This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/ecoua-2017.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-07. The original page over time could change.
Виставка «Екологія підприємства - 2017» Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38 (044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Експозиція електротранспорту
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Відеопрезентація
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2016

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
V СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ ЕКОЛОГІЯ ПІДПРИЄМСТВА - 2017

7-9 листопада 2017 року в Міжнародному виставковому центрі відбулася V Спеціалізована виставка «Екологія підприємства - 2017», яка традиційно є невід’ємною частиною тематично пов’язаних галузевих експозицій («AQUA UKRAINE», «КомунТех»/«ДорТехЕкспо», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «ЄвроБудЕкспо»).

Організатор:
- ТОВ «Міжнародний виставковий центр»
За підтримки:
- Міністерства екології та природних ресурсів України

В урочистій церемонії 7 листопада з нагоди відкриття вищезгаданого комплексу професійних виставок взяли участь:
- Кругляк Едуард Борисович – Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України, Голова Оргкомітету з підготовки та проведення Міжнародних спеціалізованих виставок «AQUA UKRAINE», «КомунТех», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «ЄвроБудЕкспо» та XIII Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово‑комунального господарства»
- Овчаренко Ірина Іванівна – Голова Державного агентства водних ресурсів України
- Бруно Деніс – Голова постійного представництва Європейського інвестиційного банку в Україні
- Хіврич Юрій Єгорович – Президент Асоціації «Питна вода України»
- Ткаченко Анатолій Вікторович – Генеральний директор ТОВ «Міжнародний виставковий центр», інші офіційні особи.

Після привітальних слів почесні гості та відвідувачі виставок ознайомились з найсучаснішими ресурсозберігаючими, маловідходними рішеннями, екологічно безпечними технологіями, впровадження яких необхідне у всіх галузях національної економіки.

На цьогорічній експозиції «Екологія підприємства - 2017» свої досягнення представили як постійні учасники, так і підприємства‑дебютанти. Збільшення кількості учасників, розширення номенклатури продукції та послуг свідчить про важливість і актуальність їх впровадження для підвищення рівня екологізації, що сприятиме цивілізованому науково‑технічному прогресу.

Сучасні системи та обладнання в сфері очищення промислових викидів у повітря, фільтруючі газо- та пилеочисні системи, скруббери, циклони, прилади для вимірювання тиску газів та швидкості газових потоків були представлені на стендах компаній: ТОВ «БМЗ Прогрес», Консорціум «Енергомашекологія», НВФ «Проба», ТОВ «Сатес» та Mdsj Logistics Industry Machine Engineering (Туреччина) та інших.

Провідні гравці ринку - компанії НВП «Екозахист», ТОВ «Еко‑МБ», ТОВ «Спеценергокомплекс», ТОВ «Укргеологстром», НВК «Укрекопром» запропонували відвідувачам заходу послуги в сфері геодезії, геології та інжинірингу, розробки науково‑технічної документації та отримання всіх необхідних погоджень і дозволів щодо охорони навколишнього природного середовища.

Повний спектр послуг, в тому числі, поводження з радіаційними та радіактивними відходами, проведення низки досліджень для ідентифікації радіаційних аномалій, радіологічної розвідки будівельних майданчиків для житлових будинків, перевірка продуктів харчування та інші предмети на вміст радіонуклідів був презентований на стенді постійного учасника експозиції - Державного науково‑технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ).

В рамках V Спеціалізованої виставки «Екологія підприємства» вже традиційно відбулась «Експозиція електротранспорту». Електромобілі KIA, Nissan Leaf, BMW, зарядні станції, гіроборди, електроскутери, електровелосипеди та аксесуари, а також товари для спорту та відпочинку були широко представлені на стендах компаній: E‑Bike, E‑line, Асоціації учасників ринку електромобілів, ТОВ «Бліц Авто», Клуб «Електроавтосам» та інших. Експозиція викликала неабиякий інтерес серед учасників та відвідувачів.

