489 2018-06-23T19:00:00+03:00 Щодо розшукуваного слідчий відділ Управління СБ України в Тернопільській області проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації ). Прикмети розшукуваного: зріст 175-180 см., повної тілобудови, шкіра світла, волосся  темне, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. Контактний телефон оперативного чергового СБУ в Тернопільській області (0352) 52-45-42.  
На Тернопільщині розшукують чоловіка, якого підозрюють в тероризмі

На Тернопільщині розшукують чоловіка, якого підозрюють в тероризмі

Автор:

20 хвилин

Управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області розшукує Фука Крючкова Віктора Миколайовича, 1971 року народження, жителя смт. Золоте-5, Попаснянського району, Луганської області.

Щодо розшукуваного слідчий відділ Управління СБ України в Тернопільській області проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації ).

Прикмети розшукуваного: зріст 175-180 см., повної тілобудови, шкіра світла, волосся  темне, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Контактний телефон оперативного чергового СБУ в Тернопільській області (0352) 52-45-42.

 

]]>
Інтим на людях: чим це загрожує тернополянам https://te.20minut.ua/Vin-i-Vona/intim-na-lyudyah-chim-tse-zagrozhue-ternopolyanam-10699707.html a4f7d6aaabe0af8d6b390724ed026187 2018-06-23T18:00:00+03:00 У місцевих ЗМІ неодноразово з’являлися публікації з фотографіями «закоханих» партнерів, які відверто проявляють свою «ніжність» на людях. Хтось сміється, хтось осуджує, а хтось потай бажає побувати на місці правопорушників. - Чоловіки, які відверто торкаються до геніталій своїх жінок в забитому громадському транспорті! Ви настільки їх не поважаєте чи так невпевнені в собі, що демонструєте взаємну приналежність прямо на людях? – запитує у соцмережах героїня публікації Анастасія. У розповіді з журналістом «RIA плюс» дівчина додає, що вона не розуміє, як може жінкам подобатися те, що їх «мацають» прямо на вулиці. - Мені це одразу нагадало, як у м’ясному відділі кожен хоче торкатися товару, аби оцінити його якість, - жартує вона. – Як жінку, мене то чіпляє. Не треба «тіскати» при всіх Одні френди підтримують дівчину, мовляв, це як мінімум вульгарно. - Мені не подобається, коли чоловік хапає мене за інтимну ділянку тіла, навіть дратує. Я йому про це наголошую. Справа навіть не в тому, що це надто відверто, гнвідчуваю душевне приниження – я ж не річ якась, нащо мене «приміряти» при всіх, щоб у когось слинки котилися?! – говорить Вікторія. Однак більшість дописувачів зійшлись на думці, що нічого поганого у прояві своїх інтимних емоцій немає. - А що тут такого, може, мені подобається обіймати свою дружину у будь-який час і в будь-якому місці, - коментує Ян. Ще один чоловік – Олександр солідарний з попереднім дописувачем: «Можливо, ми і відчуває жагу самоствердження. Але зі свого досвіду скажу – піду з дівчиною на шопінг чи просто прогулятися, а в думках – бажання якнайшвидше дістатися додому… Ну а далі… Нічого поганого в тому не бачу. Звісно, пристойні кордони мають бути». Подумки  хочуть, але не кажуть А от Валерій вважає, що насправді бажання такого плану виникали в кожної людини хоча б раз у житті. - Не повірю, що в молодості хтось із чоловіків, та навіть жінок не мріяв про те, як зайнятися коханням в парку, під’їзді чи ще десь. Перша статева близькість підлітків, котрі ховаються від батьків, якраз і трапляється на вулиці, - зауважує тернополянин. – Я і себе пам’ятаю в 16. І обіймалися, і цілувалися з дівчиною в під’їзді. І був в тому присутній підлітковий шарм закоханості. У крові було відчуття адреналіну, пристрасть. Згадую ті часи з посмішкою. Не лише чоловіки, а й деякі жінки зізнаються, що вони не проти інтимної близькості на людях. - Люди просто приховують свої сексуальні бажання. Мені подобається, коли старші пари ходять вулицями, тримаючись за руки, коли вони обіймаються і цілуються. Дивишся і переконуєшся в тому, що любов і пристрасть можна пронести через роки, і це прекрасно, - наголошує Ірина. – Не скажу, що я