Новини VELUX  

Денне світло в Замбія через лампу Solar Lamp – ініціатива VELUX з нагоди 75-річчя 

Як забезпечити світлом регіони, які не мають можливості освітлення. Лише 20% населення Замбія мають постачання електроенергії. У багатьох будинках освітлювати свічкою немає можливості із за високого ризику виникнення пожежі. У світі залишається 1,2 мільярда людей, які проживають без доступу до електрики. 

VELUX Group завжди рішуче прагне забезпечити світ новими можливостями доступу до світла і свіжого повітря. Компанія прагне більше уваги приділяти забезпеченню сталого розвитку, а також надійному та доступному освітленню. 

Минулого року компанія VELUX провела конкурс на створення кращого рішення лампи з живленням від сонячного елементу – Solar Lamp. Із 172 пропозицій, переможцем став дует із Аргентини. Саме їм належить дизайн сучасного Solar Lamp. 

14500 ламп було виготовлено і передано в Африку. 


Лампа денного світла стала цілою знахідкою для мешканців Замбія. Тепер діти мають можливість навчатися чи гратися і після заходу сонця, жінки можуть готувати їжу чи займатися  іншим справами. Поява лампи принесла ще й позитивний психологічний момент у життя підлітків та дітей. Існування навіть одного джерела світла у будинку дає можливість відчувати себе більш безпечно.   
З нагоди 75-річчя група VELUX разом з міжнародною соціальною програмою Little Sun виготовили і передали сонячні лампи, якими зараз користуються 14500 людей, що не мають можливості підключення світла. Лампа має живленні від сонячної батареї, є зручною у користуванні і транспортуванні. 

Сайт Solar Lamp