This version of the page http://onu.edu.ua/uk/abitur/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-21. The original page over time could change.
Абітурієнту

Заходи для абітурієнтів

  • Дні відкритих дверей

    2017—2018

  • Школа молодого економіста

    Як не заплутатися в нескінченних пропозиціях, не помилитися у виборі майбутньої професії, не втратити час і отримати максимальну користь? Факультет економіки Інституту математики, економіки та механіки Одеського національного університету імені І. І. Мечникова пропонує учням старших класів безкоштовну освітню програму, яка дозволяє поглибити свої знання в економіці та зробити правильний вибір майбутньої професії

    «ШКОЛА МОЛОДОГО ЕКОНОМІСТА»

    Створена у 2009 р. з ініціативи кафедри економічної теорії та історії економічної думки, впродовж усіх років свого існування не тільки зберігає традиції класичної університетської освіти, але й розвиває нові методики викладання і розширює набір економічних дисциплін, які викладаються.

    Основні завдання Школи:

    • спеціалізована підготовка слухачів з економіки;
    • знайомство з методами навчання у вузі (лекції, практичні заняття, тренінги, дискусії, круглі столи, презентації творчих завдань, кейс-стаді, екскурсії на підприємства та фінансові установи);
    • розвиток навичок підприємництва;
    • економічна, фінансова та інвестиційна грамотність;
    • підготовка слухачів до конкурсів, олімпіад, зокрема МАН;
    • консультації з написання науково-дослідних робіт;
    • розвиток загального світогляду учнів.

    Навчання в нашій Школі - це:

    • можливість обрати свій життєвий шлях, місце у суспільстві, пізнати свої інтереси;
    • навчання у Школі дозволить учневі підготуватися до вступу у ВНЗ, до дорослого життя;
    • ми не стверджуємо, що, закінчивши Школу, обов'язково кожен стане економістом, але в той же час Ви отримаєте базові знання, які зможете використати в подальшому житті, адже знати більше ніколи не завадить;
    • унікальна можливість познайомитися з провідними викладачами, студентами факультету економіки ІМЕМ (можливо майбутнього місця навчання);
    • можливість розробки індивідуальної програми навчання у Школі у відповідності з Вашими інтересами, що дозволить визначити той напрям економіки, який варто обрати в подальшому навчанні у ВНЗ, адже економіка така багатогранна;
    • он-лайн консультації (economist.onu @ gmail.com) з питань, які були, на думку учнів, не достатньо розкриті під час навчання, допомога у написанні робіт за тематикою Школи.

    Програми «Школи молодого економіста» 2017-2018 навчального року

    • Осіння Школа «ЕКОНОМІКА - ЦЕ ПРОСТО» - кожну суботу з 21.10.2017 р. по 09.12.2017 р.
    • Весняна Школа «ПІДПРИЄМЕЦЬ В СУЧАСНОМУ БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩІ» - кожну суботу з 17.02.2018 р. по 14.04.2018 р. .

    Заняття у Школі проводять провідні викладачі, аспіранти кафедри економічної теорії та історії економічної думки та кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин.

    Період навчання у школі

    • Осіння Школа «ЕКОНОМІКА - ЦЕ ПРОСТО» - кожну суботу з 21.10.2017 р. по 09.12.2017 р.
    • Весняна Школа «ПІДПРИЄМЕЦЬ В СУЧАСНОМУ БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩІ» - кожну суботу лютий-березень 2018 р.

    Заняття проводяться – кожну суботу з 11.00 год. до 13.00 год

    НАВЧАННЯ В ШКОЛІ БЕЗКОШТОВНЕ ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ НАВЧАННЯ – СЕРТИФІКАТИ

    РЕЄСТРАЦІЯ
     
    Записатися на безкоштовне навчання у Школі можна: 
    Тел. 048 7235418 або E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або goo.gl/mq45Es 
     

    ВІДГУКИ СЛУХАЧІВ

    Аліна, Рішельєвський ліцей, 11 клас. Найбільше у Школі мені сподобалися лекції з міжнародної економіки на англійській мові, тому що дана тематика найбільш цікава для мене і мала незвичайний формат. Бажаю школі процвітання і більше молодих економістів!

