This version of the page http://mvs.gov.ua/ua/pages/241_Zviti.htm (78.109.18.10) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-06-12. The original page over time could change.
Звіти
12.06.2018 Сторінка міністра
UARUEN
Міністерство
внутрішніх справ України 01601, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10
Контакти
з по
Пошук по сайту

Міністерство внутрішніх справ України

Автоматична інформаційно-довідкова служба:
(044) 256-03-33

Канцелярія:
(044) 256-16-27

Факс:
(044) 253-64-04

Інформаційні запити засобів масової інформації

e-mail: zmi@mvs.gov.ua

Телефон "Довіри" Управління у справах учасників АТО

(044) 256-17-20
вівторок та четвер
(крім державних свят)
з 10:00 до 12:00
та з 15:00 до 17:00
ГУМВС України в Київській області
Київ
Лвів
Луцьк
Рівне
Ужгород
Івано-Франківськ
Тернопіль
Чернівці
Хмельницький
Житомир
Вінниця
Чернігів
Черкаси
Суми
Полтава
Харків
Кіровоград
Дніпропетровськ
Луганськ
Донецьк
Запоріжжя
Херсон
Миколаїв
Одеса
Сімферополь
Київська областьЛьвівська областьВолинська областьРівненська областьЗакарпатська область
Івано-Франківська областьТернопільська областьЧернівецька областьХмельницька областьЖитомирська область
Вінницька областьЧернігівська областьЧеркаська областьСумська областьПолтавська область
Харківська областьКіровоградська областьДніпропетровська областьЛуганська областьДонецька область
Запорізька областьХерсонська областьМиколаївська областьОдеська областьАР Крим область

Звіти

  • ЗВІТ про виконання завдань Державної стратегії регіонального розвитку України у 2017 році, відповідальним за виконання яких визначено МВС

    ЗВІТ про виконання завдань Державної стратегії регіонального розвитку України у 2017 році, відповідальним за виконання яких визначено МВС - ЗАВАНТАЖИТИ

    АНАЛІТИЧНА ЗАПИСКА про результати реалізації МВС у 2017 році завдань Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року - ЗАВАНТАЖИТИ

    детальніше
  • ЗВІТ про виконання завдань Державної стратегії регіонального розвитку України у І півріччі 2017 року, відповідальним за виконання яких визначено МВС

    ЗАВАНТАЖИТИ

    детальніше
  • ЗВІТ про виконання завдань Державної стратегії регіонального розвитку України за перше півріччя 2016 року, відновідальним за які визначено МВС

    ЗАВАНТАЖИТИ

    детальніше
  • ЗВІТ про виконання завдань Державної стратегії регіонального розвитку України за 2015 рік, відповідальним за які визначено МВС

    Переглянути Інформацію МВС України про  виконання завдань Державної стратегії регіонального розвитку України (завантажити)

    детальніше
  • ЗВІТ про виконання Плану заходів Міністерства внутрішніх справ України щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні у 2015 році

    ЗВІТ
    про виконання Плану заходів Міністерства внутрішніх справ України щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні у 2015 році


    На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2013 року №968 «Про затвердження Порядку планування та моніторингу реалізації органами виконавчої влади Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні» наказом МВС України від 26.01.2015 №80 затверджено План заходів Міністерства внутрішніх справ України щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2015 рік (далі – План).

     

    Вказаним Планом було передбачено:

    1. Забезпечення роботи Громадської ради при МВС відповідно до плану її роботи на 2015 рік.

    Так, у серпні 2015 року при Міністерстві внутрішніх справ України створено Громадську раду. До її складу включено 22 особи – представники громадських організацій правозахисного спрямування, які відомі своєю активною діяльністю у галузі захисту прав людини, та представники МВС України. Головою Громадської ради обрано Мартиненка Володимира Олександровича. Склад Громадської ради затверджено наказом МВС України від 08.09.2015 №1083.

    У складі Ради створено 5 комітетів за кількома напрямами роботи –організація та проведення консультацій з громадськістю, проведення громадських експертиз, моніторинг громадської думки щодо діяльності МВС та європейська інтеграція. Затверджено Положення про Громадську раду при Міністерстві внутрішні спав України.

    У Громадській раді затверджено робочі групи за напрямами діяльності:
    - вирішення проблемних питань соціального та правового захисту співробітників МВС, ветеранів, учасників АТО та членів їх сімей;
    - створення муніципальної поліції;

    - співпраця та взаємодія з Сервіс-центром;

    - охорона культурної спадщини та будівництво в історичних місцях;
    - співпраця з структурними підрозділами МВС України в областях;

      - організація співпраці з органами внутрішньої безпеки Національної поліції.

