This version of the page http://oridu.odessa.ua/?fil=7/3/6 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-01-22. The original page over time could change.
ОРІДУ НАДУ при Президентові України
Написати листа
НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ ukr eng карта сайту

Електронний журнал №1 Електронний журнал №2 Електронний журнал №3 Графік проведення мовного клубу 2017-2018

Новини


21 грудня 2017 року

Відбулося планове засідання кафедри, на якому обговорювалися питання виконання індивідуальних планів науково-педагогічних працівників, завдань на другий семестр, якості викладання іноземної мови професійного спрямування, профорієнтації. Запрошена на засідання Євстюніна Ю.В. - декан факультету менеджменту та бізнес-технологій, визначила завдання представників кафедри щодо перекладу документів випускників факультету.






21 грудня 2017 року

Відбулося чергове засідання Мовного клубу на тему "Сhristmas/Різдво", модератором якого виступив старший викладач кафедри І.Л.Петров. Під час засідання Ігор Леонідович поставив перед собою завдання розвінчати міф про те, що саме на різдвяні (новорічні) свята варто купувати продукти, одяг та товари щоденного використання за знижкою. Він застеріг учасників клубу про те, що, знаючи про "мрію" покупців, гіпермаркети, супермаркети та крамниці пропонують охочим купити "якісний" товар за "доступними" цінами. Завершилося засідання клубу вікториною для знавців Різдва та його традицій, яку підготувала і провела старший викладач кафедри Т.Г.Кемарська.




19 грудня 2017 року

Науково-педагогічні працівники кафедри взяли участь у лекції Фан Ніна - директора інституту політології академії суспільних наук Китайської народної республіки. Тема лекції «Чотири політичних досвіди китайської модернізації» розкривала такі аспекти як-от: централізація ресурсів, китайська концепція демократії, громадянські права, експериментальна тактика у вирішенні актуальних проблем країни.




18 грудня 2017 року

Науково-педагогічні працівники кафедри взяли участь у нараді НАДУ при Президентові України у режимі відеоконференцзв’язку з питання запровадження в Національній академії та її регіональних інститутах системи програмного забезпечення для перевірки наукових текстів на плагіат.








з 28 по 30 листопада 2017 року

У відділі підвищення кваліфікації кадрів з 28 по 30 листопада 2017 року проведено тренінг «Ділова українська мова» з підвищення кваліфікації 28 державних службовців категорій «Б» та «В» обласної та районних державних адміністрацій Одеської області. Державні службовці змогли отримати чи оновити базові знання з ділової української мови, необхідні для роботи у сфері публічної влади; забезпечити розуміння основ функціонування офіційно-ділового стилю в сучасних умовах; сформувати вміння спілкуватися, дотримуючись стилістичних норм офіційно-ділового стилю; ознайомитися з основними положеннями НЛП та сугестивної лінгвістики як новітніх наук про вплив та профайлінгу як модерної галузі знань щодо ідентифікації невербальних сигналів співрозмовника, а також базовими техніками вербального та невербального впливу. До проведення занять було залучено провідних викладачів інституту та спеціалістів-практиків: Шматоваленко Л. С. – начальника сектору організації семінарів за договорами відділу підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України, Ковалевську А. В. – кандидата філологічних наук, провідного фахівця відділу комунікацій, старшого викладача кафедри проектного менеджменту ОРІДУ, а також Кірова В. І. – сертифікованого тренера-психолога, магістра державного управління, засновника Центру лідерства «Вершина». Слухачі семінару відзначили високий професійний рівень підготовки занять викладачами, залученими до навчального процесу, та актуальність висвітлених під час навчання тем:«Мовні норми у фаховій діяльності посадовців», «Порядок оформлення ділових паперів», «Стресостійкість в роботі державних службовців», «Основи комунікативної і гендерної лінгвістики та профайлінгу», «Вербальні та невербальні методи безпосереднього впливу», а також вміння зацікавити кожного із слухачів, використовуючи інтерактивні форми навчання.




4-19 грудня 2017 року

Науково-педагогічні працівники кафедри продовжили профорієнтаційну роботу в школах м.Одеси та Одеської області; школах та органах публічної влади півдня України (зокрема, Казанківському та Березнегуватському районах Миколаївської області). У своїх міні-презентаціях викладачі кафедри розповіли про підготовку бакалаврів за спеціальністю 073 «Менеджмент» та за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування», що здійснюються на базі повної загальної середньої освіти.





7-9 грудня 2017 року

Завідувач кафедри української та іноземних мов, к.держ.упр., доцент Н.М.Колісніченко взяла участь у національному симпозіумі-зустрічі за результатами проекту Британської Ради «Англійська мова для університетів» для завідувачів кафедр мовної підготовки професійного спрямування. Мета цього заходу - обмін досвідом та шляхами втілення рекомендацій консультантів проекту, представлених у публікації, та напрацювання подальшого плану дій. Учасники заходу ділилися своїм баченням щодо удосконалення викладання англійської мови професійного спрямування. Також обговорювалися перспективи викладання фахових дисциплін англійською мовою і її статус та роль у процесі інтернаціоналізації вищої освіти в Україні. Цей симпозіум також став заходом, спрямованим на професійний розвиток керівників кафедр мовної підготовки і мав компонент тренінгу "Спостереження та зворотний зв'язок" з врученням сертифікату.





Реалізація пріоритетних напрямів реформування публічного управління та адміністрування

За результатами наукового дослідження з теми «Публічне управління в умовах децентралізації: удосконалення реалізації секторальних реформ у регіональному вимірі», що виконувалася на кафедрі української та іноземних мов, видано збірник матеріалів міжрегіонального науково-практичного семінару «Реалізація пріоритетних напрямів реформування публічного управління та адміністрування» (видання Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Херсонської ОДА).





06 грудня 2017 року

Завідувач кафедри, к.держ.упр., доцент Н.М.Колісніченко взяла участь виїзному семінарі-практикумі до м. Южне, організованому відділом підвищення кваліфікації інституту та керівництвом Южненської міської ради Одеської області. Основним модератором заходу виступила Паскаль Людмила Володимирівна – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – начальник фінансового управління Южненської міської ради. Паскаль Л.В. розповіла слухачам про стратегію економічного і соціального розвитку міста, інвестиційний клімат та освітньо-культурний потенціал. Для учасників семінару також була організована екскурсія новою будівлею Южненської міської ради, стадіоном та колоритними парками й скверами м. Южне.





5 грудня 2017 року

Відбулося позапланове засідання кафедри, на якому розглядалися питання: про організацію навчального процесу у другому семестрі, про оцінювання показників якості навчального процесу, про профорієнтаційну роботу, про режим роботи у грудні-січні-лютому місяцях, про звіти про роботу кафедри у 2017 році, про нові програми підготовки здобувачів першого освітнього рівня за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», про посилення роботи щодо кадрових вимог, про виконання індивідуальних планів роботи науково-педагогічних працівників за перше півріччя 2017-2018 н.р





29-30 листопада 2017 року

Науково-педагогічні працівники кафедри взяли участь в навчальному семінарі-тренінгу за проектом, що здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Завідувач кафедри Н.М. Колісніченко провела тренінг "Засоби комунікаційного впливу на присяжних з боку учасників судового процесу" та виступила з презентацією "Історичний та закордонний досвід функціонування судів присяжних".





28 листопада 2017 року

Науково-педагогічні працівники кафедри взяли участь в загальноінститутській нараді, яку провів директор інституту – М.М. Іжа. Обговорювалися питання з проведення профорієнтаційної роботи інституту: підсумки проведення Дня відкритих дверей, організація профорієнтаційних виїздів до шкіл та районів Одеської області, оновлення презентаційних матеріалів на сайті інституту та виконання плану заходів щодо організації набору здобувачів освіти.





