наш блог

Велосипед як хобі, як робота, як транспорт, як розвага. А що для вас велосипед? З якою метою його використовуєте і як до цього прийшли? Хто вони, члени Асоціації? Майже щодня нас стає все більше та більше – уже перетнули відмітку 300!

Ірина Ярошенко, Київ

Як давно ти їздиш на велосипеді?

На велосипеді катаюсь з дитинства. З роками, навчанням в університеті та переїздом до столиці велопрогулянки відбувалися значно рідше. Велосипед і Київ міцно поєдналися для мене з квітня місяця цього року, і тепер диву даюся, чого цього не трапилося раніше.

З якою метою його використовуєш?

Спочатку велосипед купувався з метою покатушок вихідного дня, але дуже швидко я усвідомила, що це не лише один з кращих способів проводити весело і з користю для здоров”я дозвілля, але й чудовий транспорт для міста. Покатушки не обмежилися лише вихідним днем і невдовзі я почала мало не щовечора в будні дні після роботи їздити в різні райони Києва, щоб катати з новими людьми незвіданими ще дорогами. Майже за 10 місяців моєї особистої велосипедизації познайомилася з Києвом краще, ніж за останні 10 років без двоколісного друга. А поїздки за місто – це неймовірні пригоди, яких з нетерпінням чекаєш, але ніколи не здогадаєшся, що тебе там чекатиме цього разу. Наприклад, політати на маленьких літачках на приватному летовищі, що в 40 км від столиці.

Як прийшла до цього?

Завдячую появу в нашій сім”ї двох “спешиків” своєму чоловікові. В нас і раніше було багато спільного, що дозволяло завжди насолоджуватися компанією один одного. А тепер до всього додався й велосипед. А сімейні покатушки – це як звичайні, тільки удвічі краще.

Що для тебе велосипед?

Велосипед – це життя в гармонії. З собою, з людьми, з оточуючим світом.

Що ти думаєш про АВК і чому приєдналась?

АВК намагається впроваджувати і просувати ті орагізаційні моменти, про які всі знають, багато хто говорить і майже ніхто не робить. Велоінфраструктура – однозначно потрібна річ для Києва. І навіть тут є прихильники та противники. Велосипедизація країни – це не шлях у Європу й цивілізоване суспільство. Велосипедизація України – це охайна і безпереривна велодоріжка, яка екологічно чисто сполучає нашу країну з європейським світом. Це можливість сісти на велосипед і безперешкодно, комфортно та безпечно потрапити у ту ж саму Європу.
І хай поки це виглядає лише амбіціями, проте вода камінь точить. Я сподіваюся, що моя участь в АВК хоча б трохи наблизить омріяні велосипедні шляхи в нашій державі.

Ще кілька слів: твоє побажання майбутнім велосипедистам і Києву.

Майбутнім велосипедистам – сідайте на ровер і катайте. Немає кращої реклами здорового екологічного транспорту, ніж ви на велосипеді. Катайте часто, багато і в своє задоволення. Усі побоювання будуть перекреслені безумовними перевагами.
Побажання Києву – взаємоповаги учасникам дорожнього руху, за кермом якого б транспорту хто не був. Київ повинен стати комфортним для всіх мешканців й усіх видів транспорту.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті! 

Теги: АВК в обличчях велоактивісти популяризація

інші цікаві матеріали

АВК в обличчях. Координаторка волонтерів Марія Шененко

Велосипед як хобі, як робота, як транспорт, як розвага. А що для вас велосипед? З якою метою його використовуєте і як до цього прийшли? Хто…

АВК в обличчях. Романа Рубан: Хочеш жити — маєш крутити(ся)

Велосипед як хобі, як робота, як транспорт, як розвага. А що для вас велосипед? З якою метою його використовуєте і як до цього прийшли? Хто…

АВК в обличчях. Віктор Крук: Велосипед — це гарна фізична форма

Велосипед як хобі, як робота, як транспорт, як розвага. А що для вас велосипед? З якою метою його використовуєте і як до цього прийшли? Хто…