This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/ya-vas-boyus.html (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-05-13. The original page over time could change.
«Я Вас боюсь!» (частина1) - Блог Олександра Кольба на te.20minut.ua
Інші блоги

«Я Вас боюсь!» (частина1)

  • Автор: Олександра Кольба
  • Кольба Олександра, к.м.н., лікар-стоматолог вищої категорії
  • access_time
  • chat_bubble 0

На жаль, ця фраза є знайомою для стоматологів. Згідно із статистичними даними, для більшості людей, особливо наших співгромадян, відвідування стоматолога є стресовою ситуацією.

Особливо присутній страх у старшого покоління, котре застало «радянську стоматологію», де анестезія використовувалась доволі рідко, та і знеболюючі препарати мали сумнівний ефект при більшості стоматологічних маніпуляцій. Пам'ять «болі» не дозволяє пацієнтам комфортно себе відчувати при спілкуванні із лікарем. Нерідко пацієнтам, що сидять у клінічному кріслі, або ще на етапі очікування стоматологічного прийому притаманний страх, і від незначної маніпуляції чи інформації про зубні проблеми можлива втрата свідомості. Біль та насилля медичного персоналу при стоматологічних маніпуляціях у дитячому віці особливо пам’ятаються.

У медичних колах такий поведінковий тип людини звично називати дентофобією або природнім страхом. Дентофобію можуть провокувати також низький больовий поріг людини, підвищена емоційність, особливість зубного болю (гострий та сильний), негативні відгуки друзів, родичів та засобів масової інформації, виникнення відчуття безпорадності (неможливість контролювати процес лікування) у стоматологічному кріслі. Також провокується такий стан людини некоректною поведінкою лікаря, котрий дозволяє собі сварити пацієнта за поганий, запущений стан зубів.

При звичайній боязні стоматологічних маніпуляцій лікарі «Стоматології Олексюка» тактовно розкажуть про Ваші проблеми, узгодять з Вами найдоцільнішу послідовність їх виконання. При використанні внутрішньоротової відеокамери Вам продемонструють на екрані монітора  небезпечні для Вашого зубного здоров'я зони. Звісно, при правильному підході фахівця Ви будете почувати себе не так тривожно, адже Ви повністю інформовані, та зубні несподіванки не будуть керувати Вашим життям.

У різній літературі написано багато методів боротьби із внутрішніми хвилюваннями і багато з них є досить дієвими – це корекція ставлення до необхідного негативу, аутотренінг, гіпноз, засоби народної медицини.

Безперечно, страх  це фізіологічне почуття, котре виконує захисну функцію для організму, оберігає людину від неприємностей та непередбачуваних наслідків, що викликають біль (альгінофобія).

Пам'ятайте, що справжні професіонали–лікарі завжди пам’ятають про один із принципів лікарської етики – повага до прав та гідності пацієнта. Тому стоматологи клініки стараються тривожні стани людини нівелювати, або максимально знизити, адже так легше працювати лікарю, і пацієнт не буде емоційно виснажений після прийому. Сучасні стоматологічні маніпуляції високого рівня у «Стоматології Олексюка» займають іноді дві години часу, або і більше. Відтак комфорт співпраці лікар – пацієнт під час стоматологічного прийому особливо необхідний!

Звертайтесь в «Стоматологію Олексюка» — ми знайдемо вирішення Ваших проблем.  

м. Тернопіль, вул. Глибока, 25  098 130 13 71

Коментарі (0)
Олександра Кольба - Інші дописи автора
Жовті, червоні, сірі, кольорові, натуральні? А у Вас які зуби?

Символіка кольорів людину супроводжує усе життя.  Ще Ґете розробив свою концепцію кольору, де усі темні кольори заспокоюють,...

Маєш зуби? – Посміхайся!

Перегляд фотографій минулих століть має одну спільну рису – відсутня щира посмішка у людей. Так, то були важкі епохи...

«Я Вас дуже боюсь!» (частина 2)

Якщо страх «сидить» на підсвідомому рівні і не дає Вам розслабитись, а стоматологічна маніпуляція є необхідною...

«Я Вас боюсь!» (частина1)

На жаль, ця фраза є знайомою для стоматологів. Згідно із статистичними даними, для більшості людей, особливо наших співгромадян,...

Блог
Наталка Колтун
Довідки - ручкою?
Володимир Гевко
Любімо себе, бо ми самі собі ближні.
Андрій ШКУЛА
«Хрестові війни»
Ігор Дуда
Без корупції – неможливо?
Всі блоги Створити блог
І в садки, і в школи тепер братимуть тільки з довідкою про місце проживання
Села Тернопільщини, які варто відвідати туристу (ІНФОГРАФІКА)
22-річна вихователька із Теребовлі потребує допомоги
Чи отримаєте ви субсидію цього року (запис прямої трансляції)
«Захід Меблі» – багаторічний досвід, якість, професіоналізм (новини компаній)
Синові тернопільського волонтера потрібна допомога
Від читачів
Допоможіть встановити особу (злодій).
Служба зайнятості Тернопільщини - об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків
Як патрульні порушують ПДР
Промо-відео проекту "Кіно без меж"
Країна повинна знати своїх „героїв”.
У Збаразькому лісництві перевірили злагодженість дій при гасінні лісової пожежі
Яка освіта тобі потрібна?
Альтернативний варіант реконструкції Білецького мосту через гребний канал
Чергове "покращення" для пенсіонерів-власників картка тернополянина
Екскурсія у відокремлений підрозділ «Чортківської дистанції колії»
Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 20 від 7 травня 2018

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up