прихильниця того, аби влаштовувати публічні оргії. Але часом бажання забитися в якийсь куточок з чоловіком виникає (сміється). Поцілунки в ліфті, ночівля на пляжі, купання оголеними в морі… та хто через таке не проходив? Тема делікатна і думок з цього приводу – немало. З точки зору експертів, прагнення проявляти інтину близькість на людях має своє психологічне підґрунтя. Хочуть внести різноманіття - Деколи пари хочуть внести різноманіття у свої стосунки. Тоді як варіант – інтим у парках, кінотеатрах, на пляжах, примірочній магазину тощо. Заняття любов’ю у громадських місцях стимулює викид адреналіну через страх того, що хтось зі сторонніх їх побачить. Викид ендорфінів у кров, пристрасть та сексуальне збудження наростає. Інтим у громадському місці – це табу, заборонено, а, як відомо, заборонений плід якраз приваблює і збуджує. - Історії про секс у незвичних місцях завжди веселі. Люди насолоджуються ризиком бути спійманими. Дехто з людей просто шукає увагу.  Тому інтим на людях – одна з найпоширеніших людських фантазій, - говорить сексолог. – Говорити про те, правильно це чи ні, складно. Адміністративну відповідальність за порушення громадського порядку ніхто не відміняв. Інше питання – у нас відсутня сексуальна культура. Батьки бояться говорити з дітьми на інтимні теми, сексуальні потяги є чимось на кшталт злочинів. Результатом підліткового спротиву, несприйняття заборон якраз і може бути інтимна близькість на людях. Краще говорити з дітьми відверто на інтимні теми, не треба сприймати секс, як щось з роду фантастики. Це звичайний природний процес, до якого рано чи пізно треба бути готовим. З точки зору психології, секс в громадських місцях найчастіше є фантазією молодих чоловіків і підлітків, оскільки швидкий, спонтанний статевий акт  - чудовий спосіб продемонструвати партнерці свою чоловічу спроможність, особливо, якщо стосунки з дівчиною тривають недовго. Деколи ж бажання займатися інтимними речами на очах в інших занадто активне і свідчить про відхилення, застерігає спеціаліст. Люблять, щоб спостерігали - Грань від легких еротичних фантазій до захворювання не така вже й велика. Є персонажі, котрим подобається, аби за ними спостерігали, а це вже прояв ексгібіціонізму, - продовжує пан Ігор. – Виникає патологічна пристрасть оголювати своє тіло на людях. Таким чином досягнення статевого збудження і насолоди відбувається за рахунок демонстрування особам протилежної статі своїх статевих органів. Така поведінка не лише шокує, а й лякає жінок та дітей. Лікування ексгібіціонізму проводиться тільки з допомогою методів психотерапії. Ще один нюанс – це гігієна. - Звісно, поцілунки та обійми на людях нічого поганого в собі не мають. І тут кожна пара вирішує сама: проявляти ніжність привселюдно чи ховатися від сторонніх очей. А от секс в громадських місцях є досить небезпечним як для жіночого, так і чоловічого здоров’я, - застерігає Ігор Федорко. – Найпростіше – застудити органи сечостатевої системи на холодних бетонних плитах, землі чи деінде. Проблематичніше – підхопити якусь інфекцію, адже в природному середовищі притаманна велика кількість шкідливих мікроорганізмів. Говорити про стерильність у вагонах, туалетах чи ліфтах навряд можна. ЦІКАВО За кордоном інтим в громадських місцях називають словом «доггінг», що походить від англійського слова «собака». Прихильники цієї розваги збираються в групи і буквально влаштовують оргії, особливо вони люблять вибирати багатолюдні пункти, наприклад, історичні пам'ятники, де завжди багато туристів.
Інтим на людях: чим це загрожує тернополянам

Інтим на людях: чим це загрожує тернополянам

Автор:

Ліза Солодка

Обіймашки, поцілунки, дотики та непристойні жести сексуального характеру у громадських місцях. У кожної пари – своя межа дозволеного в інтимному плані. А дехто взагалі втрачає контроль…

У місцевих ЗМІ неодноразово з’являлися публікації з фотографіями «закоханих» партнерів, які відверто проявляють свою «ніжність» на людях. Хтось сміється, хтось осуджує, а хтось потай бажає побувати на місці правопорушників.

