This version of the page http://www.subaru.ua/technology/subaru (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-11-04. The original page over time could change.
Subaru UA

Subaru Forester

Детальніше

Subaru Outback

Детальніше

Subaru XV

Детальніше

Subaru WRX STI

Детальніше

WRX

Детальніше
Дилери
Тест-Драйв
брошури
Автомобілі в наявності

Технології

SUBARU BOXER

Серцем кожного автомобіля Subaru є горизонтально-опозитний двигун SUBARU BOXER. Всього декілька виробників у світі використовують цю дійсно унікальну схему, де циліндри розташовані під кутом 180°, а поршні рухаються назустріч один одному.

Чому в Subaru прихильні до концепції горизонтально-опозитного двигуна? - Причина в його характерних перевагах, до яких належать чудова збалансованість і малий рівень вібрацій, неперевершена плавність роботи і низький центр тяжіння. Особливо слід наголосити на безпечній траєкторії зміщення силового агрегату у разі зіткнення. Цей двигун дозволить Вам отримати новий, ні з чим незрівнянний досвід водіння.

ЩО ЗНАХОДИТЬСЯ ВСЕРЕДИНІ?

SUBARU BOXER поєднує в собі оригінальні технологічні рішення і високу ефективність роботи.

ЩО ВИ ОТРИМУЄТЕ?

Використання горизонтально-опозитного двигуна забезпечує відточену керованість і низьку витрату палива, не властиві для кросоверів, у поєднанні з вражаючою динамікою.

SUBARU BOXER DIT С ТУРБОНАДДУВОМ (DOHC)

Новий горизонтально-опозитний бензиновий двигун робочим об'ємом 2,0 літри з турбонаддувом, оснащений системою безпосереднього вприскування пального (DIT), дозволяє поєднувати високу потужність з низькою витратою палива. Він компонується з безступінчастою трансмісією Lineartronic, спеціально розрахованою на високі навантаження, що піднімає задоволення від водіння і динаміку на новий рівень.

МАКСИМАЛЬНА ПОТУЖНІСТЬ:

241 к.с. (177 кВт) @5600 об/хв.

МАКСИМАЛЬНЫЙ ОБЕРТАЛЬНЫЙ МОМЕНТ:

350 Нм (35,7 кгс м) @2400 - 3600 об/хв.

ВИТРАТИ ПАЛЬНОГО:

8,5 л. на 100 км. (Lineartronic)

2.5 SUBARU BOXER (DOHC)

Горизонтально-опозитний бензиновий двигун SUBARU BOXER робочим об'ємом 2,5 літри забезпечує миттєву реакцію на дії водія, починаючи з низьких оборотів, що дозволяє значно підвищити зручність управління і паливну економічність.

МАКСИМАЛЬНА ПОТУЖНІСТЬ:

171 к.с. (125,7 кВт) @5800 об/хв.

МАКСИМАЛЬНЫЙ ОБЕРТАЛЬНЫЙ МОМЕНТ:

235 Нм (23,9 кгс м) @4000 об/хв.

ВИТРАТИ ПАЛЬНОГО:

8,3 л. на 100 км. 

2.0 SUBARU BOXER (DOHC)

Горизонтально-опозитний бензиновий двигун SUBARU BOXER робочим об'ємом 2,0 літри характеризується відмінними екологічними показниками і динамікою, що забезпечує потужне прискорення в усьому діапазоні оборотів. Інженери Subaru досягли вражаючих характеристик у цій серії двигуна, зберігши усі переваги опозитного розташування циліндрів - легкість, компактність, низький центр тяжіння і плавність роботи.

МАКСИМАЛЬНА ПОТУЖНІСТЬ:

150 к.с. (110 кВт) @6200 об/хв.

МАКСИМАЛЬНЫЙ ОБЕРТАЛЬНЫЙ МОМЕНТ:

198 Нм (20,2 кгс м) @4200 об/хв.

ВИТРАТИ ПАЛЬНОГО:

8,2 л. на 100 км. (Lineartronic)

8,0 л. на 100 км. (6МКПП)

Symmetrical AWD

Система симетричного повного приводу (Symmetrical AWD) – ексклюзивна технологія Subaru, яка забезпечує унікальне поєднання легкої керованості і надійної, передбачуваної поведінки на дорозі.

Починаючи з 1972 року, ця система безперервно удосконалюється, що робить управління автомобілями Subaru ще більш азартним та безпечним.

ЩО ЗНАХОДИТЬСЯ ВСЕРЕДИНІ?

Повний привід Субару - Symmetrical AWD забезпечує високу стійкість та легкість в управлінні автомобілем.

ЩО ВИ ОТРИМУЄТЕ?

Висока прохідність та стійкість, що забезпечується розподілом крутячого моменту на всі чотири колеса, зумовлює безпечну поведінку авто навіть на неоднорідному покритті.

