This version of the page http://www.subaru.ua/history (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-11-04. The original page over time could change.
Subaru UA

Subaru Forester

Детальніше

Subaru Outback

Детальніше

Subaru XV

Детальніше

Subaru WRX STI

Детальніше

WRX

Детальніше
Дилери
Тест-Драйв
брошури
Автомобілі в наявності

Історія успіху

Автомобілебудування Subaru

Початок шляху

Компанія FHI - наступник компанії Nakajima Aircraft, яка спочатку створювалася як Авіаційна дослідна лабораторія.

Лабораторія була заснована в 1917 році Чікухеем Накаджіми (1884-1949) в префектурі Гунма (Gunma Prefecture) (приблизно 70 км на північ від Токіо) і є зараз місцерозташуванням основної сучасної виробничої бази компанії «Субару».

NAKAJIMA AIRCRAFT CO. - КОМПАНІЯ НА ОДНОМУ РІВНІ З ПРОВІДНИМИ ВИРОБНИКАМИ ЛІТАКІВ В ЯПОНІЇ.

Однак до моменту закінчення Другої світової війни в 1945 році виробництво літаків було зупинено.

Новий старт компанія змогла здійснити вже під іншим ім'ям Fuji Sangyo Co., ltd, і перше з чого довелося почати - це докласти зусиль до розробки моторолерів і кузовів для автобусів, але саме з цього і почався процес розквіту і перетворення компанії в повноцінного автомобільного виробника.

FUJI SANGYO виробило перший моторолер RABBIT

У червні 1946 року, Fuji Sangyo припинила виробництво літаків і створила перший в Японії прототип моторолера. Цей моторолер мав двигун потужністю в 2 к.с., об'єм 135 см3 і використовував хвостові колеса, що залишилися від військових літаків. У цей час стан транспорту Японії був плачевним і населення не повною мірою сприйняло корисність цього виду транспорту.

У 1950 році Fuji Sangyo була розділена на 12 компаній

Деякі підприємства закриваються, не витримавши конкуренції, однак 5 найстійкіших компаній знову об'єднуються в Fuji Heavy Industries. Пізніше до них приєдналася і шоста. Корпорація зайнялася виробництвом реактивних літаків, бензопил, моторолерів Rabbit і дизельних автобусів, поступово завойовуючи ринок. Так утворився концерн Fuji Heavy Industries, успішно існує і до цього дня.

У 1955 РОЦІ ПРОТОТИП Р-1 ОТРИМАВ НАЗВА SUBARU

FHI створив власний прототип легкового автомобіля названий P-1, який отримав в наступному році назва Subaru 1500. Автомобіль показав чудові їздові якості завдяки своїй незалежній підвісці передніх коліс з використанням дугоподібної поперечної балки в комбінації з циліндричної пружиною і масляним амортизатором подвійної дії і залежною підвісці задньої осі в комбінації з трехлістовой ресорою і масляним амортизатором подвійної дії.

Цей автомобіль мав величезне значення в подальших розробках моделей Subaru 360 і Subaru 1000.

ПРЕДСТАВЛЕНА МОДЕЛЬ МІНІ-АВТОМОБІЛЯ SUBARU 360

У 1958 році 3-го березня на ринку з'явився Subaru 360, перший автомобіль компанії «Субару». Subaru 360, який став історичною віхою виробництва автомобілів в Японії. Завдяки своїй зовнішності, схожій на жука, Subaru 360 стали ласкаво називати «Божої сонечком». Протягом усіх 11 років виробництва Subaru 360 мав величезну популярність. У травні 1970 р року випуск автомобіля був завершений.

ВІДБУВСЯ ДЕБЮТ МОДЕЛІ SAMBAR TRUCK

Sambar Truck базувався на моделі Subaru 360 і відрізнявся тим, що був однаково гарний і для тих, хто в ньому їде, і для тих, хто ним керує. У порівнянні зі своїми конкурентами Sambar Truck мав більш низьку підлогу і більше вантажний простір. Завдяки своїм здібностям акуратно вписуватися в гострі кути вулиць, цей міні-вантажівка став ковтком свіжого повітря в індустріальному світі. Подальша услід за ним у вересні модель Sambar Light Van вже була випущена як автомобіль не тільки для комерційного застосування, але і для відпочинку. Завдяки моделі Sambar, «Субару» твердо завоювало собі ім'я виробника легкових пасажирських автомобілів.