    Анастасія, Рішельєвський ліцей, 11 клас. Можу відзначити, що всі заняття в школі були захоплюючими, все дуже доступно було пояснено. Цікаво було приходити і відкривати для себе нові простори економіки. Школа молодого економіста мені допомогла підготуватися до МАН, я зайняла почесне 2-е призове місце завдяки компетентній консультації викладачів школи. Велике спасибі!

    Юлія, гімназія № 5, 11 клас. Особливо мені сподобалися заняття з маркетингу, управління підприємством. Дізналася багато нового, школа допомогла мені зорієнтуватися з моєю майбутньою спеціальністю і я хочу поступати до Вас на факультет.

    Михайло, СШ № 38, 11 клас. Завдяки школі зробив для себе цікаві висновки, тепер маю більш чітке уявлення про деякі аспекти та проблеми економічних процесів. Отримав нові знання і нарешті визначився зі спеціальністю. За це окреме спасибі школі за її багатогранний підхід.

    Наталія, СШ № 35, 11 клас. В деякій мірі вибрати майбутню спеціальність мені допомогла ШМЕ, а саме – спеціальність економіста. Буду поступати на факультет економіки ІМЕМ, тому що вважаю, що ОНУ імені І.І. Мечникова – найкращий ВУЗ у місті. Бажаю Вам, щоб завжди приходили вдячні учні, які прагнуть додаткових знань.

    Катерина, гімназія № 2, 10 клас. У Школі молодого економіста мені найбільше сподобалося те, що окрім лекцій було багато практичних занять, тренінгів, ділових ігор. Все було досить зрозуміло і цікаво, з'явилися нові друзі.

        

  • Школа основ менеджменту та маркетингу

    У житті кожних батьків настає момент, коли необхідно допомогти своїй дитині зробити правильний вибір – ким бути, яку професію обрати. Дійсно, це одне з важливих рішень, тому що професію обирають не на рік чи два, і досягти успіху можливо лише тоді, коли займаєшся цікавою справою, яка повністю захоплює. Тому вибір повинен бути усвідомленим і відповідальним. Усвідомлений вибір майбутньої професії – перший крок до побудови успішної кар'єри.

    "Школа основ менеджменту та маркетингу" заснована при Кафедрі менеджменту та математичного моделювання ринкових процесів Інституту математики, економіки і механіки ОНУ імені І.І. Мечникова.

    Основною метою школи є допомога школярам у професійній орієнтації та виборі майбутньої професії.

    Навчання в Школі дозволяє слухачам наблизитися до спеціальності «Менеджмент організацій і адміністрування», познайомитися з сучасними тенденціями в галузі менеджменту та маркетингу, зустрітися з професіоналами своєї справи.

    Освітня програма спрямована на успішне освоєння школярами азів професії Менеджер, формування у них бізнес-мислення та лідерських якостей.

    «ШКОЛА ОСНОВ МЕНЕДЖМЕНТУ ТА МАРКЕТИНГУ»

    для школярів 11 класів, які обрали для себе спеціальність «Менеджмент організацій і адміністрування» Керівник Школи основ менеджменту та маркетингу канд. ек. наук, доц. Шмагіна В.В.

    В рамках навчання слухачі Школи отримають можливість відчути, як управління реалізується на практиці.

    Заняття в «Школі основ менеджменту та маркетингу» організовані у формі: презентацій, ділових ігор, майстер-класів, тренінгів, обговорення конкретних ситуацій та case-study, групових проектів, екскурсій на підприємства та ін.

    Програма «Школи основ менеджменту і маркетингу" складається з наступних блоків:

    1. Основи менеджменту.
    2. Основи маркетингу.
    3. Управління персоналом.
    4. IT-технології в менеджменті.
    5. Бізнес - планування.
    6. Ефективні комунікації і міжособистісне спілкування.

    Заняття в «Школі основ менеджменту та маркетингу» ведуть викладачі, аспіранти, випускники Кафедри менеджменту та математичного моделювання ринкових процесів ІМЕМ ОНУ.