    Забезпечення участі громадськості в обговоренні проектів нормативно-правових актів з питань створення і діяльності «Муніципальної поліції», як інституту громадянського суспільства.


    2. В органах внутрішніх справ було проведено низку наукових заходів - конференції, круглі столи. Під час їх роботи серед інших були розглянуті й питання щодо участі громадськості в обговоренні проектів нормативно-правових актів з питань створення і діяльності «Муніципальної поліції» як інституту громадянського суспільства.


    3. Проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Пріоритетні напрямки розвитку та реформування ОВС в умовах розгортання демократичних процесів у державі».


    4. Організація «Днів відкритих дверей» у вищих навчальних закладах МВС для ознайомлення з умовами навчання в навчальних закладах системи МВС осіб, які планують вступати та навчатися в цих закладах;

    У вищих навчальних закладах органів внутрішніх справ України протягом 2015 року були організовані «Дні відкритих дверей» та ознайомчі екскурсії для учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

    Викладачі вишів систематично проводять зустрічі з підшефними закладами, спеціалізованими ліцеями та загальноосвітніми школами. Пропонують навчання у вишах та проходити службу в органах внутрішніх справ. Під час своїх виступів вони акцентують увагу на питаннях нетерпимості до корупції й необхідності правомірної поведінки в усіх сферах суспільного життя.


    5. Проведення круглого столу, присвяченого 67-й річниці прийняття Генеральною Асамблеєю «Загальної декларації прав людини».

    До 67-ї річниці прийняття Генеральною Ассамблеєю «Загальної декларації прав людини» було проведено низку заходів. У загальноосвітніх навчальних закладах міст науково-педагогічним складом університетів ОВС були проведені лекції «Місце Європейської конвенції про захист прав і основних свобод людини у правовій системі України» та Всеукраїнський урок «Права людини».

    Також були проведені круглі столи, присвячені 67-й річниці прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.


    6. Забезпечення діяльності «Юридичних клінік» у реалізації заходів правової освіти громадян, популяризації діяльності поліції, їх ролі в забезпеченні стабільного функціонування та розвитку інституту громадського суспільства в Україні.

    На базі вищих навчальних закладів системи МВС України функціонують юридичні клініки. Вони створені з метою надання безоплатної допомоги населенню з питань захисту прав і свобод в усіх галузях права відповідно до чинного законодавства України та набуття студентами старших курсів практичного досвіду діяльності за фахом. Якість такої допомоги гарантується системою патронату за діяльністю юридичної клініки викладачів, науковців та залучених юристів-практиків.

    Консультанти «Юридичних клінік» університетів надають правову допомогу населенню у вигляді усних та письмових консультацій, складають позовні заяви, скарги, клопотання тощо під керівництвом викладачів, які здійснюють необхідну методичну та теоретичну підтримку.

    Також до роботи зазначених клінік залучені викладачі, які займаються адвокатською практикою і забезпечують участь студентів в судових засіданнях у якості представників сторін.

    «Юридичні клініки» також здійснюють заходи щодо правової освіти населення – на сайтах діють відповідні рубрики, представники цих клінік відвідують загальноосвітні навчальні заклади, де читають лекції, проводять бесіди тощо.


    7. Забезпечення підготовки та подання до Кабінету Міністрів України узагальненої інформації про проведення в Міністерстві внутрішніх справ України консультацій з громадськістю, а також пропозицій щодо вдосконалення практики їх проведення.


    8. Проведення регіонального науково-практичний семінару «Забезпечення права на працю та на соціальний захист в умовах входження України до ЄС».

    9 жовтня 2015 року у Львівському державному університеті внутрішніх відбувся регіональний науково-практичний семінар «Забезпечення права на працю та права на соціальний захист в умовах входження України в ЄС».

    Участь у заході взяли науковці юридичного факультету, працівники кафедри цивільного права та процесу факультету з підготовки фахівців для підрозділів кадрового забезпечення та міліції громадської безпеки, студенти та курсанти ЛьвДУВС. Серед учасників семінару були також представники Львівського національного університету ім. Івана Франка, Карпатського інституту підприємництва ВНЗ Відкритий університет розвитку «Україна», а також представники Головного управління Держпраці у Львівській області.

