• ua
  • ru
  • en

Інтерв’ю з почесними гостями

Почесні гості IХ міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2018» розповіли про науковий захід.

«Сучасні заклади освіти ‒ 2018»  –  ІХ міжнародна виставка, яка кожен рік об’єднує науковців у пошуку ефективних шляхів підвищення якості освіти та сприянні встановленню ділових контактів, що є запорукою подальшої співпраці.  Цьогоріч, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка взяв участь у  виставці, де був нагороджений золотими медалями та удостоєний звання «Лідер міжнародної діяльності».

На виставці були присутні почесні гості, серед яких  народний депутат України, голова Наглядової ради ЛНУ імені Тараса Шевченка Віталій Семенович Курило, президент НАПН України, академік НАН України Василь Григорович Кремень та директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Вікторович Стецюк.

Президент Національної академії педагогічних наук України В.Г. Кремень розповів про роль виставки для наукового товариства:

1.Василю Григоровичу, яка головна мета міжнародної виставки для освітян?

Головна мета виставки – це привернення уваги суспільства і держави до значимості цієї події, а також надання можливості кращим навчальним закладам продемонструвати свій досвід та поділитися цим досвідом з іншими.

2.Наскільки важливою, на Вашу думку, є участь переміщених навчальних закладів у подібних заходах?

Переміщеним навчальним закладам складніше брати участь у виставках. Дякую, по-перше, Луганському національному університету імені Тараса Шевченка, за патріотизм. Нам необхідно активно залучати евакуйовані університети до участі у подібних наукових заходах та надавати їм підтримку.

Голова наглядової ради ЛНУ імені Тараса Шевченка В.С. Курило розповів про переваги учасників виставки

1.Віталію Семеновичу, на вашу думку, чи є переваги  для учасників  виставки, і зокрема для  переміщених вузів Луганщини?

Однозначно є.  Адже – це, по-перше,  реклама. На сьогодні ВНЗ потребують реклами, потребують того, щоб про них знали, тому що перед випускниками шкіл відкривається безліч можливостей і в Україні, і за кордоном. Саме  тому треба  презентувати університет, показувати кращі зразки роботи.  Луганський національний університет імені Тараса Шевченка  9 раз бере участь у виставці «Міжнародні заклади вищої освіти», але загалом такі виставки існують з середини 1990-х років  і наш університет у всіх виставках брав участь, має безліч нагород, премій. Завдяки цьому, нас знають не тільки в Україні, а і в Європі, і у світі. Тож, закликаю, і надалі брати участь у побідних заходах.

2. Що побажаєте рідному університету?

Я впевнений, що у Луганського національного університету імені Тараса Шевченка буде найвища нагорода в якійсь з номінації на цій виставці, бо університет вміє себе презентувати , а колективу я бажаю нових студентів, нових спеціальностей, і руху вперед.

З робочим візитом на виставку «Міжнародні заклади освіти – 2018» прибув і директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації – Юрій Вікторович Стецюк.

 1.Юрію Вікторовичу, ви приїхали з робочим візитом, щоб підтримати Луганську область?

Так. Сьогодні Луганщина була представлена достойно. Приємно, що  і Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, і  інститут післядипломної освіти, і Східноукраїнський університет імені Даля отримали нагороди.

 2.Щоб побажали тим закладам, які залишились осторонь і не взяли участі?

Хочу побажати, щоб надалі вони не боялися і брали участь у виставці, адже це можливість обмінюватись досвідом, черпати для себе щось нове і представити свій чи то вищий, чи то дошкільний навчальний заклад

 Про масштаб та результати ІХ міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2017» розповіла заступник директора компанії «Виставковий світ» Леся Харитонова.

 1.Скільки в цьому році учасників виставки?

У цьому році у виставці взяли участь 758 учасників з 25 регіонів та 12 країн світу.

 2.Чи збільшується з роками  кількість міжнародних учасників?

Збільшується кількість, до того ж змінюється країни-учасниці. У цьому році вперше взяли  участь навчальні заклади Іспанії.

 3.Це  ІХ Міжнародні виставка. Наступного року – Х, можна сказати, ювілейна. Що планується зробити?

Не буду розголошувати, але я гадаю, що буде цікаво нашим учасникам побачити, те нове, що планується.

4.Лесю, щоб ви побажали колективу Луганського національного? Чого чекаєте від університету наступного року?

Ми раді, що ЛНУ співпрацює з нами, особливо, якщо зважати на те, які умови зараз склалися на Луганщині. Ми чекаємо вас наступного року і бажаємо подільних перемог.

Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2018» – це велика наукова подія, участь в якій є символом розвитку Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Олена Смитаніна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

Події, У фокусі ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2018