This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/vchimos-buti.html (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-05-13. The original page over time could change.
Вчимось бути… - Блог Світлана ГРИВАС на te.20minut.ua
Інші блоги

Вчимось бути…

  • Автор: Світлана ГРИВАС
  • access_time
  • chat_bubble 0

Іноді міська влада робить добрі речі. Бо, своїми діями змушує бути тернополян соціально активнішими, привчає аналізувати отриману від неї інформацію, а не гамати все підряд, як голодне дитя з ложечки в мами. Правда, привчає не зажди добрими методотами – там щось у парку встромить, там комусь ділянку під чиїмось вікнами продасть, а там ще якусь справоньку замутить з вигодою для потрібних людей. І от чим більше таких гірких наук, тим більше активних і свідомих жителів тут з’являється.

Якщо наприклад, ще років п’ять тому - сидить народ тихо, не відривається від свої буденних справ – робота, діти, відпочинок, а тут навпроти ба-бах їм багатоповерхівку тулять. Вийдуть кілька мешканців, зателефонують в кілька газет, пообурюються присланим представникам від влади чи забудовника, і може до чогось домовляться. А їхні сусіди у той час, сидять на кухні, жують булку, і дивляться з вікна як у театрі, на тих, які на низу галакають. Вийти підтримати – ні, бо … не маю часу, не мої проблеми, а що тут поганого… і ще купа всього, чому я не вийду підтримати сусідів. А через місяць – ба-бах! І в сусідів та сама біда – в них також відбирають клапоть землі і хочуть ощасливити їх новободувою збоку. Тепер вже ті вибігають, дзвонять в пресу, викликають владу на місце, на килимок.


Однак роки біжать. У Тернополі проблем не меншає. Тут і далі знаходять де щось «впихнуть невпихуємоє» в якомусь районі. І хоч тих, кому нема часу і нема змоги вийти спитати владу, що ж вона таке робить, ще дуже багато – сім’я, робота, діти, відпочинок і просто – мені по фігу – багато, не мало зараз і тих, хто готовий привселюдно висказати своє «фе» забудовникам-бешкетникам і нечемній владі. 

Коментарі (0)
Світлана ГРИВАС - Інші дописи автора
Трохи фантазій

Цікаво, а що було б, якби країною керував штучний інтелект. Тобто, машина, заздалегідь налаштована на вирішення виключно...

Трохи понию

  Ловлю себе на тій думці, що в свої 32 зараз стала така ж буркотлива, як моя бабуся в 77. Останні її слова, а померла...

І посмієшся, і поплачеш

Люблю читати судові рішення в Реєстрі. Бо він буває крутішим деяких книжок. Тут і романтика, і детектив, і драми. Все на...

Беззмінні зміни

Ситуація в країні не те, що «великих» шишок нічого не навчила, але й простих. Так, «шишки» думають,...

Блог
Наталка Колтун
Довідки - ручкою?
Володимир Гевко
Любімо себе, бо ми самі собі ближні.
Андрій ШКУЛА
«Хрестові війни»
Ігор Дуда
Без корупції – неможливо?
Всі блоги Створити блог
І в садки, і в школи тепер братимуть тільки з довідкою про місце проживання
Села Тернопільщини, які варто відвідати туристу (ІНФОГРАФІКА)
22-річна вихователька із Теребовлі потребує допомоги
Чи отримаєте ви субсидію цього року (запис прямої трансляції)
«Захід Меблі» – багаторічний досвід, якість, професіоналізм (новини компаній)
Синові тернопільського волонтера потрібна допомога
Від читачів
Допоможіть встановити особу (злодій).
Служба зайнятості Тернопільщини - об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків
Як патрульні порушують ПДР
Промо-відео проекту "Кіно без меж"
Країна повинна знати своїх „героїв”.
У Збаразькому лісництві перевірили злагодженість дій при гасінні лісової пожежі
Яка освіта тобі потрібна?
Альтернативний варіант реконструкції Білецького мосту через гребний канал
Чергове "покращення" для пенсіонерів-власників картка тернополянина
Екскурсія у відокремлений підрозділ «Чортківської дистанції колії»
Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 20 від 7 травня 2018

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up