Get me 2 the Top Ukraine 2017

12 Жовтня 2017 Друкувати цю новину

7 жовтня, в рамках конкурсу Get Me to the Top Ukraine 2017, були презентовані нові категорії в напрямку Universal Design. Їх впровадження пов’язане з необхідністю розвитку суспільства, та адаптації українського простору до потреб людей різних категорій.

Урочистий захід та прес-конференція провели у готелі HYATT REGENCY за ініціативи представництва асоціації міжнародного та британського дизайну SBID Ukraine.

Get me to the Top Ukraine разом з British Council, UAL, Donstream Education Group, Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України започатковує нові напрямки у конкурсних завданнях двох категорій - Univarsal Product Design і Public Space, та пропонує створити об’єкти, в центрі уваги яких знаходиться людина.

В рамках конкурсу Get me 2 the Top Ukraine 2017 ми піднімаємо важливу тему  та дізнаємось більше про універсальний дизайн – новий та надзвичайно важливий напрямок в дизайні інтер'єру . В основі філософії універсального дизайну ідея створення середовища, продуктів і послуг, які були б корисні та комфортні в користуванні всім, у тому числі і людям з інвалідністю.

Для обговорення цих питань, створення інформаційної платформи, що дозволяла б молодим архітекторам враховувати всі необхідні аспекти, в дискусії прийняли участь представники різних організацій: Саймон Вільямс – директор British Council UkraineВиталий Пчелкин (Vitaliy Pcholkin) – експерт Національна Асамблея людей з інвалідністю України, представники UAL: University of the Arts London, Ван Нгуен – в. о. заступниці Директора UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, Олена Іванова – координатор проектів ПРООН з питань реформ в соціальному секторі, Наталія Большакова та Юлія Данілова – регіональні директори SBID Ukraine.

Спікери надали вичерпну інформацію, щодо їх вкладу в розвиток універсального дизайну. Вони створили всі умови для подальшої комунікації та допомоги студентам, що мають намір подавати свої робити в категоріях Universal Product Design та Public Space. В планах організації SBID Ukraine реалізація проекту-переможця на базі найбільшого арт-майданчику країни – «Мистецького Арсеналу».

Крім того, усіх учасників очікувало обговорення гострих та цікавих питань, знайомство з представниками асоціацій та партнерами, що підтримують  ініціативу впровадження Універсального дизайну не тільки в свідомість, а й у майбутні проекти, які молоді спеціалісти будуть створювати найближчим часом та почнуть будувати нову Україну вже сьогодні.

  Категорія:
Новини НАІУ
дивитися більше новин

Схожі новини

написати коментар

0 коментарів

Поки немає коментарів

Ви можете бути тим, хто розпочне розмову.

Додати коментар

Напишіть відгук Cancel reply