    Слухачі Школи також можуть приймати участь в проекті кафедри "Менеджерські ініціатиіви"

    По закінченні навчання видається сертифікат

    Одним з головних аспектів навчання в «Школі основ менеджменту та маркетингу» є усвідомленість вибору спеціальності.

    Після освоєння освітнього курсу Школи випускники легше і швидше зможуть адаптуватися до вузівської програми навчання за спеціальністю «Менеджмент організацій і адміністрування» на Кафедрі менеджменту та математичного моделювання ринкових процесів ІМЕМ.

    Запис за телефоном: (048) 723-84-98, (048) 723-64-92

    Навчання безкоштовне

    Використовуйте унікальну можливість зорієнтуватися в сучасному світі бізнесу, оволодіти початковими теоретичними знаннями і практичними навичками в «Школі основ менеджменту та маркетингу» факультету економіки ІМЕМ ОНУ.

    Обираючи професію, ТИ обираєш спосіб життя! Відгуки студентів спеціальності Менеджмент організацій і адміністрування, випускників Школи основ менеджменту та маркетингу 2014 р.

    Ткаченко Валерія

    Хочу висловити велику вдячність викладацькому колективу школи Основ менеджменту та маркетингу за проведення на високому рівні підготовки до цієї спеціальності. Реалізація таких заходів підвищує інтелектуальний рівень учнів, сприяє підвищенню активності, допитливості та розвитку нестандартного мислення. Дуже рада, що в мене була можливість відвідувати ці уроки, я ознайомилася не тільки з предметами вивчення менеджменту, але й з прекрасним викладацьким колективом.

    Жураківська Катя

    Школа Менеджменту – перша сходинка до професіонального життя. У вас величезна можливість провести відмінно час: знайти друзів, пограти в управлінські ігри й, звичайно ж, ближче пізнати про професію менеджера. Завдяки цій школі я точно усвідомила, чим я можу й буду займатися! Спасибі викладачам за чудовий час. Раджу всім, хто хоче отримати відповідь на питання: «Що ж робить менеджер? Чи тільки керує?» Приходьте!

     

     

     

    Кушніренко Настя

    Якщо зпочатку у мене були тільки поверхові уявлення про менеджмент, то після закінчення школи я вже знала деякі основи і остаточно визначилася з вибором майбутньої професії. Спасибі величезне викладачам за найцікавіші заняття, різноманітні ігри й завдання. Приїзжджати по суботах в унівесритет було задоволенням для мене.

     

     

     

     

    Латюк Маріна

    Спасибі величезне всім викладачам, які проводили лекції! Я у невимовному захваті і ні скільки не пожалкувала, що приїжджала по суботах на заняття, було нереально весело, цікаво. У мене залишились найкрутіші емоції і спогади про школу менеджмента!

     

     

     

     

     

    Марусевіч Ліза

    Завдяки Школі основ менеджменту і маркетингу я зрозуміла, чим хочу займатися у майбутньому. Школа дала зрозуміти, що навчання в університеті на кафедрі менеджменту і математичного моделювання ринкових процесів буде цікавим й захоплюючим, що викладачі будуть намагатися знайти індивідуальний підхід до кожного.

     

     

     

     

    Пастернак Марія

    Я безмежно щаслива, що мені випала нагода вчитися у Школі основ менеджменту й маркетингу. Завдякі цій школі, я змогла визначитися, що я хочу і ким я хочу стати. Професійність викладачів й індивідуальний підхід до кожного учня не залишали без уваги навіть самого ледачого учня. Саме завдякі цій школі, мені було дуже легко поступати до ОНУ ім. І.І. Мечникова тому, що знала, що в інституті ІМЕМ на Кафедрі менеджменту та математичного моделювання ринкових процесів, мені у всьому допоможуть й підтримують. Спасибі величезне викладацькому складу й окреме спасибі Шмагіній Вероніці Валеріївні!