23 листопада 2017 року

Чаюванням ОРІДУ супроводжувалося чергове засідання кафедрального мовного клубу на тему "Boston Tea Party" (Бо?стонське чаюва?ння). На початку зустрічі любителів англійської мови її модератор - ст.викладач Кемарська Т.Г. розповіла коротку історію цієї символічної події (16 грудня 1773 року), коли колоністи-американці, домагаючись скасування введених Англією податків, висловили свій протест проти англійського владарювання і висипали тисячі тонн завезеного з Англії чаю у води Бостонської затоки. Вони вимагали надати їм право самостійно керувати своєю країною. Ця подія послугувала початком американській революції. Учасники засідання - студенти, слухачі, працівники інституту - почули також презентації про прапор США, традиції цієї країни, цікаві факти про американське місто Бостон. Вони співали пісні, розгадували ребуси та переглядали відео. Чаювання вдалося на славу!



21 листопада 2017 року

Науково-педагогічні працівники кафедри відвідали лекції професорів Німецького університету адміністративних наук м. Шпайєр (НУАН) на теми: «Від Кіото до Парижа – багато галасу з нічого» (проф. А. Кнорр), «Управління метрополіями – європейські принципи та деякі приклади» (проф. К. Кох) та «Розвиток центрів надання адміністративних послуг і підтримка вимушених переселенців» (д-р К. Массер). Після англомовних доповідей-презентацій аудиторії була запропонована інтерактивна гра «Маршмеллоу челендж», що розвиває навички роботи в команді.





18 листопада 2017 року

Слухачі 2 курсу факультету публічного управління та адміністрування 18 листопада 2017 року відвідали Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька. Святковий захід організовано кафедрою української та іноземних мов. Група слухачів інституту спільно з першим заступником директора М.П. Поповим, деканом факультету публічного управління та адміністрування І.С. Куспляком та доцентом кафедри української та іноземних мов Г.Г. Стойковою відвідали виставу «Сорочинський ярмарок» за повістю Миколи Гоголя. Це весела історія із щасливим фіналом. Вистава поринає глядачів в атмосферу святкового дійства. Вона увібрала в себе і святковість, і колорит, і всілякі бувальщини, що трапляються на ярмарку… Глядачі попали в небуденний світ, сповнений шуму, народних пісень, запальних танців, надзвичайних пригод і таємниць.




17 листопада 2017 року
ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

Науково-педагогічні працівники кафедри взяли активну учать в організації та проведенні Дня відкритих дверей інституту. У спеціалізованій аудиторії кафедри І.Л.Петров, О.О.Іванько, Т.І.Романенко - старші викладачі кафедри, презентували мету, завдання, сфери діяльності (викладання - навчальні програми, виховання - організаційно-комунікативні заходи, консультування - підготовка публікацій студентських тез, наукове керівництво - редагування статей іноземною мовою тощо), основні пріоритети кафедри, роботу Мовного Клубу та Курсів іноземної мови. Особливий інтерес викликали запропоновані ігрові завдання для знавців іноземної мови, квест для любителів англійської поезії, анонс міжнародних програм, в яких беруть участь здобувачі освіти. Шановні випускники шкіл! Використайте чудову можливість розвиватися і самовдосконалюватися, навчаючись в ОРІДУ НАДУ при Президентові України. Адже вдосконалення навичок іншомовного спілкування в цьому навчальному закладі відриває нові перспективи у різних галузях сучасного життя: іноземні відрядження, переговори з закордонними партнерами, інтернаціональні проекти, навчання за кордоном




16 листопада 2017 року

Відбулося планове засідання кафедри, на якому обговорювалися питання: протипожежної безпеки; планування діяльності інституту у 2018 р. згідно завдань Стратегії розвитку НАДУ при Президентові України на 2017 – 2021 рр.; профорієнтаційної роботи; підготовки до Дня відкритих дверей; відгуків про відкриті заняття викладачів кафедри (доцента Горшкової К.О., ст.викладача Петрова І.Л., ст.викладача Іванько О.О.); навчально-методичного забезпечення дисциплін кафедри з підготовки за бакалаврською програмою спеціальності "Публічне управління та адміністрування"; результатів наукового семінару для аспірантів та публікацію електронного журналу; підготовки Звіту з наукової діяльності за 2017 рік. На завершення на засіданні методичного майданчика ст.викладач Є.М.Яцун поділилася досвідом розробки методичних рекомендацій до дисципліни/модуля/змістового модуля з підготовки.





16 листопада 2017 року

У рамках проведення профорієнтаційної роботи в школах Одеської області старший викладач кафедри української та іноземних мов Петров І.Л. відвідав навчальний заклад Татарбунарського району Одеської області. Ігор Леонідович зустрівся з першим заступником голови Татарбунарської райдержадміністрації Стеценко В.Д., керівником аппарату Коваль М.М. та керуючою справами виконавчого комітету Татарбунарської райдержадміністрації Коваль Л.В.. Петров І.Л. презентував інститут працівникам структурних підрозділів. Була організована презентація інституту для учнів старших та випускних класів Татарбунарського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I-III ступенів – гімназія». Старший викладач кафедри розповів про умови вступу на факультет публічного управління та факультет менеджменту та бізнес технологій ОРІДУ НАДУ при Президентові України.





14 листопада 2017 року

З презентацією на «Аспірантських слуханнях» результатів свого дисертаційного дослідження виступила Самойленко А.П. - аспірант кафедри 3го року навчання. Проблематика соціального партнерства органів місцевого самоврядування, профспілок та роботодавців викликала жвавий інтерес аудиторії. За результатами обговорення було рекомендовано посилити обґрунтування впливу органів місцевого самоврядування на розвиток партнерства між різними суб’єктами взаємодії.






9 листопада 2017 року

Викладачі кафедри активно долучилися до диктанту національної єдності.









9 листопада 2017 року
День факультетів

День факультетів — свято, яке вже стало традиційним в інституті, родинним і на яке щороку всі очікують з нетерпінням. Незабутні урочистості, які об'єднують студентів, слухачів і викладачів, відбулися в надзвичайно теплій сімейній атмосфері та подарували чимало позитивних емоцій, сюрпризів і яскравих вражень. Цього року кафедра української та іноземних мов отримала грамоту керівництва інституту за високий професіоналізм, інноваційні підходи та самовіддану працю професорсько-викладацького складу у підготовці здобувачів вищої освіти. Вітаємо кафедру з цією нагородою! Нових досягнень на ниві вдосконалення іншомовної компетентності вихованців ОРІДУ НАДУ при Президентові України!



9 листопада 2017 року
Третій науковий англомовний семінар "New insights in public administration" (Нове розуміння публічного управління)

Третій щорічний науковий семінар "New insights in public administration" (Нове розуміння публічного управління) кафедри української та іноземних мов розпочався вітальними словами Попова М.П., першого заступника директора, Матвєєнко І.В., заступника начальника відділу з координації наукової роботи та докторантури, які привітали його учасників, підкреслили значення вивчення іноземної мови у підготовці аспірантів - здобувачів ступеня доктора філософії, побажали активного використання навичок іншомовного спілкування в професійній та науковій діяльності. Семінар став завершальним етапом у вивченні навчальних дисциплін «Іноземна мова в професійній діяльності дослідника публічного управління та адміністрування» та «Мистецтво комунікації та презентації наукових результатів іноземною мовою» для докторів філософії спеціальності 074 "Публічне управління і адміністрування". Тематика заходу розкривала напрямки дисертаційних досліджень аспірантів всіх форм навчання. Учасники семінару презентували актуальність, цілі, завдання, новизну та передбачувані результати своїх досліджень. Організатори семінару - завідувач кафедри Н.М.Колісніченко та доцент І.А.Пуленко підвели підсумки заходу, відзначили високий рівень володіння мовою всіх учасників та їх навички представлення своїх напрацювань.



