This version of the page http://nise.com.ua/ekologichna-ekspertiza (127.255.255.255) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-05-21. The original page over time could change.
Екологічна експертиза в Києві
Заявка на дзвінок
ПРОВЕДЕННЯ ЕКСПЕРТИЗИ ПО ЗАЯВІ
ЗРАЗОК КЛОПОТАННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ЕКСПЕРТИЗИ
Екологічна експертиза

Екологічна експертиза. 

Незалежний Інститут Судових Експертиз пропонує повний спектр послуг при проведенні незалежної судової екологічної експертизи. Зокрема, експерти НІСЕ можуть проконсультувати Вас при зверненні по телефону або в нашому офісі. У разі необхідності аналізу ґрунту, вод, повітря наші фахівці виїжджають на об'єкт для взяття проб та проведення експертизи.



Екологічна експертиза — це екологічне дослідження, аналіз і оцінка результатів господарської діяльності, що робить або може зробити негативний вплив на навколишнє природне середовище. Екологічна експертиза спрямована на запобігання появи нових, обмеження або ліквідацію існуючих негативних джерел впливу на навколишнє природне середовище і здоров’я населення.
 

Екологічну експертизу необхідно проводити:

  • при підготовці проектів генеральних планів населених пунктів і промислових вузлів, схем районного планування;
  • при техніко-економічних обґрунтуваннях та розрахунках, підготовці проектів на будівництво і реконструкцію, розширення, технічне переозброєння підприємств і інших об’єктів, що можуть негативно впливати на стан навколишнього природного середовища;
  • діючим підприємствам та інші об’єктам і комплексам, що є небезпечними для навколишнього природного середовища.

 

Ми будемо Вам корисні у разі, якщо Вам необхідно:

  • встановити можливі екологічні ризики при здійсненні підприємством своєї діяльності;
  • проаналізувати дотримання підприємством чинного законодавства з питань охорони навколишнього середовища та встановлених нормативів щодо атмосферного повітря, поверхневих та підземних вод, ґрунтів;
  • встановити ступінь впливу підприємства на атмосферне повітря, поверхневі та ґрунтові води, ґрунти;
  • виявити в пробах підземних та поверхневих вод, ґрунтів, атмосферного повітря слідів забруднюючих речовин, що негативно впливають на екологічний стан навколишнього середовища;
  • проаналізувати умови, які спричинили до негативного антропогенного впливу підприємства на навколишнє середовище.
  • проаналізувати дозвільну документацію щодо ступеня забруднення компонентів навколишнього природного середовища внаслідок діяльності підприємств промислової та сільськогосподарської діяльності.


Ми не прагнемо бути фахівцями в усіх галузях і надавати максимально більшу кількість послуг. Навпаки, ми знайшли свою нішу і фокусуємо свої зусилля на тому, щоб завжди залишатися кращими у сфері проведення екологічної експертизи.

Спеціалісти НІСЕ  нададуть послуги з оперативного та ефективного проведення комплексного аналізу технологій, матеріалів, устаткування, техніки, проектів, планів, прогнозів та іншої документації, а також проведуть аналіз та оцінку результатів запланованої або існуючої господарської діяльності, що чинить чи може чинити негативний вплив на навколишнє природне середовище.

Щодо подробиць, ціни та замовлення екологічної експертизи в Києві - Ви можете звернутись до фахівців Незалежного інституту судових експертиз НІСЕ за телефонами: (044) 581-30-90, (044) 581-30-77, (050) 360-16-82 або пишіть нам на пошту info@nise.com.ua

 

Автор: Інститут Судових Експертиз - НІСЕ
 

Экологічна експертиза в Україні



Екологічна експертиза в Україні - тип експертної оцінки, що дозволяє встановити відповідність здійснення суб’єктом того чи іншого виду діяльності екологічним нормам та вимогам на стадії створення та затвердження проекту.


Мета екологічної експертизи:
•    визначення можливості розробки та виконання  запланованого об'єкта  шляхом його дослідження;
•    передбачення та попередження можливих несприятливих наслідків, що можуть шкідливо повпливати на стан довколишнього середовища та здоров’я громадян України.