SUBARU 1000 - ПЕРШИЙ МАСОВИЙ передньопривідних автомобіль

14 травня відзначено дебютом Subaru 1000, першого автомобіля, що використовує систему руху, яка є яскравою, відмінну рису сьогоднішніх автомобілів Subaru

Компанія розробила цілий ряд технологій, що дозволяють вирішувати всі проблеми системи переднього приводу (FWD). Розмістивши двигун уздовж осі автомобіля в горизонтальній площині, «Субару» досягла поставленої мети, створивши свою власну концепцію побудови автомобіля: ідеально симетричний по сторонах плюс система переднього приводу.

Історія горизонтально-опозитного двигуна Subaru BOXER

МОДЕЛЬ SUBARU R-2, змінити SUBARU 360

Розроблена в іншу епоху, R2 представляла з себе міні-седан, величезний інтерес до якого був викликаний тим, що ця модель розширювала саме поняття міні-автомобілів. R-2 мала поліпшені характеристики і відмінно підходила для «ери швидкісних доріг», в яку вступала Японія. Маючи чудову збалансовану конструкцію, R-2 прекрасно відчувала себе і на швидкісних шосе, і на вибоїстих дорогах. Оновлений стиль кузова і простір салону, що дозволяє комфортно розміститися чотирьом пасажирам, - R -2 стала нагородою інженерам Subaru, що втілив в ній весь свій, накопичений в процесі створення Subaru 360, досвід для того, щоб розширити горизонт світу міні-автомобілів.

ПЕРШИЙ В СВІТІ повнопривідний ЛЕГКОВИЙ АВТОМОБІЛЬ - SUBARU LEONE

До цього моменту любителі повного приводу були обмежені вибором тільки великого позашляхового автомобіля. «Субару» ж зламала цей стереотип, представивши масову повнопривідну модель звичайного легкового автомобіля.

Автомобіль упевнено розширювали коло своїх шанувальників завдяки швидкому зростанню популярності відкритих видів спорту таких, як катання на лижах і ловля риби. Оригінальна система повного приводу Subaru (4WD), дозволила автомобілю піднятися на саму вершину і стати найбільш продаваним повнопривідним легковим автомобілем.

МОДЕЛЬ SUBARU REX, замінивши МОДЕЛЬ R-2

Модель Subaru REX була розроблена в липні 1972 року, як спадкоємець моделі R-2. REX став дуже популярним завдяки своєму свіжому, динамічному вигляду, який робив його стильним, і традиційним для міні-автомобілів Subaru рис: прекрасної керованості, стабільному поведінки на дорозі, комфорту при русі по пересіченій місцевості і економічності.

SUBARU BRAT - ГРУЗОВИК З двомісною кабіною І великим майданчіком

Виробництво автомобіля Subaru Brat, який замислювався, як автомобіль для відпочинку, і був спеціально розроблений для ринку Північної Америки, почалося в серпні 1977 року. Побудований на платформі Subaru Leone 4WD, Subaru Brat мав кабіну, розраховану тільки на двох чоловік, а ззаду розташовувався великий відкритий вантажний відсік. Ця модель також стала дуже популярною в багатьох країнах, особливо в Північній Америці, де її економічність і здатність «їхати куди завгодно» повністю задовольняли запитам молоді, що любить проводити свій вільний час на природі.

SUBARU DOMINGO

У жовтні 1983 року відбувся дебют однооб'ємного мікроавтобуса Subaru Domingo. Цей автомобіль дозволяв не тільки розмістити сім пасажирів при досить компактному кузові, але і різним чином трансформувати посадочні місця за допомогою обертових і відкидаються крісел, вперше розроблених в Японії.

SUBARU JUSTY БУВ ЗНЯТО З ВИРОБНИЦТВА ПО ТОМУ ДЕСЯТЬ РОКІВ - У 1994 РОЦІ.

Виробництво Subaru Justy було запущено в лютому 1984 року. У 1987 році Subaru Justy був оснащений автоматичною трансмісією: вперше в світі розробленим варіатором - Subary ECVT.

SUBARU ВИПУСТИЛА ЛЮКСОВИЙ СПОРТИВНИЙ АВТОМОБІЛЬ - ALCYONE

Subaru Alcyone була названа в честь найяскравішої зірки в Плеядах, сузір'ї, відомому в Японії під ім'ям Subaru. Ця модель була запущена у виробництво в США в лютому 1985 року за ім'ям Subaru XT і під ім'ям Subaru Alcyone - в Японії, в червні 1985 року. Стрімкі клиновидні контури і повністю згладжені форми дозволили конструкції цієї моделі досягти мінімального значення коефіцієнта опору повітря в світі - 0,29 CD (коефіцієнт лобового опору).