    Загалом семінар працював за напрямами – право на працю та право на соціальний захист у контексті Європейської соціальної хартії; право на працю у проекті Трудового кодексу України; проблеми удосконалення законодавства України у сфері занятості; проблеми працевлаштування внутрішньо переміщених осіб; вирішення трудових спорів в Україні; соціальний захист учасників бойових дій (учасників АТО); соціальні послуги у системі соціального обслуговування громадян.


    9. Реалізація проекту «Захист прав дітей в Україні», який ініційований Радою Європи, шляхом проведення консультацій, круглих столів і конференцій.


    10. Проведення Всеукраїнської курсантсько-студентської наукової конференції на тему: «Механізм правового регулювання правоохоронної та правозахисної діяльності в умовах формування громадянського суспільства».

    20 листопада 2015 року на базі ЛьвДУВС відбулася 12-та Всеукраїнська курсантсько-студентська конференція «Механізм правового регулювання правоохоронної та правозахисної діяльності в умовах формування громадянського суспільства». Учасники заходу представляли всю Україну.

     

    11. Забезпечення взаємодії з інститутами громадянського суспільства, з питань поширення серед населення ідей нетерпимості до корупції та пропагування переваг правомірної поведінки в усіх сферах суспільного життя.

    Підрозділами органів внутрішніх справ України забезпечено взаємодію з інститутами громадянського суспільства з питань поширення серед населення ідей нетерпимості до корупції та пропагування переваг правомірної поведінки в усіх сферах суспільного життя. З цією метою до роботи ОВС залучалися представники наступних громадських організацій.

    Фахівці Державного науково-дослідного інституту МВС України (ДНДІ) протягом поточного року в межах компетенції здійснювали взаємодію з інститутами громадянського суспільства з питань поширення серед населення ідей нетерпимості до корупції та пропагування переваг правомірної поведінки в усіх сферах суспільного життя шляхом спільної з громадськими організаціями участі у наукових заходах.

    Зокрема, зазначені питання обговорювалися на таких науково-практичних конференцій та круглих столах, як «Кримінологічна теорія і практика: досвід, проблеми сьогодення та шляхи їх вирішення» (м. Київ, НАВС, 26.03.2015), «Стратегія національної безпеки України в умовах радикальних змін внутрішнього і зовнішнього безпекового середовища» (м. Київ, Національний інститут стратегічних досліджень, 23.01.2015), «Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції» (м. Харків, ХНУВС, 22.05.2015) тощо.


    12. Забезпечення Департаментом комунікації та структурними підрозділами апарату МВС підготовки та подання до Кабінету Міністрів України узагальненої інформації про проведення в Міністерстві внутрішніх справ України консультацій з громадськістю, а також пропозицій щодо вдосконалення практики їх проведення.


    13. Проведення консультацій та інших роз’яснювальних заходів із громадськістю, спрямованих на реалізацію «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».


    14. Організація консультацій з інститутами громадянського суспільства, особливо під час прийняття рішень, пов’язаних із питаннями державної політики у сфері захисту прав і свобод людини та громадянина.

    Протягом 2015 року Міністерством внутрішніх справ України проводилися консультації з громадськістю стосовно 32 питань, з них: на засіданнях за круглим столом – 1; на зустрічах із громадськістю, зборах – 4; у формі електронних консультацій (обговорення на веб-сайті органу) – 27.

    Підрозділи МВС України в межах повноважень беруть активну участь у виконанні завдань передбачених зазначеним Планом.

    Спільно з представниками правозахисних та неурядових організацій, членами громадських рад на базі вищих навчальних закладів МВС проводили наукові заходи з проблем забезпечення прав і свобод людини в діяльності ОВС, здійснювалася підготовка відповідної навчальної літератури.

    Працівники МВС постійно беруть участь у заходах спільно із представниками інститутів громадянського суспільства. Так, 09 грудня 2015 року на круглому столі «Розбудова партнерства та комунікації між правоохоронними органами та спільнотами меншин» з представниками ОБСЄ, МОМ, УВКБ ООН та представниками громадських організацій було обговорено проблеми запобігання скоєння злочинів на ґрунті ненависті.

    19 жовтня 2015 року відбулася зустріч представників структурних підрозділів МВС України з делегацією Всеукраїнської Ради церков та релігійних організацій на якій обговорювались питання співпраці щодо дотриманню прав релігійних громад в Україні.

    Департаментом комунікації МВС України підготовлено проект Плану заходів Міністерства внутрішніх справ України щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016 рік, який оприлюднено на веб-сайті МВС України для громадського обговорення (http://www.mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/1718783).


    Департамент комунікації МВС України

     

     

    детальніше