    Шевченко Ларіса

    Мені дуже сподобалися заняття у Школі основ менеджменту і маркетингу. Знання, які я отримала на парах, вже дуже допомогли мені не тільки в час виступів на районних семінарах у школі, але і в житті. Так само велике спасибі всім викладачам, які допомагали мені готувати проект «My Future Life». Завдяки цьому я захистила роботу на вищому рівні.

    Чекаю з нетерпінням нових захоплюючих лекцій і завдань, вже як студентка Вашої кафедри.

  • Безкоштовний консультаційний центр «Відкриті публічні математичні консультації»

    Шановні старшокласники 9–11 класів!

    Викладацький колектив кафедри теоретичної механіки ОНУ імені І.І.Мечникова запрошує до безкоштовного консультаційного центру «Відкриті публічні математичні консультації».

    Чекаємо Вас починаючи з 31 жовтня 2017 р. кожну суботу з 10.00–12.00 (крім можливих святкових днів) за адресою: м. Одеса, вул. Дворянська 2, головний корпус ОНУ, ауд. № 50 (1 поверх),

    Ваші запитання або пропозиції просимо надсилати на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

  • Школа ”ЮНИЙ ХІМІК”

    Шановні учні старших класів (9–11 клас) та батьки!

    Школа "ЮНИЙ ХІМІК" працює кожну суботу з 10.00 до 12.00 за адресою: Одеса, вул. Єлісаветинська, 14, хімічний корпус ОНУ, Велика хімічна аудиторія (2 поверх). http://onu.edu.ua/uk/structure/faculty/chem

    Колектив хімічного факультету ОНУ імені І.І. Мечникова звертається до Вас із наступною пропозицією.

    В час швидкого розвитку технічних засобів навчання в школі та скорочення програм з усіх природничих дисциплін учням стає все важче зрозуміти основні поняття та закони хімії. Нас турбує питання про те, в якій мірі сьогодні випускник середньої школи підготовлений до успішного складання ЗНО, наскільки він підготовлений школою до навчання у вищому навчальному закладі.

    Бесіда з університетським викладачем в спокійній обстановці дозволить Вам самостійно та об’єктивно оцінити ступінь знань та навичок, якими Ви володієте на сьогоднішній день, розібратися в незрозумілих розділах програми, побачити різні хімічні експерименти, а також підвищити свій рівень знань з хімії. Крім того, ми надаємо відкриті консультації з окремих «складних» тем шкільного курсу хімії. Ми прагнемо розкрити Вам суть основних хімічних законів і в найбільш зрозумілій формі розтлумачимо, як їх використовувати.

    Слід відразу зауважити, що це не «гурток з хімії» для обдарованих учнів, де розбирають задачі для олімпіад різного рівня. Це більше програмна підготовка до складання ЗНО, роз’яснення найбільш складних тем (органічна хімія, розчини, окисно-відновні реакції, розрахункові задачі). В той самий час, ми не можемо надати 100% гарантії успішного складання ЗНО всіма слухачами. Ми лише надаємо кваліфіковану допомогу в засвоєнні навчальної програми для тих дітей, які за якихось причин не мають можливість її отримувати або мають певні труднощі в засвоєнні тих чи інших тем. За наявності бажання і сумлінності учнів результати ЗНО будуть значно вищі.

    Всі зазначені заходи цілком безкоштовні та не зобов’язують Вас до будь-яких відповідних дій матеріального або іншого характеру.

    Ваші запитання або пропозиції просимо надсилати на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

    На хімічному факультеті регулярно проводяться Дні відкритих дверей. Слідкуйте за інформацією. Найближчий День відкритих дверей відбудеться 15.12.2017 о 15 годині.

  • Відкритий лекторій “Підводні рифи ЗНО”

    Відкриті безкоштовні заняття для учнів 10-11 класів. Навчально-пізнавальні лекції, підготовка до ЗНО з математики, знайомство зі спеціальностями «Математика» і «Прикладна математика»

    Адреса: вул. Дворянська, 2, аудиторія 75 (другий поверх)

    Розклад занять на січень—квітень 2018

  • Літня математична школа

    Літня математична школа ОНУ — 2018

    4—10 червня 2018 року

    Вулиця Дворянська, 2, головний корпус

    Реєстрація учасників: https://goo.gl/forms/QNRKt2M5c2nEXhKr1

    ________________________________________

    До уваги учнів 7—10 класів та їх батьків!