В першу чергу, екологічна експертиза спрямована  на виконання конституційного права громадян України на сприятливий стан екології, що і реалізується через попередження негативних впливів та наслідків господарської діяльності та діяльності інших видів.


На сьогодні організація та проведення екологічної експертизи може реалізуватися по таких  видових категоріях:

•    Державна екологічна експертиза;
•    Суспільна екологічна експертиза;
•    Інші різновиди екологічної експертної оцінки.

Державна екологічна експертиза в Україні здійснюється за участі державних структур України, що відповідають за організацію та проведення заходів такого типу, та уповноважених еколого-експертних формувань.  Висновки та результати, що надає екологічна експертиза, здійснена державними органами контролю, є обов’язковими до виконання.

Також бажаючі можуть провести суспільну (громадську) екологічну експертизу та інші різновиди екологічної експертизи, що дозволяють отримати незалежні експертні висновки досвідчених фахівців.


Висновки суспільної екологічної експертизи не є обов’язковими до виконання. Експертне дослідження суспільних (приватних) організацій враховується у якості рекомендаційних додатків при проведенні державної експертної оцінки.


Незалежний Інститут Судових Експертиз (НІСЕ) здійснює незалежний експертний аналіз та проводить весь спектр послуг у сфері екології.
Якщо Вам необхідно провести незалежну судову екологічну експертизу, Незалежний Інститут Судових Експертиз до Ваших послуг.  


Скористайтеся нашими контактними даними, та зателефонуйте чи надішліть листа. Компетентні спеціалісти НІСЕ нададуть Вам вичерпну інформацію та проконсультують Вас щодо подальших дій проведення екологічної експертизи.


До того ж, Ви можете безкоштовно замовити дзвінок та замовити експертизу оn-line, і наші працівники зателефонують  Вам найближчим часом.
 

Екологічна експертиза


З кожним днем ​​питангям екології приділяється все більше уваги, як з боку влади, так і з боку звичайних людей. Цивілізоване суспільство прагне до реалізації ефективних програм контролю над станом екології, що дозволяє дотримуватися норм і правил з охорони навколишнього середовища, і керувати чинниками, що впливають на екологічну ситуацію, в тій чи іншій мірі.

Саме через це сьогодні при проектуванні, розробці і здачі будь-якого масштабного будівельного проекту особливу увагу звертають на екологічну доцільність об'єкта і на можливий вплив наслідків від споруди на навколишнє середовище.

Щоб уникнути всіляких наслідків, рекомендовано проведення екологічної експертизи.

Екологічна експертиза спрямована на проведення експертного аналізу та оцінку можливого майбутнього впливу будівельної діяльності та її результату на екологічну ситуацію певній території.

Екологічна експертиза дозволяє за допомогою аналізу запропонувати варіанти максимального зниження небезпечних факторів, які можуть згубно впливати на загальну ситуацію навколишнього середовища.

Екологічна експертиза може запобігти потенційну небезпеку діяльності людини, вона проливає світло на багато речей, які можуть бути підтверджені тільки в ході досліджень.

Незалежний інститут судових експертиз «НІСЕ» проведе екологічну експертизу максимально швидко і якісно. Телефонуйте, і ми відповімо на всі ваші запитання.

 

Екологічна експертиза

Сьогодні у всьому світі велика увага приділяється екології та дотриманню природоохоронних норм. Будь-яка людська діяльність повинна надавати мінімальний вплив на навколишнє середовище, і зараз це ні в кого не викликає сумнівів. Для визначення ступеня впливу існує екологічна експертиза - комплекс заходів, покликаних підтвердити безпеку об'єктів і виробничих процесів.

Кому, коли і навіщо може знадобитися комерційна екологічна експертиза? На практиці більшість замовників - власники нерухомості, які хочуть бути впевненими в тому, що жити і працювати в будівлі безпечно. Це не порожня цікавість - випадки, коли в квартирах, офісних приміщеннях, приватних будинках або на дачних ділянках виявлялися сліди небезпечних хімічних речовин, хвороботворні бактерії, підвищені радіаційний фон і електромагнітне випромінювання, зовсім не рідкість.

Які об'єкти можна перевірити на чистоту і безпеку?                                  

квартири;

заміські будинки;

земельні ділянки;

офісні приміщення;

виробничі приміщення і лінії;

автомобілі.