8 листопада 2017 року
Вручення сертифікатів випускникам курсів англійської мови

Для випускників курсів англійської мови відбулося вручення сертифікатів, що згідно із Загальноєвропейськими Рекомендаціями з мовної освіти Ради Європи, відповідають рівням А2, В1 та підтверджують знання мови. Керівник курсів - старший викладач кафедри І.Л.Петров та завідувач кафедри Н.М.Колісніченко привітали випускників курсів з тим, що перед ними відкриваються нові перспективи у різних галузях сучасного життя. Колишні "курсанти" подякували за цікаве й ефективне навчання, за високий рівень якості викладання мови.







05 листопада 2017 року

Слухачі 2 курсу заочної форми навчання факультету публічного управління та адміністрування відвідали Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька. Святковий захід організовано викладачами кафедри української та іноземних мов Г. Стойковою та Т. Кемарською. Усі учасники отримали приємні емоції від вистави «Сватання на Гончарівці» за однойменною п’єсою Г. Квітки-Основ’яненка. У виставі показані українські традиції, звучали народні пісні, актори дивували гарними аріями та ніжною любов’ю до української землі та українського народу. Дійство відбувалося під живий супровід оркестру, що наповнило урочистістю теплу атмосферу в залі.







02 листопада 2017 року

Викладачі кафедри взяли активну участь у вікторині «Що? Де? Коли?», яку організувала кафедра менеджменту. Свої кругозір, ерудицію та знання з питань менеджменту продемонстрував старший викладач кафедри Петров І.Л.








29 жовтня 2017 року

Студенти, слухачі, викладачі та працівники інституту за ініціативи та організаційного сприяння Стойкової Галини Георгіївни - доцента кафедри, відвідали Одеський академічний український музично-драматичний театр ім.В.Василька, де переглянули виставу "Кайдаші" за класичною повістю Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я». Актори майстерно відтворили життя, побут, звичаї та традиції українського народу минулого століття. Глядачі спостерігали за сім’єю, в якій трапляється все: свята і будні, сварки і примирення, суперечки між батьками і синами, між свекрухою і невістками. У виставі «Кайдаші» сподобалося все: соковиті народні характери, яскраві діалоги, українські обряди та звичаї, комедійні ситуації та трагічні непорозуміння.







28 жовтня 2017 року

Викладачі кафедри разом із іноземними колегами - учасниками Всеукраїнської науково-практичної конференції за міжнародної участі «Реформування публічного управління: теорія, практика, міжнародний досвід» відвідали Одеський Національний Академічний театр Опери та Балету, де слухали оперу "Любовний напій" Гаетано Доніцетті. Чудове виконання своїх партій акторами театру акцентувало основну ідею вистави - "цілюще джерело щирих почуттів – і є справжній любовний напій".







27 жовтня 2017 року

Науково-педагогічні працівники кафедри взяли участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції за міжнародною участю "Реформування публічного управління та адміністрування: теорія, практика, міжнародний досвід", що відбулася в ОРІДУ НАДУ при Президентові України. Більшість представників кафедри презентували свої тези на секційному засіданні "Реформування системи професійного навчання публічних службовців".







26 жовтня 2017 року

Викладачі кафедри взяли участь у написанні Всеукраїнського правового диктанту. Свої знання актуальних проблем в сфері права, відповідно - рівень своєї правової грамотності продемонстрував старший викладач кафедри Петров І.Л








26 жовтня 2017 року

За участі слухачів магістратури спеціальності «Менеджмент» відбулося чергове засідання мовного клубу на тему Can we trust what we hear? (Чи можемо ми довіряти тому що чуємо?). Модератор заходу – завідувач кафедри Колісніченко Н.М., - запропонувала аудиторії згадати слова, які звучать «майже» однаково в українській та англійській мовах, проте мають різне значення; розглянули слова-омоніми (пишуться і тлумачаться по-різному, проте звучать однаково), тощо. Найбільший інтерес викликали фрази англійською мовою, які мають «еквівалент» в українській/російській мовах. Закінчилося засідання словами та словосполученнями зі сфери менеджменту (проектного менеджменту), які мають іншомовне походження.





19 жовтня 2017 року

Відбулося планове засідання кафедри, на якому розглядалися питання про новий Закон України "Про освіту"; про затвердження уточнених обсягів навчального навантаження науково-педагогічних працівників, індивідуальних планів роботи викладачів; про виконання плану роботи кафедри; про наукову діяльність кафедри (підготовка звіту з наукової діяльності); про хід підготовки до кафедрального наукового семінару "New Insights in Public Administration"; про організацію англомовних заходів; про профорієнтаційну роботу та про відкриті заняття науково-педагогічних працівників кафедри. Тему методичного майданчика "Глосарій з публічного управління" презентував старший викладач кафедри І.Л.Петров.





9 жовтня 2017 року

Старший викладач кафедри Яцун Є.М. провела відкрите заняття на тему «Four functions of management» (Чотири функції менеджменту) зі слухачами 1 курсу денної форми навчання факультету "Менеджмент". Під час заняття викладач використовувала роздатковий матеріал, презентацію та відеофільм з тематики, що дало змогу магістрантам показати високий рівень результативності та володіння теоретичним матеріалом, вміння його застосовувати на практиці.







28 вересня 2017 року

відбулося підсумкове практичне заняття в групі 1 "Організація правової роботи в органах публічної влади" спеціальності "Державне управління" 3-го курсу заочної форми навчання (ст.викладач Кемарська Т.Г.). Тема заняття - "Повідомлення з тематики публічного управління та адміністрування й презентації на його основі. Бесіда іноземною мовою згідно тематики повідомлення". Велася жвава дискусія про роль державних службовців в суспільстві, формування та імплементацію державної політики.






27 вересня 2017 року

Поновилася у новому навчальному році робота міжкафедрального Коворкінг-Клубу «Світ навколо тебе». Пахомова Т.І., завідувач кафедри регіональної політики і публічного управління; Колісніченко Н.М., завідувач кафедри української та іноземних мов; Овчаренко С.В., професор кафедри гуманітарних і соціально-політичних наук обговорили плани на майбутнє, графік та тематику засідань. Темою зустрічі стали також актуальні питання оновлення магістерської програми підготовки з публічного управління та адміністрування у контексті децентралізації.




27 вересня 2017 року

Відбулося перше у 2017-2018 навчальному році засідання Мовного клубу за темою «Institutions of the European Union (Інституції Європейського Союзу)». Під керівництвом доцента кафедри А.П.Маєва стажист інституту Еліас Шемпф презентував історію створення та структуру інституцій та органів ЄС. У ході презентації демонструвалися відео про парламент ЄС, комісію ЄС, раду ЄС. Відбувалася активна взаємодія з аудиторією - слухачами заочної форми навчання спеціальності "Публічне управління та адміністрування" - тлумачилися слова й вирази, ставилися запитання.




22-23 вересня 2017 року

Викладачі кафедри взяли активну участь у процедурі прийому до аспірантури Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Вступний іспит до аспірантури з іноземної мови (англійської, німецької) передбачав чотири складові: читання, переклад, аудіювання, усне мовлення. Вступники до аспірантури демонструвати: здатність розуміти основний зміст текстів професійного спрямування; розуміння фахових дискусій у галузі публічного управління та адміністрування; уміння висловлюватися щодо запропонованих тем, обґрунтовувати напрямок свого дисертаційного дослідження та аргументувати його вибір.




21 вересня 2017 року

Викладачі кафедри взяли участь у IX Щорічних Рішельєвських академічних читаннях на тему: «Професійна підготовка та розвиток державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування: виклики, завдання, перспективи», що відбулися за сприяння Національного агентства України з питань державної служби, Національної академії державного управління при Президентові України та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу спільно з Одеською обласною державною адміністрацією, Одеською обласною радою, Одеською міською радою та Одеським регіональним інститутом державного управління НАДУ при Президентові України.




