This version of the page http://www.pard.ua/uk/news/3497-/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-12-18. The original page over time could change.
Комісія готує зміни до адміністративних даних торговця цінними паперами
Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Комісія готує зміни до адміністративних даних торговця цінними паперами

06.07.2015 року на офіційному веб-сайті НКЦПФР опубліковано проект рішення «Про внесення змін до Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами до НКЦПФР».

Головною новацією зазначеного проекту є скасування квартальних адміністративних даних як виду. Натомість пропонується відомості, що подавались у квартальних даних перенести до складу місячних адміністративних даних за виключенням довідки 3 та 4, які планується скасувати. При цьому передбачається, що адміністративні за березень, червень, вересень включатимуть проміжну фінансову звітність. Річна фінансова звітність подаватиметься у складі адміністративних даних за лютий місяць. Також планується, що довідка про показники нормативу LR торговця цінними паперами (крім банків) включатиметься до складу адміністративних даних за березень, червень, вересень, грудень.

Зважаючи на розширення складу місячних адміністративних даних проектом передбачено продовження термінів подання місячних адміністративних даних до НКЦПФР – з 10-го до 25-го числа місяця наступного за звітним.

За пропозицією Асоціації з Положення планується виключити розділ V, який зобов’язує торговців цінними паперами розраховувати та щоквартально подавати до Комісії показники фінансового стану. Також враховано ряд інших пропозицій Асоціації стосовно складу довідок, зокрема, щодо відомостей про останню аудиторську перевірку.

З порівняльною таблицею змін можна ознайомитись за посиланням.

Проектом передбачається, що у випадку схвалення, зазначені зміни наберуть чинності з 01.01.2016 року.

У разі наявності у Вас пропозицій та зауважень до зазначеного проекту, просимо надсилати їх на адресу e.velikaya@pard.ua (контактна особа – Олена Велика). 

Поділитись:
Опитування
Чи зацікавлені Ви у запровадженні віддаленого укладення договорів та обслуговування клієнтів торговців та депозитарних установ без необхідності особистої присутності клієнта?
Так 100%
Ні 0%

Документи, що набрали чинності, та проекти для обговорення

01/11/2017
Рішення НКЦПФР №662 від 05.09.2017 року «Про інформацію, що міститься в повідомленні про набуття права власності на домінуючий контрольний пакет акцій та публічній безвідкличній вимозі».
31/10/2017
Рішення НКЦПФР №692 від 14.09.2017 року "Про затвердження Змін до Положення про провадження депозитарної діяльності (щодо питань корпоративного управління в акціонерних товариствах)"
13/10/2017
Наказ Міністерства фінансів України від 17.07.2017 № 641 «Про внесення змін до Інструкції щодо заповнення форм обліку та подання інформації, пов’язаної із здійсненням фінансового моніторингу»
Контакти
Україна, Київ,
вул. Кутузова, 18/7, к. 205
(044) 286-94-20 pard@pard.ua
Створення сайту: siteGist