This version of the page http://www.volkmedia.info/?p=4662 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-24. The original page over time could change.
ТРИМАЙТЕСЬ ЗА СТІЛЕЦЬ. 8 МЛН 862 ТИС. 19 ГРН ПРЕМІЇ ОТРИМАВ у 2017 році ОДИН ЗІ СПІВРОБІТНИКІВ МІНЮСТУ | ГДЕ ВЫ, ВОЛКИ?!

ГДЕ ВЫ, ВОЛКИ?!

Блог скандального журналиста Николая Соловьева

ТРИМАЙТЕСЬ ЗА СТІЛЕЦЬ. 8 МЛН 862 ТИС. 19 ГРН ПРЕМІЇ ОТРИМАВ у 2017 році ОДИН ЗІ СПІВРОБІТНИКІВ МІНЮСТУ

У цивілізованому світі з корупцією борються двома шляхами: посилюючи покарання і збільшуючи розмір заохочення. В Україні з покаранням поки не склалося (крапки в розслідуваннях спеціалізованих правоохоронних органів так чи інакше повинні ставити суди). А от із заохоченням, судячи з деяких декларацій, справи йдуть значно краще, пише Олег Новіков, спеціально для «Слово і Діло» , передає ПЕРСОНА.

ЗАРПЛАТНЯ

У новостворених Національному антикорупційному бюро і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заробітна плата стартує із 30 тисяч і закінчується 150 тисячами гривень на місяць для керівництва органів…

Гідна зарплатня як для тих, хто бореться з корупцією, чи не так?

Судді також відкусили свою порцію пирога. Зарплатня з усіма надбавками служителя Феміди звичайного районного суду обласного центру в середньому сягає 130 тисяч гривень, судді Вищого і Апеляційних судів заробляють від 150 і до 200+ тисяч гривень. Трохи менше встановлена ​​зарплатня прокурорам Генпрокуратури і керівників регіональних прокуратур. З усіма надбавками та винагородами вона складає – від 70 і до 150 тис. грн.

Найбільш дивним відкриттям для мене недавно стала зарплатня членів Вищої ради правосуддя (колишня Вища рада юстиції). У реєстрі декларацій без проблем можна виявити, що деякі члени цієї ради отримали приблизно по півмільйона гривень зарплати за один (!) місяць. Як пояснили в самій Раді, такий рівень грошових виплат пов’язаний із видачею відпускних, а також допомоги на оздоровлення.

ПРЕМІЇ

Напевне, всі пам’ятають скандал, пов’язаний з преміями керівництву Національного агентства з питань запобігання корупції. Пані Корчак преміювала сама себе на сотні тисяч гривень, через що НАБУ могло порушити кримінальне провадження, якби не позиція Кабміну.

Але керівництво НАЗК – зовсім не виняток. Нещодавно, наприклад, з’ясувалося, що в.о. голови Укравтодору Славомір Новак отримував зарплатню з надбавкою в 900% – приблизно 700 тис. грн. Окрім нього, судячи з реєстру декларацій, деякі співробітники Міністерства юстиції отримували преміями понад мільйон гривень одноразово.

Отже, у 2017 році 8 працівників Мін’юсту отримали винагородами понад 23 мільйонів (!) гривень.

Найбільшу винагороду із загальної суми отримав головний держвиконавець відділу примусового виконання рішень департаменту держвиконавчої служби Мін’юсту Іван Нещадим – 8 млн 862 тис. 19 грн (~341 тис. доларів).

Чи стане такий підхід фактором зниження рівня корупції?  Відповідайте собі на це питання самі. Я поки не відповів.

Олег Новіков

 

И комментарии, и пинги закрыты.

Комментирование закрыто.