Дмитро Петренко

Кандидат філософських наук, доцент, завідувач кафедри теорії культури і філософії науки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Автор курсів «Авангард в медіакультурі ХХ сторіччя», «Теорія візуальної культури», «Сучасні теорії культури», «Філософія культури» для студентів спеціальностей «Культурологія» і «Медіакомунікації».


З 2014 року автор і ведучий телепрограми «Територія погляду», присвяченої візуальній культурі. У 2016 році телепрограма «Територія погляду» стала переможцем обласного конкурсу «Часопис-2016» у номінації «Аналітика». Був відзначений грамотою Харківської обласної ради за розбудову інформаційного простору Харківщини.


Співзасновник і член редакційної колегії видань «El Topos: Як можлива філософія кіно?» (2009), «Який модерн?» (2010), «Media Studies: Міждисциплінарні дослідження медіа» (2016). Автор монографії «Відтворювати і трансверсувати. Філософська антропологія медіа» (2016) та понад 50 публікацій в Україні, Білорусії, Чехії, Німеччині та інших країнах. Співорганізатор і викладач літньої медіашколи «Нові медіа – Нова освіта» за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD, 2016). Основні напрямки наукової діяльності: медіаантропологія, медіаархеологія, теорія візуальної культури, історія та теорія фотографії, кінознавство.


  Ведучі