18 вересня 2017 року

Відбулося засідання кафедри, на якому розглядалися питання: про план роботи кафедри української та іноземних мов на 2017-2018 навчальний рік; про українсько-німецький рік мов 2017/2018; про затвердження графіків консультацій, взаємовідвідування навчальних занять, відкритих занять; про підготовку до щорічної науково-практичної конференції ОРІДУ НАДУ; про публікації методичних рекомендацій дисциплін та модулів, що викладаються на всіх спеціальностях та всіх рівнів підготовки; про організацію навчального процесу та виконавську дисципліну науково-педагогічних кадрів кафедри; про звітування аспіранта 3го року навчання О.Самойленко.




7-8 вересня 2017 року

Завідувач кафедри, к.держ.упр., доцент Н.М.Колісніченко разом із командою викладачів інституту взяла участь у одноденних семінарах з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Одеської області за темою: «Запобігання корупції в органах публічної влади» у Білгород-Дністровському та Татарбунарському районах, ініційованих управлінням підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України.





1 вересня 2007 року

Викладачі кафедри взяли участь в урочистостях до Дня знань. День знань, особливе, завжди яскраве і насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою свято. Студентам, які здобувають освіту в ОРІДУ НАДУ при Президентові України, бажаємо наполегливо йти до своєї мети – оволодіти омріяною професією в нашому навчальному закладі, зустріти добрих і надійних друзів, наставників.Нехай новий навчальний рік стане для кожного часом звершень і відкриттів. Навчайтесь та працюйте із задоволенням, використовуйте кожен день для підкорення вершин в освіті та науці. Успіхів всім нам у новому навчальному році!





29 серпня 2017 року

Відбулося перше в новому навчальному році засідання кафедри, на якому розглядалися питання: про результати проведення конкурсу науково-педагогічних працівників кафедри; про розподіл ставок науково-педагогічних працівників кафедри на 2017-2018 навчальний рік; про затвердження навчальних програм дисциплін з підготовки докторів філософії; про розподіл обов’язків між професорсько-викладацьким складом кафедри; про затвердження графіків: взаємовідвідування навчальних занять; про вступ до докторантури та аспірантури; про підготовку до проведення урочистих зборів з нагоди початку 2017-2018 н.р.; про проведення засідань «Мовного Клубу», роботу курсів англійської мови кафедри української та іноземних мов; про "Положення про кафедру"; про "План роботи кафедри на 2017-2018 н.р.".





25 липня 2017 року

Завідувач кафедри Н.М.Колісніченко взяла участь у зустрічі «ОБСЄ кафе в Одесі» на тему «Факти мають значення: чому цивільний моніторинг важливий», присвяченій діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ). Представники СММ ОБСЄ у неформальній атмосфері обговорити діяльність Місії та поділитися своїми думками щодо того, чому моніторинг є важливим, чим займається СММ ОБСЄ, які основні результати роботи Місії. Промовці: Александр Хуг, перший заступник Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні; представники моніторингової команди СММ ОБСЄ в Одесі; представники Управління Верховного комісара ООН з прав людини — Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.






30 червня 2017 року

Програма наукового семінару "Іншомовна комунікативна компетентність державних службовців" (модератор - завідувач кафедри Н.М.Колісніченко) передбачала обговорення технічного завдання на виконання фундаментального дослідження на 2018/2020 рр. "Іншомовна комунікація у підготовці публічних службовців: вивчення та запровадження європейського досвіду" на базі кафедри української та іноземних мов Інституту. Колісніченко Н.М. надала обґрунтування актуальності дослідження; проблематики дослідження (об'єкта, предмета дослідження, загальної проблеми, на вирішення якої спрямовано НДР тощо); мети й основних завдань НДР; стану дослідженості проблеми; очікуваних наукових результатів виконання НДР; очікуваного використання отриманих результатів; етапів роботи. У підсумку було вирішено провести огляд сучасного стану теми та обґрунтування методології досліджень.






22 червня 2017 року

Викладачі кафедри Кемарська Т.Г., Петров І.Л., Романенко Т.І. взяли участь у семінарі-симпозіумі «Сучасні культурні практики для розвитку громади», надавши професійний переклад виступів-презентацій представників університету Лафборо (Велика Британія). Тематика заходу включала розгляд та обговорення таких питань як-от: аспекти публічної сфери культури та потреби громади; процес створення єдиного дослідницького простору у сфері мистецтва, культура та громади; графічні образи урбаністичного простору; застосування оцифрованих оповідей для навчання в сфері культури та культурної спадщини у світлі тенденцій освіти 21-го століття. [ПРОГРАМА]






21 червня 2017 року

Завідувач кафедри Н.М.Колісніченко взяла участь у зустрічі Іжі М.М., директора ОРІДУ НАДУ при Президентові України, з представниками Університету Лафборо (Велика Британія): професором Найджелом Вудом; доктором Джіліан Уайтлі; доктором Робертом Гарлендом; доктором Антонією Лігуорі. Цього ж дня відбулося обговорення можливостей співпраці між навчальними закладами та їхніми структурними підрозділами на базі кафедри філософських та соціально-політичних наук, в якому брали участь завідувач кафедри Н.М.Колісніченко та доцент кафедри С.В.Насакіна.






15 червня 2017 року

Завідувач кафедри Н.М.Колісніченко виступила на засіданні Науково-експертної ради Інституту з презентацією «Іноземна мова як ефективний інструмент наукових досліджень», в якій розкрила такі питання: типи англійської мови для спеціальних цілей; види іншомовної комунікативної компетенції науковця (мовна (лінгвістична) компетенція, мовленнєва компетенція, соціокультурна компетенція, соціолінгвістична компетенція, загально наукова компетенція)






14 червня 2017 року

Відбулося чергове засідання кафедри, на якому розглядалися питання: профорієнтації та вступної кампанії до Інституту; графіків оглядових лекцій та вступних іспитів на спеціальність «Публічне управління та адміністрування»; організації та проведення симпозіуму «Сучасні культурні практики для розвитку громад» спільно з викладачами університету Лавборо, Велика Британія; відпусток; засідання Вченої ради за результатами конкурсної комісії; бібліотечного фонду Інституту з викладання іноземної мови; протипожежної безпеки.






29 травня – 9 червня 2017 року

Викладачі кафедри взяли активну участь у програмі практики учнів 10-х класів економічного ліцею м.Одеси на базі Інституту. Доцент К.О.Горшкова провела краєзнавчу вікторину «Що? Де? Коли?»; ст.викладач Кемарська Т.Г. оцінювала лексико-граматичні знання ліцеїстів в межах проведеної Олімпіади з анлійської мови; ст.викладач Є.М.Яцун разом зі студентами та слухачами організувала «відкрите» засідання «Мовного клубу» на тему «Найвпливовіші люди світу»; ст.викладач Т.І.Романенко провела поетичний конкурс; завідувач кафедри Н.М.Колісніченко презентувала «Органи та інституції ЄС». За результатами проведеної роботи всі викладачі отримали подяку від директорату інституту



8 червня 2017 року

В аудиторiї № 305 вiдбулося позачергове засiдання мовного клубу за темою «English poetry». Модератором виступала старший викладач кафедри української та iноземниx мов Романенко Тетяна Iванiвна. Гостями мовного клубу були учнi 10го класу економiчного лiцею, якi проxодять стажування у ОРIДУ НАДУ при Президентові України. Програма засідання передбачала надання інформації про найвiдомiших поетiв Англї, вiкторину про життя та творчість англiйських поетiв. Юним лiцеїстам було також запропоновано спробувати себе у творчості - вони складали вiрші з заданими римами, що також знайшло вiдгук у юнакiв та дiвчат




