Рубрики

Новини структурних підрозділів
Новини КОДА
Новини Київської області
Інші новини
Департамент соціального захисту населення
ВСІ НОВИНИ
Лютий 15, 2017

«Ти вічний біль, Афганістан»

Традиційно 15 лютого на Меморіалі воїнам-інтернаціоналістам, що загинули, виконуючи свій обов’язок у Афганістані, що розташований поряд з районним Будинком культури, відбувся мітинг  присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території  інших держав та 28 річниці виведення військ з Республіки Афганістан. У заході взяли участь голова Сквирської райдержадміністрації В. Галюк, голова райради В. Гриша, міський голова В. Скочко, голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану В. Годованюк, голова районної організації ветеранів війни, праці і ЗС М. Шевчук, голова громадської організації «Спілка учасників АТО Сквирщини» О. Редюк воїни-інтернаціоналісти, учасники АТО, волонтери, представники громадських і молодіжних організацій.

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували загиблих бійців тієї війни.

З короткою промовою до присутніх звернувся голова райдержадміністрації В. Галюк, який особисто брав участь у військових діях на теренах Афганістану. В. Галюк звернув увагу, що на мітингу присутні три покоління українських вояків – ветерани 2-ї Світової війни, воїни-інтернаціоналісти і учасники антитерористичної операції тобто творці героїчної історії сучасної України. Ветерани Афганістану одними з перших стали учасниками Революції Гідності, а воїн-інтернаціоналіст зі Львова віддав своє життя за Україну у ті буремні дні. Сьогодні воїни-афганці Сквирщини проводять величезну волонтерську роботу, зокрема найпершими повезли гуманітарну допомогу у промзону Авдіївки, як тільки там розпочалося загострення ситуації. Очільник району побажав побратимам – воїнам-інтернаціоналістам міцного здоров’я і подальших звершень у справі захисту і розбудови нашої держави.

Слова вітань лунали від голови райради В. Гриші, міського голови В. Скочка і голови районної організації  Української спілки ветеранів Афганістану В. Годованюка.

Ветерани Афганістану поклали траурну гірлянду до підніжжя Меморіалу.

Керівники району, міста і представники громадськості вшанували пам’ять загиблих в Афганістані воїнів-інтернаціоналістів зі Сквирщини траурними вінками, корзинами і живими квітами.

Після закінчення мітингу у районному Будинку культури відбувся концерт присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на  території  інших держав та 28 річниці виведення  військ  з Республіки Афганістан, у якому брали участь аматорські виконавці і колективи району.

У цей же день в усіх православних храмах району були відправлені панахиди за загиблими у Республіці Афганістан воїнами-інтернаціоналістами.

Заходи зі вшанування пам’яті загиблих учасників бойових дій на території інших держав та 28 річниці виведення військ з Республіки Афганістан відбулися у селах Малі Лисовці, Великі Єрчики, Кривошиїнці і Таборів.

Читайте також

Травень 11, 2018

Миронівчанка стала чемпіонкою України

26-27 квітня 2018 року у м. Кам’янець–Подільському відбулися Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука, де миронівчанка Анастасія Бондаренко – вихованка Броварського вищого училища фізичної культури та спорту здобула найвищу нагороду, отримала золото. Дані змагання є офіційними та відбірковими на Чемпіонат Європи. Анастасія отримала 2 золоті медалі – […]

Травень 11, 2018

Кубок Київської області з легкої атлетики. АНОНС

12 травня у місті Бровари відбудеться Кубок Київської області з легкої атлетики. Змагання проводяться під керівництвом управління фізичної культури і спорту Київської облдержадміністрації. У змаганнях візьмуть  участь спортсмени – члени ФЛАУ, в тому числі представники шкіл вищої спортивної майстерності, комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, Броварського вищого училища фізичної культури, Київського обласного ліцею фізичної культури […]

Травень 10, 2018

Промисловий комплекс області налічує 336 великих та середніх підприємств

Частка підприємств у структурі обсягу реалізованої продукції за видами промислової діяльності: – харчова промисловість (29.4%); – постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (31.7%); – виробництво гумових і пластмасових виробів; іншої металевої мінеральної продукції (13.0%); – виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічна діяльність ( 9.4%); – машинобудівна промисловість ( 5.3%); – металургійна промисловість […]

Травень 10, 2018

Андрій Анісімов провів робочу зустріч з експертами з питань впровадження децентралізації в Київській області

10 травня у першого заступника голови КОДА Андрія Анісімова відбулася робоча зустріч з експертами з питань впровадження децентралізації в Київській області За участі керівника апарату облдержадміністрації Тетяни Жуль, координатора офісу реформ Асоціації міст України Володимира Удовиченка та керівника відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування в Київській області Олега Любімова на нараді обговорено Закон, який підписав […]