МОДЕЛЬ SUBARU LEGACY, ЗМІНИВШИ LEONE

Subaru зробила свій перший крок на ринок 2-х літрових автомобілів. Поставивши перед собою завдання створити седан, який міг би стати світовим лідером, команда розробників почала з начерків, але, врешті-решт, зупинилася на використанні горизонтально-опозитного двигуна і системи повного приводу. Вже стали традиційними для Subaru, першокласні ходові характеристики. Модельний ряд включав в себе 4-дверний седан і універсал (station wagon), який, до речі, спровокував надалі бум на автомобілі з кузовом універсал в Японії.

SUBARU SVX У ЛИПНІ 1991 ЗАМІНИЛА МОДЕЛЬ XT

Замінивши модель XT, Subaru SVX з'явилася на ринку Сполучених Штатів Америки в липні 1991 року, а у вересні - в Японії. Цей автомобіль замислювався як купе вищого класу з чудовими ходовими характеристиками, здатне пересуватися по будь-яких дорогах. Дизайн кузова був створений стрімким, динамічним, що досягалося застосуванням технології стиковки скла зі склом по всій поверхні навколо кабіни.

ВИПУСК МОДЕЛІ SUBARU IMPREZA БУВ РОЗПОЧАТО В ЛИСТОПАДІ 1992 року

По кузову - це був автомобіль компактніший Legacy, але в ньому були втілені спортивні риси. На ринку були представлені два типи кузова: 4-дверний седан і спорт-вагон. Двигун, підвіска, система повного приводу і устаткування салону - аналогічно Legacy, зберігаючи автомобілю чудові їздові і високі технічні якості. Зокрема, дивовижні відчуття від водіння автомобіля посилювалися завдяки застосуванню турбированного двигуна, а розцінений згодом як «ковток свіжого повітря» - спорт-вагон, який увірвався в світ універсалів, показав, що на автомобільному ринку модель Impreza як автомобіль з характером була прийнята із задоволенням.

Subaru Outback I

Subaru Outback першого покоління був офіційно представлений в серпні 1995 року. Модель побудована на базі другого покоління Legacy і являє собою універсал зі збільшеним кліренсом, призначений для активного відпочинку. Завдяки спеціальній конструкції підвіски Subaru Outback I чудово поводиться в різних експлуатаційних умовах.

ПОЗАШЛЯХОВИК SUBARU FORESTER

Автомобіль об'єднав в собі строгі риси спортивного автомобіля (SUV - sport utility vehicle) і пасажирського автомобіля, ставши автомобілем нового стилю, яке грунтується на концепції «краще їх двох» («best of both»). Основне шасі було фактично те ж саме, як і у моделі Legacy 1993 року, але зазнало деяких змін. Колісна база була зменшена, дорожній просвіт став 200 мм і загальна висота 1,580 мм. Завдяки цьому Forester забезпечував чудові ходові якості на поганих дорогах і високу посадку водія, що вимагається для автомобілів SUV.

SUBARU BAJA - ЦЕ ЛЕГКИЙ середньорозмірний повноприводний пікап

Дизайн кузова поєднує в собі риси як пікапа через невеликого відкритого кузовного відсіку ззаду, так і позашляховика. Ще однією особливістю конструкції кузова є те, що перегородка, що знаходиться за складними задніми сидіннями, може бути демонтована при необхідності перевезення габаритних вантажів. Така опція виробником названа, як Switchback.

НОВА ВЕЛИКА ПАСАЖИРСЬКА МАШИНА SUBARU R2, ПРЕДСТАВЛЕНА ДЛЯ ЯПОНІЇ

Створена за мотивами авіаційного дизайну, R2 стала новим поколінням міні-карів Subaru. Лінії кузова плавно переходять від капота до дверей багажника, і підтягнута форма кузова знаходить спортивні і елегантні форми.

SUBARU B9 TRIBECA

Subaru B9 Tribeca в якості позашляховика відповідає наступному поколінню автомобілів з концепцією crossover. На автомобіль заставлена Symmetrical AWD з автоматичною коробкою передач і горизонтально-опозитний 3-літровий DOHC двигун. З висотою дорожнього просвіту 213 мм він має всі переваги позашляховика і, в той же час, є моторним і стабільним. Спортивний і енергійний дизайн створений спеціально для водіїв з характером.

Далі буде...