2 червня 2017 року

Доцент кафедри Горшкова К.О. організувала та провела краєзнавчу вікторину ""Що? Де? Коли?" в рамках програми стажування учнів Одеського економічного ліцею








2 червня 2017 року

Старший викладач кафедри Кемарська Т.Г. організувала та провела Олімпіаду з англійської мови в рамках програми стажування учнів Одеського економічного ліцею








30 травня 2017 року

Викладачі кафедри стали учасниками чергового засідання міжкафедрального (кафедра регіональної політики і публічного управління, української та іноземних мов, європейської інтеграції) Коворкінг-Клубу «Світ навколо тебе» на тему: «Місце вченого у європейському соціокультурному просторі». Модератором заходу виступила Мамонтова Е.В., д.політ.н., професор, професор кафедри регіональної політики і публічного управління. У дискусії взяли участь Колісніченко Н.М., к.держ.упр., доцент, завідувач кафедри української та іноземних мов, Кадук Н.І., к.політ.н., доцент, доцент кафедри європейської інтеграції, аспіранти першого року навчання (Мусійовський А.Й., Кулешов В.В., Бабич О.В., Пушкаревський С.В., Єрко О.В., Лупашко А.П., Биков І.Г., Стратієвська Н.Ф., Присяжнюк І.М.), а також працівники Інституту: Фольгіна Т.О., Нефьодова Н.А., Привалова Н.В., Лисюк І.Є., Яценко К.А. Цікаві доповіді щодо місця науки в освіті, науки та влади, етики наукових публікацій, історії університетської освіти презентували Кулешов В.В., Мусійовський А.Й., Бабич О.В. та ін.






25 травня 2017 року

Відбувся науково-практичний семінар "Майстерня секторальних реформ: регіональний вимір" аспірантів ОРІДУ НАДУ при Президентові України всіх форм навчання. Захід було організовано і проведено в межах наукового дослідження з теми: «Публічне управління в умовах децентралізації: удосконалення реалізації секторальних реформ у регіональному вимірі», що виконується на кафедрі української та іноземних мов (Науковий керівник - Колісніченко Н.М.; відповідальний виконавець - Стратієвська Н.Ф.).








25 травня 2017 року

Стажер Інституту Максиміліан Оле (Німеччина) виступив з англомовною презентацією "Інтеграція й депортація" (Integration and Deportation) стосовно політики щодо біженців у Німеччині. Аудиторію склали слухачі всіх груп 1 курсу спеціальності "Публічне управління і адміністрування" заочної форми навчання. Доповідач розкрив географію, причини та адміністративні процедури поводження з біженцями - реєстрація, надання та відмова у наданні соціальної допомоги та притулку, європейські практики реадмісії тощо. Слухачі ставили запитання щодо умов реєстрації, медичного страхування біженців, щодо особливостей політики діючого уряду, щодо узгодженості дій країн-членів ЄС у цьому питанні.






24 травня 2017 року Тематичне заняття "Federalism in Germany (Федералізм в Німеччині)"

Заняття зі слухачами 1 курсу спеціальності "Публічне управління і адміністрування" спеціалізації "Регіональне управління" заочної форми підготовки провів стажер Інституту Максиміліан Оле. Тема його презентації розкривала систему державного федерального устрою Німеччини. Серед питань, що розглядалися були: 16 земель Німеччини; Федеральний парламент — Бундестаг, Федеральна Рада - Бундесрат; процедура прийняття федеральних законів. За допомогою своїх запитань слухачі намагалися провести порівняльний аналіз законодавчих органів України і Німеччини, виявити базові відмінності між унітарною та федеративною державою.






23 травня 2017 року «Жива бібліотека»

Викладачі та аспіранти кафедри взяли участь у засіданні «Живої бібліотеки» під назвою «Формула успіху: від студента до науковця», що було ініційоване, організоване та проведено керівництвом Наукового товариства студентів, слухачів, аспірантів, докторантів та молодих вчених ОРІДУ НАДУ при Президентові України. Однією із "живих книг" виступила Колісніченко Н.М., завідувач кафедри української та іноземних мов, яка обґрунтувала назву своєї "книги", надала її коротку анотацію та сформулювала свою "формулу успіху".






23 травня 2017 року

Відбулося позачергове засідання Мовного клубу на тему "В.Шекспір і Британія" (William Shakespeare and Britain). Слухачі 1 курсу спеціальності "Публічне управління і адміністрування" заочної форми навчання разом зі своїм викладачем - доцентом кафедри Насакіною Світланою Вікторівною "прослідкували" за біографією великого англійського поета на тлі історичних подій його країни. Учасники засідання клубу цитували рядки з поем, сонетів та віршів В.Шекспіра.






23 травня 2017 року До Всесвітнього дня культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку та Дня слов’янської писемності і культури

У читальній залі інституту пройшло свято поезії, яке організували та провели викладачі кафедри української та іноземних мов до Всесвітнього дня культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку та Дня слов’янської писемності і культури. Лунали вірші вірменською, болгарською, угорською, польською, білоруською, англійською, французькою та німецькою мовами у виконанні не тільки студентів і слухачів, але й викладачів та працівників Інституту. Глядачі й учасники заходу поринули в поетичний світ культур, що сприяє встановленню діалогу між ними. Під час декламування всі відчули цінність і важливость розмаїття культур, позитивну роль культурної різноманітності.






19 травня 2017 року Концерт «Європейська музика в Османському палаці»

Доцент кафедри української та іноземних мов К.О. Горшкова та старший викладач кафедри Т.Г. Кемарська на запрошення Генерального консульства Туреччини в Одесі у межах заходів з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Туреччиною і Україною відвідали концерт «Європейська музика в Османському палаці», що був представлений турецьким диригентом д-ром Емре Араджи за участі Національного Одеського філармонійного оркестру.






19 травня 2017 року Всеукраїнська конференція «Європейський союз: минуле – сьогодення – майбутнє»

Викладачі кафедри взяли участь у конференції, яка відбулася в Великій сесійній залі Одеської міської ради і була присвячена 60-річчю Римських договорів та 25-річчю Маастрихтського договору. Організатори конференції: Одеська міська рада та кафедра європейської інтеграції ОРІДУ НАДУ при Президентові України за підтримки Представництва МЗС України в Одесі. У роботі конференції взяли участь: керівники органів публічної влади, перші особи дипломатичних місій, акредитованих в Одесі, провідні вчені та фахівці, докторанти, аспіранти, а також слухачі Інституту та інших міських і регіональних ВНЗ.



18 травня 2017 року ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Cуспільно-політичний та соціокультурний розвиток південного регіону України: історичні традиції і сучасні тенденції»

Викладачі кафедри взяли участь у роботі конференції кафедри філософських та соціально-політичних наук Інституту. Головував на конференції професор О.П. Якубовський, виступали з доповідями заступник директора з наукової роботи доктор наук з державного управління, професор С.А. Попов; український політик С.Р. Гриневецький; професор кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін Одеського державного університету внутрішніх справ В.А. Савченко; доктор філософських наук, професор кафедри соціології Одеського національного університету ім.. І.І. Мечников А.В. Худенко.



17 травня 2017 року

Відбулося позачергове засідання кафедри, на якому розглядалися питання організації комунікативних заходів (кафедральних та загальноінститутських):

- святкування Всесвітнього дня культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку та проведення поетичного форуму 23 травня о 15.30 в читальній залі Інституту;
- проведення краєзнавчої вікторини "Що? Де? Коли?";
- проведення презентації "Біженці" Максиміліана Оле - стажера з Німеччини 25 травня 2017 року;
- проведення Олімпіади з англійської мови;
- проведення засідання Мовного клубу;
- організація та проведення англомовних заходів під час проходження стажування в ОРІДУ НАДУ при Президентові України учнів економічного ліцею м.Одеси.