Перелік учасників

Традиційно в рамках виставки пройшли тематичні заходи ділової програми:

- Серія екоконференцій «ЕКОtransformation» (організатор: Видавничий дім «Медіа‑Про») - «ЕКО transformation: зелена модернізація виробництва» та «ЕКОtransformation» - «Відходи та утилізація: 50 головних питань» під час проведення яких обговорювались питання оновлених та нових міжнародних стандартів у сфері екологічного управління серії ISO 14000, критеріїв державної підтримки екологічних проектів та пропозиції інвесторів, поводження з відходами електронного та електричного обладнання, інвестиційної привабливості та тарифоутворення у галузі переробки та захоронення відходів.

- Інформаційний семінар «Впровадження ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні: кращі практики» (організатор: Центр ресурсоефективного та чистого виробництва). Представники центру виступили з презентацією «Ресурсоефективне та чисте виробництво: підходи та приклади успішного впровадження на українських підприємствах». Аудиторії було представлено низку цікавих прикладів використання методики РЕЧВ з метою покращення екологічного стану підприємств промислового сектору національної економіки.

Програма докладніше

Другий рік поспіль ТОВ «Екологічні інвестиції» спільно з Міжнародним виставковим центром під час роботи виставки проводять безкоштовний збір відпрацьованих люмінесцентних ламп від населення - «#Здай лампу». Мета акції - інформування щодо правильного поводження з небезпечними побутовими відходами та необхідності їх утилізації. Цього року за допомогою небайдужих до екологічної ситуації було зібрано 147 кг макулатури, 115 кг батарейок, 35 кг дрібної оргтехніки, 140 термометрів, 2067 ламп, 2,5 кг пластику.

Спеціалізована виставка «Екологія підприємства» є майданчиком для вирішення екологічних проблем, що надає можливість фахівцям відстежити зміни законодавчої бази в даній сфері, отримати інформацію про тенденції розвитку екологічної культури на всіх рівнях, порівняти та об'єктивно оцінити ринкові пропозиції.

Кількість відвідувачів‑спеціалістів вищезгаданого комплексного виставкового проекту («AQUA UKRAINE», «КомунТех»/«ДорТехЕкспо», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «ЄвроБудЕкспо», «Екологія підприємства») склала більше 8 500, загальна площа - близько 16 000 кв.м, зібравши під дахом Міжнародного виставкового центру 385 підприємств‑учасників.

Спільно з даними подіями пройшла Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості». Масштабну експозицію відвідало понад 13 000 спеціалістів, серед яких керівний і інженерний склад, фахівці з екологічної безпеки підприємств металургійної і машинобудівної, гірничо‑збагачувальної, енергетичної, хімічної та нафтохімічної, харчової, фармацевтичної, агропромислової галузей, екологічних інспекцій, Держпродспоживслужб, проектних, монтажних, будівельних організацій, науково‑дослідних організацій, інші зацікавлені фахівці.

Галузева приналежність компаній відвідувачів, %

Екологічні підприємства та організації

22,9

Машинобудування

17,6

Металургія

13,7

Хімічна промисловість

10,6

Харчова промисловість

8,9

Будівництво та проектування

6,8

Енергетика та теплопостачання

5,1

Газова та нафтова галузь

4,4

Агропромисловий сектор

3,7

Центральні та місцеві органи влади, інші органи влади

2,9

Наукові та навчальні заклади

1,8

Інше

1,6

 

Тематика, якою цікавилися відвідувачі, %

Очищення промислових викидів

17,6

Тверді промислові відходи та їх утилізація

15,9

Поводження з токсичними та радіологічними відходами

14,2

Електромагнітні та радіаційні випромінювання

9,7

Екологічно безпечні технології та виробництва

7,5

Переробка полімерних відходів

6,7

Очищення та відновлення ґрунтів

5,4

Звукоізоляція, боротьба з шумом

3,8