- Чоловіки, які відверто торкаються до геніталій своїх жінок в забитому громадському транспорті! Ви настільки їх не поважаєте чи так невпевнені в собі, що демонструєте взаємну приналежність прямо на людях? – запитує у соцмережах героїня публікації Анастасія.

У розповіді з журналістом «RIA плюс» дівчина додає, що вона не розуміє, як може жінкам подобатися те, що їх «мацають» прямо на вулиці.

- Мені це одразу нагадало, як у м’ясному відділі кожен хоче торкатися товару, аби оцінити його якість, - жартує вона. – Як жінку, мене то чіпляє.

Не треба «тіскати» при всіх

Одні френди підтримують дівчину, мовляв, це як мінімум вульгарно.

- Мені не подобається, коли чоловік хапає мене за інтимну ділянку тіла, навіть дратує. Я йому про це наголошую. Справа навіть не в тому, що це надто відверто, гнвідчуваю душевне приниження – я ж не річ якась, нащо мене «приміряти» при всіх, щоб у когось слинки котилися?! – говорить Вікторія.

Однак більшість дописувачів зійшлись на думці, що нічого поганого у прояві своїх інтимних емоцій немає.

- А що тут такого, може, мені подобається обіймати свою дружину у будь-який час і в будь-якому місці, - коментує Ян.

Ще один чоловік – Олександр солідарний з попереднім дописувачем: «Можливо, ми і відчуває жагу самоствердження. Але зі свого досвіду скажу – піду з дівчиною на шопінг чи просто прогулятися, а в думках – бажання якнайшвидше дістатися додому… Ну а далі… Нічого поганого в тому не бачу. Звісно, пристойні кордони мають бути».

Подумки  хочуть, але не кажуть

А от Валерій вважає, що насправді бажання такого плану виникали в кожної людини хоча б раз у житті.

- Не повірю, що в молодості хтось із чоловіків, та навіть жінок не мріяв про те, як зайнятися коханням в парку, під’їзді чи ще десь. Перша статева близькість підлітків, котрі ховаються від батьків, якраз і трапляється на вулиці, - зауважує тернополянин. – Я і себе пам’ятаю в 16. І обіймалися, і цілувалися з дівчиною в під’їзді. І був в тому присутній підлітковий шарм закоханості. У крові було відчуття адреналіну, пристрасть. Згадую ті часи з посмішкою.

Не лише чоловіки, а й деякі жінки зізнаються, що вони не проти інтимної близькості на людях.

- Люди просто приховують свої сексуальні бажання. Мені подобається, коли старші пари ходять вулицями, тримаючись за руки, коли вони обіймаються і цілуються. Дивишся і переконуєшся в тому, що любов і пристрасть можна пронести через роки, і це прекрасно, - наголошує Ірина. – Не скажу, що я прихильниця того, аби влаштовувати публічні оргії. Але часом бажання забитися в якийсь куточок з чоловіком виникає (сміється). Поцілунки в ліфті, ночівля на пляжі, купання оголеними в морі… та хто через таке не проходив?

Тема делікатна і думок з цього приводу – немало. З точки зору експертів, прагнення проявляти інтину близькість на людях має своє психологічне підґрунтя.

Хочуть внести різноманіття

- Деколи пари хочуть внести різноманіття у свої стосунки. Тоді як варіант – інтим у парках, кінотеатрах, на пляжах, примірочній магазину тощо. Заняття любов’ю у громадських місцях стимулює викид адреналіну через страх того, що хтось зі сторонніх їх побачить. Викид ендорфінів у кров, пристрасть та сексуальне збудження наростає.

Інтим у громадському місці – це табу, заборонено, а, як відомо, заборонений плід якраз приваблює і збуджує.