16 травня 2017 року

Відбулися кандидатські іспити з іноземної мови аспірантів та здобувачів наукового ступеня кандидата наук державного управління всіх форм навчання. Головою екзаменаційної комісіє Поповим С.А., екзаменаторами-викладачами кафедри української та іноземних мов (Колісніченко Н.М., завідувач кафедри; Пуленко І.А., доцент кафедри; Горшкова К.О., доцент кафедри) визначено їхній високий рівень підготовки.






12 травня 2017 року Науково-практичний семінар з реалізації пріоритетних напрямів реформування публічного управління та адміністрування (м.Херсон)

В межах НДР «Публічне управління вумовах децентралізації: удосконалення реалізації секторальних реформ у регіональному вимірі», що виконується на кафедрі української та іноземних мов, викладачі та аспіранти Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України разом із Херсонською обласною державною адміністрацією та Херсонським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій(ХОЦПП) провели науково-практичний семінар з реалізації пріоритетних напрямів реформування публічного управління та адміністрування на базі ХОЦПП (м.Херсон). З вітальними словами перед учасниками семінару виступили: Клюцевський В.І. – керівник апарату Херсонської обласної державної адміністріації; Білорусов С.Г. – директор Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, доцент, кандидат технічних наук; Попов С.А. – професор, доктор наук з державного управління, заступник директора Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України; Лопушинський І.П. – завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, доктор наук з державного управління, професор. Колісніченко Н.М., завідувач кафедри, виступила на пленарному засіданні із презентацією "Реалізація секторальної реформи в галузі освіти: шкільні округи". За результатами семінару було вирішено продовжити дискусію з питань реформування публічного управління в межах семінару "Майстерня секторальних реформ" на базі ОРІДУ НАДУ при Президентові України.



11 травня 2017 року Фестиваль англійської мови та культури English Fest

Викладачі кафедри української та іноземних мов разом із деканатом факультету менеджменту та активістами студентського самоврядування інституту організували і провели на базі Інституті Фестиваль англійської мови та культури English Fest. Захід організований за підтримки Департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації. Мета фестивалю - популяризація англійської мови засобами культури і мистецтва, підвищення пізнавальної діяльності учнів до культури англомовних країн, виявлення здібних та обдарованих дітей, активізації позакласної роботи з англійської мови. У фестивалі взяли участь більше 100 учнів 9-х класів шкіл м. Одеси й Одеської області, зокрема Білгород-Дністровського, Біляївського, Ізмаїльського, Лиманського районів та м.Чорноморськ. Відповідальним організатором від кафедри була старший викладач О.О.Кубрак. Модераторами конкурсів виступили:

- лексико-граматичний конкурс - доцент Горшкова К.О., старший викладач Кемарська Т.Г.
- краєзнавчий конкурс - старші викладачі Яцун Є.М. та Кубрак О.О.
- поетичний конкурс - старші викладачі Романенко Т.І та Петров І.Л.



10-13 травня 2017 року Проведення профорієнтаційної роботи в органах публічної влади та навчальних закладах м. Херсона і області

Колісніченко Н.М., завідувач кафедри української та іноземних мов, у складі робочої групи приймальної комісії інституту (Попова С.А., заступника директора з наукової роботи, Гулєвич А.Ю., начальника відділу прийому, розподілу слухачів та профорієнтаційної роботи) провела профорієнтаційну роботу в органах публічної влади та навчальних закладах Херсонської області (Білозерський район) і міста Херсона. 10 травня відбулася зустріч з керівництвом Херсонської обласної державної адміністрації; зустріч-презентація з керівниками кадрових служб територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади. 11 травня Колісніченко Н.М. відвідала навчальні заклади м. Херсона. 12 травня презентувала Інститут на нараді голів районних рад у залі Херсонської обласної ради.



5 травня 2017 року Презентація "Federalism in Germany (Федералізм в Німеччині)"

Стажер Інституту Максиміліан Оле презентував систему державного федерального устрою Німеччини перед слухачами 1 курсу спеціальності "Публічне управління і адміністрування" заочної форми підготовки. Серед питань, що розглядалися були: 16 земель Німеччини; Федеральний парламент — Бундестаґ, Федеральна Рада - Бундесрат; процедура прийняття федеральних законів. Особливий інтерес слухачів викликали питання "вирівнювання" фінансування земель.





4 травня 2017 року Прийом в Генеральному консульстві Туреччини в Одесі.

Викладачі кафедри (завідувач кафедри Колісніченко Н.М, доцент Горшкова К.О., старші викладачі Кубрак О.О., Маєв А.П.) взяли участь в урочистому прийомі, що відбувся в Генеральному консульстві Туреччини в Одесі.








04 травня 2017 року Круглий стіл на тему «Безпека та співробітництво в Чорноморському регіоні: історичні засади та сучасні виклики».

Викладачі кафедри (завідувач кафедри Колісніченко Н.М, доцент Горшкова К.О., старші викладачі Кемарська Т.Г., Кубрак О.О., Маєв А.П.) взяли участь у українсько-турецькому «круглому столі» на тему: "Безпека та співробітництво в Чорноморському регіоні: історичні засади та сучасні виклики", що проводився в ОРІДУ НАДУ при Президентові України за ініціативи Генерального консульства Туреччини в Одесі. Доповіді та дискусії стосувалися сучасних загроз та викликів у Чорноморському регіоні, розвитку українсько-турецького співробітництва у різних сферах, історичних аспектів відносин між країнами, підтримки України з боку Туреччини на сучасному етапі.




28 квітня 2017 року
До Всесвітнього дня книг і авторського права

Відбулося засідання міжкафедрального (кафедра української та іноземних мов, кафедра регіональної політики і публічного управління, кафедра філософських і соціально-політичних наук) Коворкінг-Клубу "Світ навколо тебе". Цього разу до роботи клубу долучилися слухачі магістратури спеціальності "Менеджмент". Модератором заходу була Колісніченко Н.М., завідувач кафедри української та іноземних мов. У дискусії "Порушення і захист авторського права" (як потреби захистити права авторів літературних творів, творів мистецтва; фактично будь-яких результатів творчої діяльності, включаючи комп'ютерні програми, бази даних, фільми, архітектурні проекти, рекламні проспекти, технічні креслення тощо) взяли участь Мамонтова Е.В., доктор політичних наук, професор кафедри регіональної політики і публічного управління; Овчаренко С.В., доктор філософських наук, професор кафедри філософських і соціально-політичних наук; Чорнолуцький В.П., кандидат наук державного управління, старший викладач кафедри регіональної політики і публічного управління; Євстюніна Ю.В., кандидат педагогічних наук, декан факультету "Менеджменту".




27 квітня 2017 року
Секція № 5 «New Insights into Management» XVIII Всеукраїнської щорічної студентської науково-практичної конференції

Відбулося засідання секції № 5 «New Insights into Management» в межах XVIII Всеукраїнської щорічної студентської науково-практичної конференції за міжнародною участю: «Сучасний менеджмент: моделі, стратегії, технології». У засіданні секції взяли участь студенти та слухачі з України, Польщі, Румунії та Німеччини. За головуванням старшого викладача кафедри Романенко Тетяни Іванівни та членів журі (завідувача кафедри Колісніченко Н.М., старших викладачів Кемарської Т.Г., Кубрак О.О., Петрова І.Л.) були визначені кращі виступи за такими критеріями: актуальність теми, майстерність презентації, рівень володіння мовою. Переможцями за результатами оцінювання журі стали:
1 місце – Андреа Беатрiс Адамаке (Унiверситет Ясс, Румунiя) ;
2 місце – Морозовська Карина (ОРIДУ НАДУ при Президентові України, факультет менеджменту, студентка 2 курсу);
3 місце - Демедюк Юрiй (OPIДУ НАДУ при Президентові України, факультет публічного управління і адміністрування, слухач 1 курсу). Переможцем конкурсу «глядацьких симпатій» став Максиміліан Оле (Німеччина) – стажер ОРІДУ НАДУ при Президентові України.




