This version of the page http://kpi.ua/faks (77.47.133.222) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-05-13. The original page over time could change.
Факультет авіаційних і космічних систем | КПІ ім. Ігоря Сікорського 

РозкладБібліотекаe-КампусНовиниМедіаВідпочинокОплата

Ви є тут

Факультет авіаційних і космічних систем



Факультет авіаційних і космічних систем Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського"
Декан: професор Збруцький Олександр Васильович

Адреса: 03056, Україна, Київ, вул. Боткіна, 1, навчальний корпус 28, кiмн. 212

Телефони для довiдок: 380 44 204 8224, 380 44 204 9665
e-mail: faks[at]kpi.ua
URL: http://faks.kpi.ua

Кафедри Факультету авiацiйних і космiчних систем

Випускові кафедри:

  • кафедра приладів та систем керування літальними апаратами - ПСКЛА
  • кафедра автоматизації експериментальних дослiджень - АЕД
  • кафедра інформацiйно-вимiрювальної техніки - ІВТ

Загальна кафедра:

  • кафедра теоретичної механіки - ТМ

ФАКС, один із наймолодших факультетів КПІ ім. Ігоря Сікорського , створено для вирішення потреб України, як суверенної авіаційної та космічної держави згідно рішення Ради університету в травні 1993 року.

Ініціатором та фундатором факультету були Національне космічне агенство України в особі його Генерального директора – академіка В.П. Горбуліна. Одним із засновників та першим деканом ФАКС був професор, доктор технічних наук Михайло Антонович Павловський.

Таким чином, до свого університет відродив на новому рівні традиції по розвитку літальних апаратів, що були започатковані на початку ХХ століття в працях професора М.Б. Делоне на кафедрі теоретичної механіки КПІ, розробках авіаконструктора І.І.Сікорського та конструктора космічних кораблів С.П.Корольова - студентів механічного факультету КПІ.

До складу факультету входять чотири кафедри, три науково-дослідних інститути, один науковий центр та філія інституту доуніверситетської підготовки.

Кафедра приладів та систем керування літальними апаратами (спеціальності “Літаки і вертольоти” та “Системи керування літальними апаратами і комплексами”) готує фахівців з розробки, проектування, дослідження та експлуатації систем керування рухомими об'єктами, конструювання та виробництва ракетно-космічної та авіаційної техніки. Фахівці кафедри ведуть наукові дослідження та проектно-конструкторські розробки за різними авіаційно-космічними тематиками: інерціальні датчики; навігаційні прилади та системи; системи керування літальними апаратами; надлегкі та безпілотні літальні апарати. На кафедрі працюють студентські конструкторські бюро малої авіації і бортового обладнання та безпілотних літальних апаратів. Створена наукова школа в галузі сучасних навігаційних систем.

Кафедра автоматизації експериментальних досліджень (спеціальність “Інформаційно-вимірювальні системи”) готує ІТ-спеціалістів з програмування, комп'ютерної техніки та інформаційних вимірювальних технологій для розробки і експлуатації комп'ютерних систем вимірювань, наукових досліджень і комплексних випробувань складних об'єктів. Фахівці кафедри займаються комп'ютеризацією наукових та технічних експериментів, комп'ютерними системами випробувань і досліджень зразків нової техніки та нових технологій, комп'ютерним контролем та діагностуванням складних технічних систем, комп'ютерними системами спостереження, прогнозування та моделювання технічних, біологічних і природних об'єктів.

Кафедра інформаційно-вимірювальної техніки (спеціальність “Метрологія та вимірювальна техніка”) готує фахівців для виконання робіт в сфері експериментальної інформатики (вимірювання, контроль, діагностика, випробування). Фахівці кафедри займаються Інтернет-вимірювальними технологіями; інформаційними і Інтернет-технологіями в наукових дослідженнях і в освіті; віртуальними приладами, системами і лабораторіями; сертифікацією різноманітної продукції; комп'ютерними вимірювальними системами і експертними системами контролю, моніторингу, прогнозування, діагностики.

Випускники факультету займаються організаційно-управлінською, дослідною, виробничо-технологічною та проектно-конструкторською діяльністю в наукових і конструкторських організаціях, на промислових підприємствах, у банках і комерційних структурах, в авіаційній, судно- і приладобудівній, машинобудівній, електронній та споріднених галузях промисловості, у сфері автоматизації різних галузей народного господарства.

Випускники факультету працюють інженерами-дослідниками, інженерами-наладчиками і випробувачами електронного, комп'ютерного та автоматичного обладнання, а також спеціалістами з електроніки та комп'ютерної техніки, комп'ютеризованих систем керування, обробки даних та програмування, захисту інформації, розробки та експлуатації комп'ютерних систем вимірювань, наукових досліджень і комплексних випробувань, адміністраторами комп'ютерних мереж, менеджерами проектів.

Спеціальності та групи спеціалізацій ФАКС

  • 152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка (ДП)
    • Метрологія та вимірювальна техніка (МС)
    • Інформаційні вимірювальні технології та системи (МС)
  • 134 Авіаційна та ракетно-космічна техніка (ДП)
    • Літаки і вертольоти (МС)
  • 173 Авіоніка (ДП)
    • Системи керування літальними апаратами та комплексами (МС)

ДП – спеціальності, на які поширюються додаткові бали СДП і враховується галузевий коефіцієнт.
МС – здійснюється набір на базі ОКР «молодший спеціаліст»

Факультети
ФАКС
Сайти ФАКС
Сайти факультетів
x

Електронний кампус

Інформаційні ресурси

Викладачі КПІ

GitHub репозиторій

x

Департамент навчальної роботи

Розклад занять Розклад сесії Розклад для викладачів
x

Медіа-ресурси КПІ

Web-камери Радіо Відеорепортажі КПІ KPI TV | ONLINE
x

Бібліотека

Сайт бібліотеки Каталог Електронний архів