Аеропорти

Компанія ЛИТЕР пропонує широкий спектр рішень з області інформаційно- комунікаційних технологій (ІКТ) для сучасних пасажирських терміналів аеропортів.

Наші рішення ґрунтуються на двадцятирічному досвіді співпраці з компаніями - світовими лідерами в цій галузі: ARINC, AVIAVOX, BMG, BOSCH, CONRAC, CISCO, MICROSOFT, MITSUBISHI та ін. Ми є дистриб'ютором, партнером цих компаній. Нами реалізовано багато проектів в аеропортах Бориспіль, Львів та інших.

Система реєстрації пасажирів та багажу

Пропоновані нами системи дозволяють налаштувати процес реєстрації пасажирів та багажу найбільш оптимальним чином. Усі запропоновані системи використовують найсучасніші стандарти і технології, рекомендовані та розроблені IATA і ICAO.

  • системи загального користування;
  • системи ресурсів аеропорту  (CUTE, CUPSS).

Автоматизація змінила обличчя цивільної авіації, принісши як переваги, так і деякі складності. Через розмаїття електронних систем в аеропортах, користувачі зіткнулися з вибором - використовувати власне обладнання та системи або ж працювати спільно з іншими користувачами. Для вирішення даної проблеми й були розроблені CUTE-системи.

Дані системи дозволяють авіакомпаніям зв'язуватися з їх хост-системами (DCS) як при роботі на власному обладнанні. Таким чином, з появою CUTE-систем, стало можливим використовувати один набір обладнання для різних авіакомпаній. CUPPS - це новий стандарт, що прийшов на зміну CUTE-системам. Ми пропонуємо якісну CUTE-систему vMUSE від компанії ARINC з унікальними ціновими параметрами. 

  • системи реєстрації пасажирів та багажу (DCS)

Для авіаперевізників однією з ключових систем в обслуговуванні пасажирів є система реєстрації пасажирів та багажу, яка автоматизує всі процедури, пов'язані з обробкою пасажиропотоку і багажу. Система не тільки забезпечує друк посадкових талонів і багажних бирок, а й дозволяє операторам проводити реєстрацію максимально швидко. Продукт LocalCheck, виробництва американської компанії ARINC, - кращий вибір для сучасних авіаперевізників.


Система управління операціями та ресурсами

Управління ресурсами є важливим механізмом в адмініструванні будь-якої системи та безпосередньо впливає на ефективність використання різних засобів та якість надання сервісу.

  • оперативна база даних аеропорту (AODB)

Доступ персоналу аеропорту до оперативної та іншої польотної інформації є найважливішим елементом різних виробничих процесів в аеропорту. Основним завданням системи AODB є зберігання зібраної, обробленої та іншої інформації, пов'язаної з діяльністю аеропорту, будь то польотні дані, розклад, дані з управлінню будівлею та інші.

База AirDB від компанії ARINC використовує сучасну базу даних ORACLE, що робить роботу бази ефективною, надійною та максимальною за швидкодією.

  • системи обробки повідомлень (message broker)

Пропонований нами продукт InfoHUB, виробництва відомої компанії ARINC, дозволить з'єднати всі IT-підсистеми для роботи з центральною базою даних аеропорту AODB.

  • система управління ресурсами

RMS-система (Resource Management System) дозволяє в автоматичному режимі з оптимальною точністю розподіляти стоянки повітряних суден, автобуси, тягачі, агентів з посадки пасажирів та диспетчерів з організації обслуговування повітряних суден на пероні. Впровадження даної системи дозволить скоротити час обслуговування повітряних суден та кількість затримок рейсів, підвищити рівень виробничої безпеки.

  • система електронного документообігу

Системи електронного документообігу представляють собою єдиний механізм для роботи з документами, представленими в електронному вигляді. Ми пропонуємо індивідуальні системи для кожного замовника.


Система інформування пасажирів

Сучасний транспорт уже важко уявити без зручних систем отримання пасажирської інформації. Надійність пропонованих нами систем оповіщення та інформування перевірена найбільшими транспортними вузлами в усьому світі.

  • система мовного та аварійного оповіщення, а також управління евакуацією пасажирів Praesidio

Система Praesideo (Bosch, Бельгія) є безумовним лідером в області систем мовного та аварійного оповіщення, а також управління евакуацією. У всьому світі встановлено більш ніж 15 000 систем Praesideo. Бездоганна якість звуку, універсальність системи та програма безперервного вдосконалення роблять систему Praesideo лідером на ринку.

  • система автоматичного формування та передачі оголошень AviaVox

Система автоматичного формування та передачі оголошень AviaVox (Нідерланди), розроблена спеціально для професійного озвучування пасажирських терміналів аеропортів, базується на новітній фонемній технології, яка дозволяє досягти значно кращої якості повідомлень.

Система звукового оповіщення AviaVox підтримує більш ніж 15 мов світу та працює в найбільших міжнародних аеропортах, а також, зусиллями фахівців ЛИТЕР, в міжнародному аеропорту «Бориспіль». Завдяки даному проекту система AviaVox також «заговорила» українською мовою.

  • система відображення часу з корекцією показників годинників за допомогою супутникових сигналів точного часу

Система відображення часу являє собою комплекс пристроїв, що забезпечує відображення єдиного та точного поточного часу на всіх годинниках об'єкта. Система стійка до впливу різких коливань напруги живлення, температури навколишнього середовища.