26 квітня 2017 року

Відбулося чергове засідання кафедри української та іноземних мов, на якому розглядалися питання: про підготовку до 18 Всеукраїнської щорічної студентської конференції; про оновлення навчально-методичного забезпечення дисциплін; про підготовку та організацію Олімпіади з англійської мови; про підготовку до Фестивалю англійської мови і культури; про підготовку та організацію кафедрального краєзнавчого конкурсу «Що? Де? Коли?»; про засідання Коворкінг-клубу слухачів та викладачів Інституту на базі кафедри української та іноземних мов присвяченого Всесвітньому дню книг і авторського права; про публікації викладачів іноземною мовою. Завершилося засідання звітом старшого викладача Кубрак О.О. про осучаснення змісту, форм та методів навчання




20 квітня 2017 року

Відбулося чергове засідання мовного клубу на тему «Мотивація» «Motivation», модератором якого виступив ст викладач кафедри Петров І.Л.. Формою проведення став квест - записання відповіді. Учасниками заходу виступили студенти спеціальності «Менеджмент» та слухачі денної форми навчання спеціальності «Публічне управління та адміністрування»









20 квітня 2017 року

Завідувач кафедри Н.М.Колісніченко провела тренінг "Робота в команді щодо досягнення спільної мети" в межах навчання працівників апарату Херсонської обласної державної адміністрації. Загалом були присутні близько 90 осіб апарату. Розглядалися питання: що таке команда; типи команд; значення лідера в команді; ролі членів команди; ефективна команда; мета як визначальний чинник роботи команди. У кінці заняття кожна зі сформованих команд виготовила свій герб та озвучила командний девіз.









13 квітня 2017 року Навчально-методичний семінар "Організація проведення атестації осіб, які претендують на вступ до державної служби, щодо вільного володіння державною мовою"(м.Київ)

Завідувач кафедри української та іноземних мов Н.М.Колісніченко взяла участь у навчально-методичному семінарі, організованому Національним агентством України з питань державної служби спільно з Міністерством освіти і науки України на базі Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.









18 квітня 2017 року

Завідувач кафедри Н.М.Колісніченко зустрілася з Г.Джоунсом – головним академічним консультантом з вищої освіти Півдня України, тренером CELTA, DELTA. Обговорювалися питання співпраці та участі у комунікативних заходах Інституту, можливості атестування викладачів на рівень володіння іноземною мовою (рівень В2).









12 квітня 2017 року

Відбулося позачергове засідання Мовного Клубу на тему «Social networking» (Соціальні мережі) під керівництвом старшого викладача кафедри Яцун Є.М., в якому брали участь слухачі магістратури та студенти 1 курсу факультету менеджменту денної форми навчання. Питання, які обговорювалися: що таке соціальні мережі і чому вони такі популярні, як спілкування в соціальних мережах впливає на наше приватне життя. Студенти факультету менеджменту розповіли про свій досвід спілкування у соціальних мережах. Наприкінці усі присутні подивилися коротке відео про переваги та недоліки сучасних соціальних мереж.





11 квітня 2017 року

Відбулася тематична зустріч «Реформи у системі навчальної освіти» стажиста інституту Максіміліана Оле зі слухачами 2-го курсу заочної форми навчання спеціальності «Державне управління», які ознайомилися із базовими принципами системи освіти у школах Німеччині, актуальних питаннях та перспективах ії реформи. У ході презентації слухачі ставили цікаві питання з теми та брали участь в обговоренні проблематики шкільної освіти в Німеччині та Україні. Заняття пройшло цікаво для усіх присутніх





3 квітня 2017 року
Розширене засідання кафедри

Вперше в межах розширеного засідання кафедри української та іноземних мов і кафедри публічного управління і адміністрування відбувся захист дисертаційного дослідження аспіранта М.М.Войновського на тему «Забезпечення інституційної спроможності системи місцевого самоврядування через розвиток об'єднань співвласників багатоквартирних будинків» за спеціальністю 25.00.04 - місцеве самоврядування. Науковий керівник - Колісніченко Н.М., завідувач кафедри, к.держ.упр, доцент. Рецензентами роботи виступили Саханєнко С.Є. - доктор наук держ.упр., професор; Миколайчук М.М. - доктор наук держ.упр., професор; Чебан О.І. - к.держ.упр, доцент. Роботу, у якій обґрунтований новий підхід до дослідження ОСББ, пов’язаний з аналізом системно-муніципальної природи даного інституту, дослідженням ОСББ як механізму безпосереднього здійснення населенням функцій місцевого самоврядування було рекомендовано до захисту у спеціалізованій вченій раді за спеціальністю "державне управління".



29 березня 2017 року

Відбулося чергове засідання кафедри, на якому обговорювалися питання: про результати проведення науково-практичної конференції «Проблеми оптимізації територіальних громад в умовах поліетнічності та багатомовності», про аналіз моніторингу навчального процесу; про завдання професорсько-викладацького складу в підвищенні ефективності навчального процесу у 2016-2017 навчальному році; про підготовку та організацію роботи кафедральної секції №5 в межах Всеукраїнської щорічної студентської конференції (відповідальний - ст.викладач Романенко Т.І.); про підготовку та організацію Олімпіади з англійської мови (відповідальний - ст.викладач Васильєва Г.В.); про підготовку до обласного Фестивалю англійської мови і культури; про організацію роботи Коворкінг-клубу слухачів та викладачів Інституту на базі кафедри регіональної політики та публічного адміністрування і кафедри української та іноземних мов. З повідомленням "Метод проектів у викладанні іноземних мов" у межах методичного майданчика виступила старший викладач кафедри Олександра Олегівна


27 березня 2017 року
Науково-практична конференція «Добровільне об’єднання територіальних громад в умовах поліетнічності та багатомовності»

Формуванню засад стійкого розвитку об'єднаних територіальних громад Південних районів Одеської області була присвячена науково-практична конференція «Добровільне об’єднання територіальних громад в умовах поліетнічності та багатомовності», організована за сприяння Міжнародного Фонду "Відродження" кафедрою української та іноземних мов. У першій частині конференції були представлені стендові доповіді провідних фахівців-експертів України, науковців ОРІДУ НАДУ при Президентові України.


26 березня 2017 року

Напередодні Міжнародного дня театру, слухачі та студенти інституту відвідали Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька. Святковий захід організовано доцентом кафедри української та іноземних мов Стойковою Г.Г. Усі учасники отримали приємні емоції від вистави «Сватання на Гончарівці» за однойменною п’єсою Г. Квітки-Основ’яненка. У виставі були показані українські традиції, звучали народні пісні, актори дивували гарними аріями та ніжною любов’ю до української землі та українського народу. Дійство відбувалося під живий супровід оркестру, що наповнило урочистістю теплу атмосферу в залі. Слухачі та студенти інституту надихнулись на нові візити до театру найближчим часом.




25 березня 2017 року
День відкритих дверей

Під час проведення пробного ЗНО викладачі кафедри консультували з питань: української мови і літератури (ст.викладач Кубрак О.О.), іноземних мов (доцент Філіпова Т.В., ст.викладач Маєв А.П.). Старший викладач кафедри Петров Ігор Леонідович презентував кафедру, досягнення викладачів, роботу «Мовного клубу» та курсів іноземної мови. Завідувач кафедри Колісніченко Н.М. дала інтерв’ю представникам місцевого телебачення.




24 березня 2017 р.