    • Цікавишся математикою або програмуванням?
    • Хочеш отримати нові знання?
    • Бажаєш у майбутньому працювати в ІТ-сфері?

    Запрошуємо на Літню математичну школу в червні 2018 року!

    В нас можна не тільки отримати нові знання та вміння від викладачів університету, але й весело провести час та знайти нових друзів!

    Реєстрація учасників: https://goo.gl/forms/QNRKt2M5c2nEXhKr1

    Додаткова інформація за тел. (050)3332859 (Кічмаренко Ольга Дмитрівна)

    Фотоальбом Літньої математичної школи 2017

  • Всеукраїнська олімпіада з фізики Одеського національного університету імені І.І.Мечникова - 2018

    Факультет Математики, фізики та інформаційних технологій ОНУ запрошує випускників середніх шкіл, гімназій, ліцеїв та інших осіб із закінченою повною середньою освітою прийняти участь в олімпіаді з фізики.

    Олімпіада проходитиме в два тури — заочний та очний. Для участі в очному турі олімпіади необхідно до 10 квітня включно вислати заповнену анкету учасника Олімпіади, а також фотографії розв’язків (написаних від руки) завдань заочного туру на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., або ж листом на адресу: Факультет математики, фізики та інформаційних технологій, вул. Пастера 42, м. Одеса, 65082, Україна (в цьому випадку бажано надіслати повідомлення на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., або зателефонувати 0487236302). Переможці заочного туру отримають запрошення для участі в другому (очному) турі олімпіади, що відбудеться 21 квітня в 12.00 за адресою ауд.22, вул. Пастера 42, м. Одеса, 65082, Україна.

    Згідно наказу МОН України від 21.12.2016 року № 1587 “Про затвердження Положення про Всеукраїнські олімпіади вищого навчального закладу для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти”, Правил прийому до ОНУ, учасники другого (очного туру), олімпіади отримають додаткові бали до сертифікатів ЗНО з фізики при вступі на спеціальності 104 - «Фізика та астрономія», 105 - «Прикладна фізика та наноматеріали», в Одеському національному університеті імені І.І.Мечникова.

    Більш детальну інформацію можна отримати на сайті відділення фізики та астрономії ФМФІТ ОНУ phys.onu.edu.ua та за телефоном 048 7236302

    Завдання заочного туру

    Анкета учасника Олімпіади

  • Всеукраїнська олімпіада з математики Одеського національного університету імені І.І.Мечникова - 2018

    Факультет математики, фізики та інформаційних технологій ОНУ імені І.І.Мечникова запрошує учнів 11 класів середніх шкіл, гімназій, ліцеїв та інших осіб із закінченою повною середньою освітою взяти участь в олімпіаді з математики.

    Олімпіада проходитиме в два тури — заочний та очний.

    Для участі в очному турі олімпіади необхідно до 10 квітня 2018 року включно заповнитиелектронну форму або надіслати скановану копію (фотографію) бланку відповідей на завдання заочного туру на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

    • Завдання заочного туру
    • Електронна форма для заповнення

    Переможці заочного туру отримають запрошення для участі у другому (очному) турі олімпіади, що відбудеться 21 квітня 2018 року о 10:00 за адресою ауд. 75, вул. Дворянська, 2, м. Одеса, 65082, Україна.

    Згідно Положення про Всеукраїнські олімпіади вищого навчального закладу для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти (наказ МОН України від 21.12.2016 року № 1587) та Правил прийому до ОНУ, учасники другого (очного) туру олімпіади отримають додаткові бали до сертифікатів ЗНО з математики при вступіна спеціальність 111 «Математика» у Одеському національному університеті імені І.І.Мечникова.

    За більш детальною інформацією звертайтеся, будь ласка, за телефонами: (048)7238200, (063)6021104 або напишіть на електронну адресу факультету: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Тел. приймальної (38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Top