У загальному випадку система забезпечує:

  • індикацію точного часу
  • синхронне відображення точного місцевого часу та дати на всіх віддалених годинниках і табло комплексу, а також відображення місцевого, UTC часу та дати на годинниках в приміщеннях диспетчерської та штурманської;
  • автоматичний перехід на літній та зимовий час;
  • автоматичне коректування дати у високосному році;
  • індикацію точного часу та дати на цифрових годинниках після відновлення живлення;
  • видачу в точно заданий час керуючого сигналу для виконавчих пристроїв (ввімкнення/вимикання звукових сигналів, освітлення та ін.);
  • функціонування годинників без індикації показаників протягом року при зникненні напруги живлення;
  • забезпечення можливості синхронізації зовнішніх мережевих пристроїв (серверів та робочих станцій комп'ютерних мереж) за місцевим або UTC часом;
  • забезпечення можливості синхронізації часу в службових системах, системах безпеки, контролю доступу, FIDS та інших системах, що вимагають для свого функціонування точний поточний час.

Система відображення пасажирської інформації на базі літерно-цифрових табло та моніторів

Система призначена для інформаційного обслуговування пасажирів в будівлях терміналів аеропортів на рівні європейських стандартів. До складу системи входять засоби оперативного інформування пасажирів: багатофункціональні інформаційні дисплеї (компаній Conrac та BMG, Німеччина) та інформаційні табло (компанія BMG, Німеччина), кабельна мережа для передачі даних, термінальне, телекомунікаційне та комп'ютерне обладнання, засоби забезпечення безперебійної роботи, спеціалізоване програмне забезпечення. Система переважно функціонує в автоматичному режимі. Для управління видачею інформації на всі засоби відображення в ручному режимі та спостереження за їх технічним станом досить одного оператора. Важливою перевагою системи є її висока надійність і відмовостійкість, досягнута завдяки застосуванню сертифікованого обладнання, спеціалізованого програмного забезпечення світового класу, а також дворазового резервування основних компонентів. Беззаперечним доказом технічної досконалості системи є відмовостійке функціонування системи, підтверджене практикою її експлуатації на Київському залізничному вокзалі, в аеропорту «Бориспіль» та багатьох інших місцях.

Дана система є визнаним лідером серед систем відображення пасажирської інформації в Європі.

  • система відображення рекламної, довідкової та іншої інформації на базі мультимедійних та інтерактивних відеопанелей

В якості багатофункціональних засобів відображення інформації в аеропортах, на інших об'єктах з великим скупченням людей можуть використовуватися інформаційні дисплеї різного типу: світлодіодні (в основному для зовнішніх рішень), на рідкокристалічних матрицях, рідше - проекційні рішення. Завдяки вбудованому цифровому контролеру інформація надходить на дисплеї цифровими каналами передачі даних, а сам обмін інформацією контролюється та управляється спеціальним сервером. Це дозволяє будувати складні системи, в яких відображення інформації розподілено за місцем та часом на безлічі інформаційних моніторів, об'єднаних кабельною мережею, наприклад, LAN. Багатофункціональні інформаційні дисплеї використовуються для відображення розкладу, довідкової інформації, текстових оголошень, планів і схем, графічних слайдів і фотографій, відеопрезентацій, рекламних роликів, телевізійних трансляцій, інформації, одержуваної з мережі Інтернет (прогноз погоди, курси валют, поточні новини і т.д.).


Система безпеки аеропорту

Система безпеки є невід'ємною частиною аеропорту та бере участь в кожному виробничому процесі. Наші рішення по забезпеченню комплексної безпеки засновані на застосуванні повного спектру систем пожежної та охоронної безпеки, контролю доступу, відеоспостереження, аналітики. Найвища якість забезпечується застосуванням повної лінійки обладнання Bosch. Служба безпеки аеропорту, митниця, прикордонна служба, поліція, авіакомпанії та магазини роздрібної торгівлі зацікавлені в використанні надійних систем відеоспостереження. Сімейство продуктів Bosch BIS і MileStone ефективно інтегрується з багатьма апаратними засобами, дозволяючи залученим групам осіб вести спостереження за допомогою відповідних систем, та чудово справляється зі спостереженням на протяжних периметрах, а також віддалених об'єктах та будівлях.

  • Перевірка підозрілих осіб на паспортному контролі / контрольно-пропускному пункті.
  • Захист периметра.
  • Виявлення підозрілого багажу.
  • Запобігання несанкціонованого доступу в зони, що під охороною.
  • Ідентифікація підозрілих транспортних засобів.
  • Відеоспостереження за злітною смугою, прилеглими територіями, об'єктами, залами терміналів на базі керованих чутливих відеокамер.
  • Система контролю доступу.
  • Система контролю доступу з використанням біометричних даних.
  • Система контролю переміщення пасажирів на території аеропорту.
  • Інтелектуальна система розпізнавання тривожних ситуацій.
  • Система контролю навантаження-розвантаження вантажу.
  • Обладнання для просвічування вантажів.
  • Адміністрування автостоянок.
  • Пошук втрачених речей.
  • Обробка багажу / втрачених речей.
  • Відстеження часу знаходження в черзі на контрольно-пропускних пунктах та перенаправлення пасажирів.
  • Спостереження за літаком під час зльоту тапосадки.
  • Забезпечення харчуванням пасажирів та обробка багажу відповідно до найвищих стандартів.
  • Управління операціями заповнення паливних баків.
  • Спостереження за обстановкою в зоні імміграційного та митного контролю.
  • Загальне відеоспостереження в зонах прибуття та відправлення, магазинах та виходах на посадку.


 Задати питання