Чисте довкілля – позитивний імідж установи. Викладачі кафедри (Колісніченко Н.М., Петров І.Л., Кемарська Т.Г., Кубрак О.О., Романенко Т.І., Яцун Є.М., Яценко К.А.) взяли участь у прибиранні території Інституту.






17 березня 2017 року

Відбулося чергове засідання мовного клубу кафедри української та іноземних мов. Тема для обговорювання «East – West: Cross-culture Discourse» була обрана не випадково, бо в еру глобалізації зміни, які відбуваются в суспільстві, торкаются не тільки політики, економіки але й культури. Пізнавальну презентацію зробила слухач заочної форми навчання спеціалізації «Управління проектами в туризмі» Марія Склярук. Вона навела цікаві факти, явища, як дві культури - західна та східна, розвиваются, взаємно збагачуются і служать на добробут суспільству. Модератором клубу виступила Кемарська Тамара Георгіївна, старший викладач кафедри. Обговорення супроводжувалося фрагментами з фільмів, слайдами; гостей клубу пригощали східними ласощами.

16 березня 2017 року

Відбулося чергове засідання мовного клубу на тему «Grundlagen der Dеmokratie» (Основи демократії), модератором якого виступила доцент кафедри Філіпова Тетяна Володимирівна. Учасниками заходу обговорювалися питання державного устрою ФРН, засад демократії, а також втілення принципів демократії в практику державотворення на прикладі Землі Шлесвіг Гольштейн. У засіданні мовного клубу взяв участь стажер із Німеччини Максиміліан Оле.





6 березня 2017 року

На апаратній нараді керівників структурних підрозділів ОРІДУ НАДУ при Президентові України завідувач кафедри Н.М.Колісніченко презентувала результати роботи Коворкінг-клубу слухачів та викладачів Інституту на базі кафедри регіональної політики та публічного адміністрування і кафедри української та іноземних мов. Обговорили цілі, завдання, проект "Положення про Коворкінг-Клуб", "Приблизний план роботи Коворкінг Клубу на 2017 рік".







2 березня 2017 року

Завідувач кафедри Н.М.Колісніченко та доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування А.С.Крупник взяли участь у ток-шоу "Майбутнє сьогодні" телеканалу "ТВій ПЛЮС" Херсонського телебачення. Аудиторія студії - студенти та слухачі ВНЗ м.Херсон, працівники Херсонської обласної державної адміністрації. Питання стосувалися спеціальностей та спеціалізацій ОРІДУ НАДУ при Президентові України, працевлаштування випускників, плати за навчання, якості отриманого диплому. Учасники ток-шоу цікавилися можливостями навчання іноземною мовою






28 лютого 2017 року

Відбулося чергове засідання кафедри, на якому обговорювалися питання: про участь викладачів кафедри у профорієнтаційній роботі серед учнівської молоді та державних службовців і посадовців органів місцевого самоврядування; про підготовку до Дня відкритих дверей - 25 березня; про підготовку до студентської конференції (секція № 5 "New Insights into Management"); про підготовку до кафедральної науково-практичної конференції «Проблеми оптимізації територіальних громад в умовах полі-етнічності та мовного розмаїття»; про результати наукового семінару "Дихотомія мова-мовлення"; про заходи присвячені святкуванню 203 річниці з дня народження Т.Г.Шевченка та Всесвітнього дня поезії; про підвищення кваліфікації та стажування викладачів кафедри; про проект "Положення про Коворкінг-Клуб кафедр регіональної політики і публічного управління та української й іноземних мов". З повідомленням "Техніки оволодіння краєзнавчим матеріалом" в межах методичного майданчика виступила старший викладач кафедри Романенко Тетяна Іванівна




16 лютого 2017 року

Завідувач кафедри Н.М.Колісніченко взяла участь у відео-конференції з представниками Школи мистецтв, англійської мови та драми Університету Лафборо - публічного дослідницького університету, що знаходиться в місті Лафборо (Велика Британія). Обговорювалися питання співпраці, взаємо-обмінів, спільної проектної діяльності. Колісніченко Н.М. презентувала кафедру, плани щодо наукової та комунікативної діяльності.




14 лютого 2017 року
Науковий семінар “Дихотомія “мова–мовлення"

Викладачі кафедри української та іноземних мов - доцент Горшкова Кіра Олександрівна та старший викладач Кемарська Тамара Георгіївна, підготували та провели для викладачів вищих навчальних закладів Одеси науковий семінар “Дихотомія “мова–мовлення". Теоретична складова семінару передбачала обговорення питань: 1. Оказіоналізм як одиниця мовлення. Оказіоналізм vs неологізм. 2. Причини утворення оказіоналізмів. 3. Типи оказіоналізмів. 4. Термін існування оказіоналізму та можливості його переходу до розгляду мовних одиниць. Друга частина семінару була проведена у формі інтерактиву з активним залученням присутніх до творчої діяльності. Високий рівень проведення цього заходу відмітили Попов М.П., перший заступник директора; Попов С.А., заступник директора з наукової роботи; Мамонтова Е.В., декан факультету державного управління; Євстюніна Ю.В., декан факультету менеджменту; Яремчук Н.В., викладач Південноукраїнського педагогічного університету ім. К.Ушинського, присутні працівники Інституту. Всі привітали кафедру з початком чудової традиції!




9 лютого 2017 року
Захист дисертаційного дослідження

На кафедрі вперше відбувся захист дисертаційного дослідження аспіранта М.М.Войновського на тему «Забезпечення інституційної спроможності системи місцевого самоврядування через розвиток об'єднань співвласників багатоквартирних будинків» за спеціальністю 25.00.04 - місцеве самоврядування. Науковий керівник - Колісніченко Н.М., завідувач кафедри, к.держ.упр, доцент. Рецензентами роботи виступили Саханєнко С.Є. - доктор наук держ.упр., професор; Філіпова Т.В. - к.держ.упр, доцент; Маєв А.П. - к.держ.упр.




31 січня - 01 лютого 2017 року

Старший викладач кафедри, завідувач сектору міжнародних зв’язків А.П. Маєв перебував з робочим візитом в Університеті Александру Іоан Куза (м. Ясси, Румунія). Візит відбувся на запрошення керівництва факультету економіки та бізнес адміністрування, з яким ОРІДУ НАДУ при Президентові співпрацює з квітня 2014 року в рамках Договору про науково-освітнє співробітництво. А.П. Маєв виступив з презентацією щодо особливостей підготовки державних службовців у нашій державі та основних напрямків діяльності навчального закладу.







26 січня 2017 року
Школа педагогічної майстерності

Викладачі кафедри взяли участь у навчально-методичному семінарі на тему «Ліцензійні умови провадження освітньої діяльності», модератором якого виступив Попов М.П., перший заступник директора і який проходив у рамках Школи педагогічної майстерності.







26 січня 2017 року

Відбулося чергове засідання кафедри, на якому обговорювалися питання: про конкурс кафедр ОРІДУ НАДУ при Президентові України; про підготовку до наукового семінару "Оказіоналізм як фактор розвитку мовної компетенції того, хто вивчає іноземну мову" для викладачів іноземної мови ВНЗ; про вступну кампанію; про день відкритих дверей 25 березня 2017 року; про роботу курсів англійської мови. Традиційно зустріч завершилася засіданням методичного майданчика на тему "Особливості перекладу управлінської термінології", за результатами якого було вирішено підготувати Глосарій (відповідальний укладач - старший викладач кафедри І.Л.Петров).







25 січня 2017 року

Завідувач кафедри Н.М.Колісніченко виступила на засіданні Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Інституту. Захід було присвячено організації роботи Наукового товариства у 2017 році.  Колісніченко Н.М. розповіла про необхідність використання іноземних мов, що на сьогодні є обов’язковою вимогою, для налагодження міжнародних зв’язків та входження у європейський освітньо-науковий простір








Архів новин