Економність поєднана з керованістю

Ефективність повного приводу залежить від концепції автомобіля. Як правило, автомобілі з повним приводом відрізняються більшою масою та гіршою керованістю, що в результаті призводить до підвищених витрат палива. Симетричний повний привід завдяки своїм конструктивним перевагам не потребує лишніх компонентів. У декотрих моделей Субару розхід палива спів розмірний з показниками моно приводних моделей того ж класу інших виробників.

Мультірежімним система динамічної стабілізації Vehicle Dynamics Control System

Система динамічної стабілізації, щ входить в стандартну комплектацію всіх модифікацій автомобілів Subaru, відстежує відповідність поведінки автомобіля відносно наміру водія через сигнали численних датчиків. Якщо автомобіль наближається до стану втрати стійкості, режими роботи системи розподілу крутного моменту, двигуна і гальма кожного колеса коригуються таким чином, щоб забезпечити збереження заданої траєкторії руху автомобіля.

SI-DRIVE

За допомогою системи Subaru Intelligent Drive (SI - DRIVE) можна настроїти відгуки автомобіля з урахуванням Вашого стилю водіння, дорожніх умов або інших обставин. Це дозволяє швидко перепрограмувати оптимальні налаштування дросельної заслінки і безступінчастої трансмісії для максимальної віддачі у будь-якій ситуації

Режим Intelligent

Цей режим ідеальний для щоденних поїздок. Режим характеризується плавною зміною обертального моменту і мінімальною витратою пального. Режим забезпечує високу керованість при русі по слизьким дорогам чи переміщенні містом.

Режим Sport

Режим Спорт забезпечує плавні робочі характеристики двигуна при любій швидкості. У спортивному режимі значно підвищується віддача двигуна. При натисненні на педаль акселератора Ви вмить відчуєте відгук і потужну тягу. Цей режим оптимальний для динамічного стилю водіння.

Режим Sport Sharp 3

Акцентуючи увагу на відгуку, режим Sport Sharp максимально розкриває потенціал двигуна. Цей режим імітує вісім фіксованих ступенів перемикання і має спортивні налаштування для створення вражаючого, але плавного прискорення.

LINEARTRONIC

Трансмісія Lineartronic — перша безступінчата варіаторна трансмісія повздовжнього розміщення ланцюгового типу, що встановлюється на серійно випускаємі автомобілі. Це ідеальний механізм передачі крутячого моменту двигуна і надійне управління системою симетричного повного приводу Subaru. Трансмісія Lineartronic дарує відчуття плавності руху і відсутність будь яких перемикань передач.

ЩО ЗНАХОДИТЬСЯ ВСЕРЕДИНІ?

Для кожного клієнта передбачений ряд трансмісій на вибір відповідно до стилю його водіння. Кожна з трансмісій компонується спеціальною модифікацією системи симетричного повного приводу.

ЩО ВИ ОТРИМУЄТЕ?

Ви зможете насолодитися ідеальною збалансованістю і керованістю автомобіля з повним приводом незалежно від виду трансмісії.

6-ступінчаста механічна трансмісія 

Використання ланцюга заміст ременів дозволило розширити діапазон передаваючих відношень. Результатом стало покращення динаміки, зниження розходу палива і підвищення швидкості реакції на керуючі дії водія педалью акселератора. Крім того, більш комактна конструкція дозволила збільшити простір для ніг водія та пасажира попереду. Lineartronic забезпечує роботу двигуна в режимі, максимально сприятливому для швидкості руху автомобіля, створюючи умови для ідеального балансу високої потужності та економії палива. Слід відзначити настройку трансмісії, котра забезпечує миттєву реакцію на найменше переміщення педалі акселератора, що дозволило створити автомобиль в добрих традиціях Subaru, що втілює сбалансованість та впевненість в русі.

X-MODE

Якщо Ви бажаєте реалізувати повний потенціал автомобіля режим X Mode Вам в цьому допоможе. Він подарує почуття внутрішнього спокою та насолоду від керування. Тому ще це технологія, яка підсилює задоволення від керування авто.

Система допомоги спуску зі схилу

X-Mode" складається з системи, яка допомагає автомобілю підтримувати постійну швидкість при спуску зі схилу. Це дозволяє сконцентруватися на управлінні та уникнути блокування коліс, яке є небезпечним в таких умовах.

EyeSight

ПЕРЕДОВА ТЕХНОЛОГІЯ ДОПОМОГИ ВОДІЄВІ SUBARU

Конструктори Subaru сповідують ідею АБСОЛЮТНОЇ БЕЗПЕКИ і вважають її важливою складовою передаварійну безпеку, спрямовуючи значні зусилля на те, щоб аварія не сталася.
Саме тому було створено EyeSight*1 – передову систему допомоги водієві Subaru. Подібно до другої пари пильних «очей», що вдивляються у дорогу попереду, EyeSight використовує два об’єктиви стереокамери для отримання об’ємного кольорового зображення з високим розподіленням, майже таким, яке сприймає око людини.