- Історії про секс у незвичних місцях завжди веселі. Люди насолоджуються ризиком бути спійманими. Дехто з людей просто шукає увагу.  Тому інтим на людях – одна з найпоширеніших людських фантазій, - говорить сексолог. – Говорити про те, правильно це чи ні, складно. Адміністративну відповідальність за порушення громадського порядку ніхто не відміняв. Інше питання – у нас відсутня сексуальна культура. Батьки бояться говорити з дітьми на інтимні теми, сексуальні потяги є чимось на кшталт злочинів. Результатом підліткового спротиву, несприйняття заборон якраз і може бути інтимна близькість на людях. Краще говорити з дітьми відверто на інтимні теми, не треба сприймати секс, як щось з роду фантастики. Це звичайний природний процес, до якого рано чи пізно треба бути готовим.

З точки зору психології, секс в громадських місцях найчастіше є фантазією молодих чоловіків і підлітків, оскільки швидкий, спонтанний статевий акт  - чудовий спосіб продемонструвати партнерці свою чоловічу спроможність, особливо, якщо стосунки з дівчиною тривають недовго.

Деколи ж бажання займатися інтимними речами на очах в інших занадто активне і свідчить про відхилення, застерігає спеціаліст.

Люблять, щоб спостерігали

- Грань від легких еротичних фантазій до захворювання не така вже й велика. Є персонажі, котрим подобається, аби за ними спостерігали, а це вже прояв ексгібіціонізму, - продовжує пан Ігор. – Виникає патологічна пристрасть оголювати своє тіло на людях. Таким чином досягнення статевого збудження і насолоди відбувається за рахунок демонстрування особам протилежної статі своїх статевих органів. Така поведінка не лише шокує, а й лякає жінок та дітей. Лікування ексгібіціонізму проводиться тільки з допомогою методів психотерапії.

Ще один нюанс – це гігієна.

- Звісно, поцілунки та обійми на людях нічого поганого в собі не мають. І тут кожна пара вирішує сама: проявляти ніжність привселюдно чи ховатися від сторонніх очей. А от секс в громадських місцях є досить небезпечним як для жіночого, так і чоловічого здоров’я, - застерігає Ігор Федорко. – Найпростіше – застудити органи сечостатевої системи на холодних бетонних плитах, землі чи деінде. Проблематичніше – підхопити якусь інфекцію, адже в природному середовищі притаманна велика кількість шкідливих мікроорганізмів. Говорити про стерильність у вагонах, туалетах чи ліфтах навряд можна.

ЦІКАВО

За кордоном інтим в громадських місцях називають словом «доггінг», що походить від англійського слова «собака». Прихильники цієї розваги збираються в групи і буквально влаштовують оргії, особливо вони люблять вибирати багатолюдні пункти, наприклад, історичні пам'ятники, де завжди багато туристів.

]]>
Тернополянка втратила 10 тисяч гривень через мобільного шахрая https://te.20minut.ua/Kryminal/ternopolyanka-vtratila-10-tisyach-griven-cherez-mobilnogo-shahraya-10699778.html 2a96722dc8f2f5aa841848baf4824fdb 2018-06-23T17:00:00+03:00 Тернополянка зазначила, що на її мобільний надійшло декілька повідомлень зі змістом, що її електронний гаманець заблоковано. Вона вирішила уточнити дану інформацію та телефонувала за номером телефону, який зазначався в смс-сповіщенні. На другому кінці слухавки, краянка почула чоловічий голос. Незнайомець представився співробітником фінансової установи. Вже за перевіреною шахрайською схемою зловмисник увійшов в довіру, а потім  уточняв дані щодо власника карткового рахунку. Жінка сама того не зрозуміла, як повідомила співрозмовнику конфіденційну інформацію про свій електронний гаманець. Тернополянка зрозуміла, що її ошукали, коли з рахунку зникло 10500 гривень. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.   Працівники поліції звертаються до мешканців краю бути обачними та не довіряти невідомим. Зрозумійте, ви самі своїми ж діями допомагаєте зловмисникам, які в подальшому викрадають ваші заощадження.   Пам’ятайте, ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте зловмисникам ваші особисті дані. Працівники фінустанов не телефонуватимуть та не дізнаватимуться конфіденційну інформацію.    У разі, якщо у вашому домі пролунав дзвінок, дізнайтесь якомога більше інформації від невідомого. Не гайте часу, одразу телефонуйте на лінію «102».   Розкрити такий вид злочинів надзвичайно важко, оскільки відстежити в подальшому рух коштів майже неможливо.    
Тернополянка втратила 10 тисяч гривень через мобільного шахрая