Існує чимало ситуацій, в яких бажано проведення екологічної експертизи. Наприклад, перед покупкою або продажем нерухомості або земельної ділянки. Особливо це актуально для тих, хто купує житлову нерухомість. Так, нерідкі випадки, коли через використання низькоякісних будівельних та оздоблювальних матеріалів рівень токсинів в новобудовах перевищує норми, житло на вторинному ринку заражене цвілевим грибком, а земельні ділянки володіють підвищеним радіаційним фоном. Власники нерухомості, особливо житлової, замовляють експертизу при появі неприємного запаху в квартирі чи будинку, при загостренні алергічних реакцій, а також перед підготовкою апартаментів до появи дітей.

Проведення екологічних досліджень також рекомендовано забудовникам перед спорудою будинків (експертиза земельних ділянок), власникам підприємств фармацевтичної і медичної галузі, компаніям, що збираються організувати на ділянці пляж, санаторій, курортне або лікувальний заклад, орендарям лісонасаджень, власникам земельних ділянок, на яких розташовані водойми і пасовища , власникам будівель, призначених для організації дитячих установ.

Екологічна експертиза - складний комплекс заходів, який включає в себе лабораторні аналізи і вимірювання за допомогою високоточних приладів. У ній беруть участь різні фахівці - біологи і хіміки, фізики і екологи. Перевірці підлягають як керовані (чистота води і грунту, наявність токсинів), так і некеровані (ерозія грунтів, радіаційне забруднення) чинники.

Всі аналізовані показники можна розділити на три групи.

Фізичні. Виявляються рівень радіації, шуму, вібрації, електромагнітних випромінювань, ступінь освітлення і особливості мікроклімату.

Хімічні. За допомогою лабораторних аналізів фахівці визначають наявність хімічних забруднень (наприклад, наявність ртуті, важких металів, фенолу, формальдегіду, аміаку). Перевіряється також вода, яка може бути забруднена нафтопродуктами, мати підвищений рівень солей, заліза, хлору та марганцю.

Мікробіологічні. Мікробіологи перевіряють наявність у повітрі та воді хвороботворних бактерій, спор цвілі та інших біологічних забруднень.

До речі

Мало хто знає, що самі звичайні об'єкти можуть бути потенційно небезпечні для здоров'я. У цю «групу ризику» входить антикварні меблі та нові предмети обстановки, включаючи килими та килимові покриття, а також вироби з мармуру.

Порядок проведення екологічної експертизи на прикладі оцінки нерухомості

Оскільки найчастіше екологічну експертизу замовляють власники та покупці нерухомості, ми зупинимося на процесі передпродажної перевірки житлових і офісних приміщень докладніше.

Екологічна експертиза квартири

Стандартне дослідження квартири включає вимірювання електромагнітних полів промислових частот, джерелами яких можуть бути побутові прилади, неправильно проведена електропроводка, довколишні трансформаторні підстанції та інші об'єкти, хіміко-газовий і мікробіологічний аналіз повітря, заміри рівня шуму і радіаційного фону.

Екологічна експертиза будинку

Як правило, екологічна експертиза котеджу включає в себе ті ж аналізи та заміри, що не тільки експертиза квартири, плюс аналіз води на хімічні та бактеріологічні показники і вимір ЕРОА радону - радіоактивного газу, часто накопичується в підвальних приміщеннях і проникаючого туди з розломів земної кори.

Екологічна експертиза офісу

При обстеженні офісу зазвичай заміряються електромагнітні випромінювання низької частоти, джерелами якого є комп'ютери, електропроводка, сервера та оргтехніка, проводиться хіміко-газовий аналіз повітря на найбільш типові забруднювачі, що надходять з вуличним повітрям, через системи повітроводів, що виділяються в результаті роботи оргтехніки, здійснюються завмер рівня радіації і мікробіологічний аналіз повітря.

Більшість компаній, що спеціалізуються на екологічній експертизі, пропонує клієнтам стандартні пакети послуг для різних ситуацій і об'єктів, але при бажанні завжди можна замовити додаткові дослідження. Проте слід розуміти, що це збільшить і вартість, і терміни проведення експертизи. Для проведення професійної експертизи Вам необхідно звернутися до фахівців Інституту Незалежних Судових Експертиз.