Використовуючи зображення, отримані за допомогою двох об’єктивів, для точного розпізнавання форми, швидкості та відстані, EyeSight виявляє не лише автомобілі, а ще й мотоцикли, велосипеди та пішоходів*2. У разі виявлення потенційної небезпеки вона забезпечує подачу попереджувальних сигналів і навіть за необхідності застосовує гальма, щоб допомогти запобігти аварії. Завдяки таким ефективним заходам безпеки EyeSight зменшує напруження під час керування автомобілем і посилює відчуття захищеності в салоні SUBARU XV. 

 

АДАПТИВНИЙ КРУЇЗ-КОНТРОЛЬ

На відміну від традиційного круїз-контролю, EyeSight*1 не лише підтримує попередньо встановлену водієм швидкість. У разі виявлення автомобіля попереду система адаптивного круїз-контролю здійснює необхідне регулю- вання швидкості для підтримування безпечної дистанції до нього, контролюючи відстань між вашим автомобілем та автомобілем попереду і різницю їхніх швидкостей.
Вона забезпечує керування роботою двигуна, трансмісії та гальм для підтримування швидкості, що відповідає швидкості транспортного потоку, в широкому робочому діапазоні 0 – 180 км/год. Призначена для використання під час руху по шосе, автомагістралях та подібних дорогах, система адаптивного круїз-контролю здатна виявляти автомобілі попереду та їхні стоп-сигнали, а також спри- яти збереженню вашого душевного спокою під час руху  в режимі частих зупинок — для забезпечення комфорту та зручності під час тривалих подорожей. 

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПРО ПЕРЕТИНАННЯ ДОРОЖНЬОЇ РОЗМІТКИ ТА ВІДХИЛЕННЯ ВІД СМУГИ РУХУ 

Якщо водій відволікається або втомлений і автомобіль починає «вихляти» або надто наближатися до краю смуги руху, лунає звуковий сигнал і починає блимати індикатор попередження про перетинання дорожньої розмітки, щоб допомогти водію зосередитися на керуванні.

Проте, попередження про перетинання дорожньої роз- мітки активується лише під час руху автомобіля зі швид- кістю понад 60 км/год. У разі виявлення ненавмисного відхилення від смуги руху і перетинання дорожньої розмітки без вмикання покажчиків повороту на швидкості не менше 50 км/год подається звуковий сигнал та почи- нає блимати індикатор попередження про відхилення від смуги руху до того, як автомобіль виїде за межі смуги. 

СИГНАЛ ПРО РУШАННЯ АВТОМОБІЛЯ ПОПЕРЕДУ

У разі виявлення системою EyeSight відновлення руху транспортного потоку, коли автомобіль залишається нерухомим, сигнал про рушання автомобіля попереду звертає увагу водія на необхідність відповідних дій за допомогою звукового сигналу та блимання індикатора. 

СИСТЕМА ПЕРЕДАВАРІЙНОГО ГАЛЬМУВАННЯ*

У разі виявлення ймовірності зіткнення з автомобілем або перешкодою попереду система передаварійного гальмування попереджає про це водія за допомогою звукового сигналу та попереджувальної лампи на панелі приладів. Якщо водій не вживає заходів, щоб уникнути аварії, гальма можуть бути застосовані автоматично

з метою зменшення негативних наслідків зіткнення або (якщо дозволяють умови) запобігання зіткненню. Якщо водій вживає заходів для запобігання зіткненню, активується передаварійний підсилювач гальм для допомоги водієві під час екстреного гальмування. 

ПЕРЕДАВАРІЙНЕ КЕРУВАННЯ ДРОСЕЛЬНОЮ ЗАСЛІНКОЮ

Якщо водій переводить важіль селектора трансмісії в положення Drive (рух вперед) замість Reverse (задній хід), коли EyeSight виявляє перешкоду попереду, лунає кілька коротких звукових сигналів, починає блимати індикатор і система передаварійного керування дросельною заслінкою обмежує вихідну потужність двигуна, щоб допомогти уникнути зіткнення з перешкодою попереду. 

*1 EyeSight є системою допомоги водієві, яка за певних умов руху може не працювати належним чином. Відповідальність за безпечне та уважне керування завжди несе водій. Ефективність роботи системи залежить від багатьох чинників, таких як стан автомобіля, погода та дорожні умови. Детальну інформацію щодо використання та функціональних обмежень системи EyeSight, а також систем, описаних у цьому буклеті, див. у Керівництві з експлуатації автомобіля. 

*2 У певних ситуаціях система передаварійного гальмування може не працювати. За деяких мов, з огляду на різницю швидкостей, тип об’єкта, його висоту та інші чинники, EyeSight може не працювати належним чином. 

Прагнення до виключної безпеки

Теорія говорить, що безпечний рух означає подорож до місця призначення і назад без жодних проблем. З самого початку виробництва автомобілів компанія Subaru сконцентрувалася на дослідженнях в області активної безпеки і робить все можливе, щоб кожне наступне покоління автомобілів було безпечніше попереднього. Subaru створила одну з найбезпечніших платформ в світі завдяки поєднанню горизонтально-опозитного двигуна SUBARU BOXER і максимально збалансованого симетричного повного приводу Symmetrical AWD.