Тернополянка втратила 10 тисяч гривень через мобільного шахрая

Автор:

20 хвилин

Черговий факт шахрайства задокументували працівники Тернопільського відділу поліції. Заявниця повідомила, що повіривши додзвонювачу, повідомила персональні дані. Як наслідок місцева мешканка втратила більше 10000 гривень.

Тернополянка зазначила, що на її мобільний надійшло декілька повідомлень зі змістом, що її електронний гаманець заблоковано. Вона вирішила уточнити дану інформацію та телефонувала за номером телефону, який зазначався в смс-сповіщенні. На другому кінці слухавки, краянка почула чоловічий голос. Незнайомець представився співробітником фінансової установи.

Вже за перевіреною шахрайською схемою зловмисник увійшов в довіру, а потім  уточняв дані щодо власника карткового рахунку. Жінка сама того не зрозуміла, як повідомила співрозмовнику конфіденційну інформацію про свій електронний гаманець. Тернополянка зрозуміла, що її ошукали, коли з рахунку зникло 10500 гривень.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.
 
Працівники поліції звертаються до мешканців краю бути обачними та не довіряти невідомим. Зрозумійте, ви самі своїми ж діями допомагаєте зловмисникам, які в подальшому викрадають ваші заощадження.
 
Пам’ятайте, ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте зловмисникам ваші особисті дані. Працівники фінустанов не телефонуватимуть та не дізнаватимуться конфіденційну інформацію.
 
 У разі, якщо у вашому домі пролунав дзвінок, дізнайтесь якомога більше інформації від невідомого. Не гайте часу, одразу телефонуйте на лінію «102».
 
Розкрити такий вид злочинів надзвичайно важко, оскільки відстежити в подальшому рух коштів майже неможливо.

]]>
У Тернополі вперше проводять повноцінний чемпіонат з пляжного волейболу https://te.20minut.ua/Sport/u-ternopoli-vpershe-provodyat-povnotsinniy-chempionat-z-plyazhnogo-vol-10699793.html 290cd295598e893e33271171ffc5f4b3 2018-06-23T16:00:00+03:00 Повноцінний чемпіонат "пляжники" організували вперше. За словами організатора змагань Андрія Куницького, стартовий та заключний тури відбудуться у Тернополі. Три проміжні етапи пройдуть у Кременці, Скалаті та Борщеві. Перший тур відбувався паралельно на двох облаштованих майданчиках – фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" та пляжі "Циганка". - Команди у обласному чемпіонаті грають за спеціальною пляжною системою – до двох поразок, - пояснює Андрій Куницький. – Всі команди після жеребкування розділили на пари. Була організована турнірна сітка змагань. Тобто, якщо команда двічі програла, то вона вилітає з подальшого розіграшу. Проте система така, що навіть програвши у першій грі, ти можеш по сітці дійти до фіналу і навіть виграти змагання. {photo_gallery id=18478|} За словами організатора, участь у чемпіонаті з пляжного волейболу беруть як звичаайні любителі – так і професіонали. Власне сам Андрій Куницький є переможцем чемпіонату України з класичного волейболу серед команд Першої ліги. Також участь у чемпіонаті бере тернополянин Юрій Паласюк – чемпіон Суперліги у складі команди "Барком-Кажани". Є серед учасників і гравці юніорської збірної України з волейболу – Максим Руденко та Руслан Оскоріп. - У кожному з турів є переможець та призери, - каже Андрій Куницький. – У залежності від кількості перемог команді нараховують очки. Після заключного туру вони сумуються. Таким чином і визначиться краща команда. Зайняте місце у кожному турі не суттєво впливає на загальний залік, але при потраплянні у трійку – команди отримують бонусні очки, які можуть допомогти у боротьбі за чемпіонство. Переможцями першого туру чемпіонату області з пляжного волейболу стала пара Андрій Куницький та Назар Чайковський. Друге місце посіли Юрій Паласюк та Степан Дека. А третіми стали пара Руденко та Оскоріп. Волейболісти отримали нагороди від організаторів та призи від спонсорів чемпіонату – медичні тейпи, спортивні заморозки, а також сертифікати для відновлювального масажу. - Плануємо, що чемпіонат відбуватиметься протягом усього літа, - каже Андрій Куницький. – Тури відбуватимуться раз у три тижні. Наступний пройде 7 та 8 липня у Кременці, де готують майданчик та серйозно займаються підготовкою до проведення туру. Ми запрошуємо усіх любителів пляжного волейболу долучитися до участі. Регламент змагань дозволяє протягом чемпіонату утворювати нові команди та змінювати пари учасників. ДОВІДКА Пляжний волейбол є самостійним видом спорту з класичного волейболу. Гра відбувається на спеціальному піщаному майданчику, розділеному сіткою. У кожній з команд – по два гравці.  
У Тернополі вперше проводять повноцінний чемпіонат з пляжного волейболу

