This version of the page http://lpm.com.ua/uk/article/599 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-12-27. The original page over time could change.
Docu/хіт | Львівський палац мистецтв
27.09.2017

Docu/хіт

5-8 жовтня

Вісім фільмів Docu/хіт від Docudays UA – це історії крізь сучасну реальність – від Балкан до Іловайська, від київської квартири відомої української акторки до центрального концертного залу в Пхеньяні. У програмі – роботи майстрів сучасної документалістики. Зокрема, новий фільм Міхаеля Ґлавоґґера в співавторстві з Монікою Віллі «Без назви», світова прем'єра якого відбулася на цьогорічному Берлінале. А також – «Головна роль» т а «Завтра свято» режисера Сергія Буковського.

5 жовтня ЧТ 
18:00 - Війна хімер + зустріч з режисерками
20:00 - Нове життя Ґоґіти
6 жовтня ПТ
20:00 - Dixie Land та Ленінопад
7 жовтня СБ
18:00 - День звільнення
20:00 - Головна Роль та Завтра Свято + зустріч з режисером
8 жовтня НД
20:00 - Без назви

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими та/або англійськими субтитрами.
Цього року в рамках DOCU/ХІТ глядачі так само зможуть поспілкуватися з українськими режисер(к)ами та героями фільмів після показів.

День звільнення
реж. Уґіс Олте, Мортен Траавік / Норвегія, Словенія, Латвія, Північна Корея / 100 хв 
Фільм про перший в історії Північної Кореї рок-концерт. І це не звичайний концерт, а виступ славнозвісних провокаторів, словенського гурту «Лайбах». Ще із часу свого створення в Соціалістичній Югославії й дотепер ця арт-рок група висміює авторитарні тенденції різних суспільно-політичних систем – від соціалізму до фашизму та капіталізму. Та що чекає на цих провокаторів-витівників у Північній Кореї? 

Без назви
реж. Міхаель Ґлавоґґер та Моніка Віллі / Австрія / 105 хв
Понад п'ять років тому Міхаель Ґлавоґґер задумав історію, в якій світ постане за умови безапеляційної відкритості до автора: «Пошуки, нічим не спрямовані, хіба лише власними цікавістю та інтуїцією». Після його раптової смерті у квітні 2014-го року співрежисерка Моніка Віллі закінчила монтувати фільм, зйомки якого тривали протягом 4 місяців і 19 днів на Балканах, в Італіїта Африці. Світова прем'єра стрічки відбулася на цьогорічному Берлінському міжнародному кінофестивалі. 

Головна роль
реж. Сергій Буковський / Україна / 63 хв 
Національна кінопремія «Золота дзиґа» та приз за найкращий документальний фільм на ОМКФ-2017) 
Це відверта розмова режисера зі своєю мамою, кіноактрисою Ніною Антоновою. А «Завтра свято» – без перебільшення, класика українського документального кіно (Показ цього фільму у рамках DOCU/ХІТ можливий завдяки ДП «Укркінохроніка», чим особисто завдячуємо директорці Аліні Хорошиловій).

Dixie Land
реж. Роман Бондарчук / Україна, Латвія, Німеччина / 60 хв 
Глядачі матимуть нагоду подивитися новий фільм Романа Бондарчука «Dixie Land». Минулого року Роман Бондарчук був номінований на премію «Оскар» від України із фільмом «Українські шерифи», який зняв на Херсонщині. Нинішнього року його фільм «Dixie Land» став кращим українським фільмом на ОМКФ-2017 і отримав «Золотого Дюка». Ця стрічка також про херсонців – це світла мандрівка з дитинства в дорослий світ. 

Завтра свято
реж. Сергій Буковський / УСРС / 20 хв
Дебютний фільм режисера Сергія Буковського, створений на Українській студії хронікально-документальних фільмів, поклав початок новій, критичній хвилі українського неігрового кіно. Отримавши замовлення зняти нарис на, здавалося б, невдячну та безнадійно заяложену радянською пропагандою тему – життя провінційної птахофабрики – Буковський несподівано створив документальний фільм про глибоку соціальну кризу в радянському суспільстві. 

Війна химер
реж. Анастасія Старожицька, Марія Старожицька/ Україна / 94 хв
Переосмислення особистого досвіду режисерки Анастасії Старожицької та бійця- добровольця з позивним «Лавр»

Ленінопад
реж. Світлана Шимко/ Україна / 11 хв
Іронічна документальна історія про прощання з радянською епохою в Україні.

Нове життя Гогіти
реж. Леван Коґуашвілі/ Грузія, Хорватія, Україна / 71 хв
Після 14 років тюремного ув'язнення прийшов час для Ґоґіти повернутися до нормального життя. його бажання здаються доволі скромними: власниий дім, а тоді – шлюб із хорошою жінкою. Але кого зацікавить бідниий селянин та колишніий в'язень, якиий досі живе із матір'ю?

Подія на Facebook
Детальніші описи фільмів на docuhit.org

Квитки: 30 грн
Квитки можна придбати в касі Палацу перед сеансом або on-line на ticketclub.com.ua та в касах ticketclub

Tweet
Розроблено Symphony Solutions