This version of the page http://www.theinsider.ua/politics/5aa0470c07e78/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-30. The original page over time could change.
Порошенко впевнений, що Газпром віддасть Нафтогазу гроші в повному обсязі | INSIDER

Рекомендоване

«Психографическое» надувательство: может ли профиль на Фейсбуке сделать нас уязвимыми для политической рекламы? - 21:04
Похоронні поправки Лозового для правоохоронної системи: колапс в дії - 16:48
Всім вийти з наметів: як поліція зачистила табір Саакашвілі-Семенченка - 14:50

Порошенко впевнений, що Газпром віддасть Нафтогазу гроші в повному обсязі

7 березня 201822:15

Президент України Петро Порошенко переконаний, що російський "Газпром" у повному розмірі виплатить НАК "Нафтогаз України" $2,56 млрд за підсумками двох арбітражних суперечок у Стокгольмському арбітражі, і вважає, що саме це питання має геополітичне значення.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам у середу. 

"Перш за все, я не маю жодного сумніву, що Україна отримає все до копійки. Я заявляю, що це питання абсолютно не про гроші. Це питання має геополітичне значення... Позиція Російської Федерації про те, що вона не платитиме - це слабка позиція. Як у нас кажуть: після бійки кулаками не махають", - сказав Порошенко, відповідаючи на запитання щодо рішення Стокгольмського арбітражу.

Президент також додав: "Головний підсумок нашої перемоги полягає в тому, наскільки була об'єднана нація".

Президент нагадав, що Росія, влаштовуючи останню кризу, домагалася того, щоб Україна порушила свої зобов'язання із транзиту газу до ЄС. Після його призову до українців приєднатися до ініціативи "Нафтогазу" "прикрутити" і менше використовувати газ, Україна цього ж дня скоротила споживання цього ресурсу на 14%, але не скоротила його транзит до ЄС. Цим Україна показала себе відповідальним і надійним партнером.

"Зараз подивіться, як реагує світ. Україна, яка повністю виконує свої обов'язки і відповідально ставиться до своїх обов'язків, Україна яка заздалегідь попередила всіх європейських партнерів, що це може бути, але ми зробимо все, щоб виконати свої зобов'язання, і Росія, яка відмовилася виконувати рішення Стокгольмського арбітражу і навіть намагалася у звичній для себе манері сісти на газовий шантаж. Скажіть мені, будь ласка, хто далі довірятиме Росії як надійному газопостачальнику, хто підтримуватиме "Північний потік-2", якщо Росія намагається продовжувати використовувати газ, як хабар або інструмент політичного тиску?", - сказав Порошенко. 

Глава держави висловив переконання, що в цьому питанні Україна перемогла.

"Ми блискуче продемонстрували нашу єдність. Боротьба не закінчилася, але кризу подолано і ми в ній перемогли", - зазначив Порошенко.

Президент наголосив, що Україна "робитиме максимум можливого, щоб диверсифікувати свої енергопостачання, так само має зробити і ЄС".

Як відомо, 2 березня Газпром заявив про намір розірвати контракти на постачання та транзит газу з НАК "Нафтогаз України".

Ще раніше Газпром знизив тиск в газопроводах на вході в українську ГТС, після того, як Нафтогаз виграв у нього суперечку в Стокгольмському арбітражі.

У відповідь на цю провокацію, в Нафтогазі попросили українців на кілька днів знизити температуру в котлах на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі, щоб "зіпсувати людям свято".

У свою чергу Євросоюз висловив занепокоєння щодо поставок газу з Росії в Україну і щодо транзиту газу в Євросоюз.

Після цього стало відомо про те, що Польща почала термінові постачання газу в Україну.

Хочете швидко дізнаватися про важливе? Підписуйтеся на наш  Телеграм

Розділи :
  • Політика
  • новини
Якщо ви знайшли помилку на цiй сторiнцi, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Підписатися
на новини
Архів

КОМЕНТАРІ

  • ПРАВИЛА САЙTY
7.03.2018, 22:16
Додати

ГОЛОВНА ШПАЛЬТА

    • 29 березня 2018

    Однажды в Николаеве. Как Савченко не смогли отправить в отставку

    “Я и сам за то, чтобы отстранить Савченко. Но когда с трибуны говорят: если вы будете против, то завтра 10 тысяч выйдет, то меня как депутата и как мужчину это несколько оскорбляет”, – объяснил депутат

     
    • 28 березня 2018

    Новий президентський, або як Аваков не отримав свого голову НАЗК

    “За старі справи Корчак чіпати вже ніхто не буде. Все забули. Якщо реєстр нормально не запрацює і в нас заберуть “безвіз”, то відповідатиме теж вже не вона", - каже співрозмовник

     
    • 27 березня 2018

    Не судилося: що не поділили Вища кваліфікаційна комісія та Громадська рада доброчесності

    Якщо під час конкурсу до Верховного Суду комісія розмовляла із кандидатами мінімум півгодини, то цього дня тільки за півтори години вона перевірила 9 кандидатів. Рекорд – співбесіда за 6 хвилин

     
    • 26 березня 2018

    Підвішений антикорупційний прокурор

    Ще один його колега додає, що очільник САП "наговорив мінімум на 387 та 374 КК України".