У Тернополі вперше проводять повноцінний чемпіонат з пляжного волейболу

Автор:

Андрій ТИХИЙ

Перший тур чемпіонату Тернопільської області з пляжного волейболу відбувся у Тернополі 16 червня. Участь у змаганнях беруть сім команд.

Повноцінний чемпіонат "пляжники" організували вперше. За словами організатора змагань Андрія Куницького, стартовий та заключний тури відбудуться у Тернополі. Три проміжні етапи пройдуть у Кременці, Скалаті та Борщеві. Перший тур відбувався паралельно на двох облаштованих майданчиках – фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" та пляжі "Циганка".

- Команди у обласному чемпіонаті грають за спеціальною пляжною системою – до двох поразок, - пояснює Андрій Куницький. – Всі команди після жеребкування розділили на пари. Була організована турнірна сітка змагань. Тобто, якщо команда двічі програла, то вона вилітає з подальшого розіграшу. Проте система така, що навіть програвши у першій грі, ти можеш по сітці дійти до фіналу і навіть виграти змагання.

За словами організатора, участь у чемпіонаті з пляжного волейболу беруть як звичаайні любителі – так і професіонали. Власне сам Андрій Куницький є переможцем чемпіонату України з класичного волейболу серед команд Першої ліги. Також участь у чемпіонаті бере тернополянин Юрій Паласюк – чемпіон Суперліги у складі команди "Барком-Кажани". Є серед учасників і гравці юніорської збірної України з волейболу – Максим Руденко та Руслан Оскоріп.

- У кожному з турів є переможець та призери, - каже Андрій Куницький. – У залежності від кількості перемог команді нараховують очки. Після заключного туру вони сумуються. Таким чином і визначиться краща команда. Зайняте місце у кожному турі не суттєво впливає на загальний залік, але при потраплянні у трійку – команди отримують бонусні очки, які можуть допомогти у боротьбі за чемпіонство.

Переможцями першого туру чемпіонату області з пляжного волейболу стала пара Андрій Куницький та Назар Чайковський. Друге місце посіли Юрій Паласюк та Степан Дека. А третіми стали пара Руденко та Оскоріп. Волейболісти отримали нагороди від організаторів та призи від спонсорів чемпіонату – медичні тейпи, спортивні заморозки, а також сертифікати для відновлювального масажу.

- Плануємо, що чемпіонат відбуватиметься протягом усього літа, - каже Андрій Куницький. – Тури відбуватимуться раз у три тижні. Наступний пройде 7 та 8 липня у Кременці, де готують майданчик та серйозно займаються підготовкою до проведення туру. Ми запрошуємо усіх любителів пляжного волейболу долучитися до участі. Регламент змагань дозволяє протягом чемпіонату утворювати нові команди та змінювати пари учасників.

ДОВІДКА

Пляжний волейбол є самостійним видом спорту з класичного волейболу. Гра відбувається на спеціальному піщаному майданчику, розділеному сіткою. У кожній з команд – по два гравці.

]]>